• Kerhon kesäpäivät siirretty pidettäväksi Hämeenlinnassa Scandic Aulangossa

Renault Captur

laira

Jäsen
Viestejä
63
Oliko tuo sijaisauto millä renkailla? Ainakin tässä omassani uudet nastarenkaat kuuluu niin terävästi sisälle ettei tuota moottorin ääntä juuri kuulu.
 

laira

Jäsen
Viestejä
63
Niin. Jos näistä kaikista tähänastisista kommenteista yrittäisi vetää jonkinlaisen johtopäätöksen, niin kaikki viittaa siihen, että tässä omassani tuo ylimääräinen ääni on vika eikä ominaisuus? Uusi Captur pitäisi kuulemma tulla tänne paikalliselle myyjälle nyt tammi-helmikuun vaihteessa. Pitänee yrittää saada tuokin vertailuun, vaikka kuulemma siinä on äänieristyksiä selvästi parannettu. Kuulin myös ettei tuota konetta, joka on ollut Cliossa 1,2 tce, ei enää valmisteta. Se olisi kyllä varmaankin riittänyt meikäläiselle ja ainakin tuossa meidän Cliossa toiminut normaalisti.
 

Whee

Aktiivinen jäsen
Viestejä
672
No paha nyt sanoa onko se vika vai ominaisuus kun kukaan muu kuin sinä et ole sitä ääntä tällä foorumilla kuullut. Meillä on vain kertomasi. Mutta jos olet ajanut toisella vastaavalla moottorilla varustetulla autolla ja siinä kyseistä ääntä ei kuulu, niin sitten jotain voi olla vialla. Tuo 1.3 on vielä niin uusi ja harvinainen moottori, ettei siitä ole kuin harvoilla kokemusta. Ja uusien moottorien ''ongelma'' on, että siitä ei vielä tunneta mitään vikoja tai heikkouksia. Ei edes ulkolaisilta foorumeilta löydy vielä tietoja. Ikävä kyllä jonkun pitää aina olla ensimmäinen ja olla se aloitteellinen selvittämään huollon kanssa mikä on vialla. En usko, että kukaan osaa täällä foorumilla ongelmassasi auttaa. Ole yhteydessä huoltoon ja pyydä selvittämään vika. Jos huolto ei tee asian eteen mitään, ole yhteydessä ranskan pääkonttoriin ja kerro tilanne. Jos heidän mielestä autossa on vika, niin heiltä kyllä tulee käsky saattaa auto kuntoon.
 

laira

Jäsen
Viestejä
63
Kiitos vaan kommenteista. On hienoa, että täältä foorumilta on löytynyt kiinnostusta asiaan.
Tuli tuosta mieleen kun edellä kerrot tuosta että vain harvoilla on kokemuksia tästä moottorista, niin eka kertoja kun työnjohtajan kanssa näistä puhuttiin, niin kommentti oli ettei ole ennenkään tullut vastaan. No, mitenkä se oikein olisi ollut mahdollistakaan! Oli miten tahansa niin ajattelin tutkailla olisko mahdollista laitella kännykkä tuonne konehuoneeseen ja yrittää videoida tuota lähtökiihdyttelyvaihetta. Joku on varmaan tuotakin jo kokeillut? Toimiskohan?
 

Dubbelrenöö

Nuorempi jäsen
Viestejä
1
Tuli itse hankittua faceliftattu Captur ja hyvin tyytyväinen olen ollut ostokseeni. Tuosta Tce90-koneesta on montaa eri mielipidettä näissä keskusteluissa ja itsellekin siitä on jäänyt ristiriitainen kuva. Ensin ajoin moottorilla kun se ekaa kertaa oli neloskoppasen Clion keulilla. Muistelin että meno oli todella tukkoista ja alavääntö tuskainen liikkeelle lähdössä tuossa uunituoreessa koeajoautossa. Seuraava kokemus oli reilu vuosi sitten uudesta Clio Sports Tourerista ja se vaikuttikin jo täysin erilaiselta. Myöhemmin ajoin vielä 60 000km ajetun Capturin jossa ei mitään ongelmaa, eikä nyt omassakaan, jossa myös tuo 60 000 ajettu. Kulkee mukavasti, ohitukset sujuvia ja kulutusta en kyllä mitenkään saa nostettua tuonne 7-8 litraan mistä jotkut kirjoittavat. 0-100 km/h pikakiihdytyksissähän tämä on sitten jo todella laiska vekotin, mutta arkiajoon tuo ei onneksi vaikuta mitenkään.
 

AriFerra

Jäsen
Viestejä
34
2017 120 hp. Kuuluuko huolto-ohjelmaan raitisilmasuodattimen vaihto?

Mistäköhän ko suodatin tuosta löytyy? Yritin etsiä videoita, mutta Capturista en löytänyt.

Clion vastaava, ainakin joissakin mallissa löytyy konehuoneesta, ja olisi itsekin todella helppo vaihtaa.
Pitäisi vaan hiffata, missä se on tuossa Capturissa.
 

hhelminen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 890
2017 120 hp. Kuuluuko huolto-ohjelmaan raitisilmasuodattimen vaihto?

Mistäköhän ko suodatin tuosta löytyy? Yritin etsiä videoita, mutta Capturista en löytänyt.

Clion vastaava, ainakin joissakin mallissa löytyy konehuoneesta, ja olisi itsekin todella helppo vaihtaa.
Pitäisi vaan hiffata, missä se on tuossa Capturissa.
Kuuluu ja repsikan jalkatilasta sen saa vaihdettua..
 

Petsku76

Jäsen
Viestejä
336
Joo, repsikan jalkatilasta tosiaan ja ei ole edes kovin hankalassakaan paikassa kunhan nöyrtyy kumartumaan jalkatilaan. Mitään isompaa ei tarvitse muistaakseni edes purkaa edestä päästäkseen käsiksi suodattimeen. Suotimen edessä oli muovinen kansilevy, joka ainakin meidän yksilössä piti varmistaa pienellä ruuvilla paikoilleen, kun muoviklipsit olivat muutaman irroituksen jäljiltä löystyneet. Ruuvillekkin oli jopa tehtaan jäljiltä valmis varaus, joten toistuvan irroituksen aiheuttamaan löystymiseen oli selvästi varauduttu. Aukko suodattimelle oli hiukan ahdas, joten patruunaa joutui hieman väkivalloin kurttaamaan, että sen sai työnnettyä paikoilleen koteloonsa, vai muistanko väärin??
 
Ylös Bottom