Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Viestejä
156
Tykkäyksiä
2
#81
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Umpion hintaa en päässyt näkemään eikä onneksi tarvinnut itse maksaakaan, mutta oliskohan osan hinta jotain >600 €? Tämä siis vain valistunut arvaus ja haarukointi netin syövereistä.
 

MTI

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 086
Tykkäyksiä
3
#82
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Mr.Blue sanoi:
Joo suli :D Se polttimon kiinnitys oli ihan horo, joten se ei pysynyt paikallaan ja poltti heijastinpinnan.
Tyyppivika siis tämäkin, mulla vaihtovat kans takuuseen.

Vaikka takuu sulla loppuikin niin pitäähän niiden se pyyhkijähomma kuntoon laittaa kun eivät takuuaikana saaneet kuntoon. Ei muutako kravaattia kiristämään ;D mitään ei saa jos ei vaadi ::)
 
Viestejä
156
Tykkäyksiä
2
#83
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

No joo, on mulla muutama keissi pantu alulle ja "seurannassa", joten eiköhän noihin voine palata edelleenkin, mikäli aihetta ilmenee. Yritinkin ottaa kaiken mahdollisen puheeksi takuuajan loppumiseen mennessä. ;) Yksi niistä on ohjauksen narina, jota korjailtiin muutamaan otteeseen, mm. iskarit ja yläpään kääntölaakerit vaihdettiin (iskarit maksoin itse), mutta eipä auttanut kuin hetkeksi. Voi olla, että rutina kuuluu pallonivelistä tai koiranluiden nivelistä, mutta ainakaan niissä ei ollut havaittavissa löysiä eivätkä nosturilla käännettäessä oireilleet. Tai sitten ohjaustehostimessa/-vaihteessa tms. on vikaa. Nyt on pakkasilla pari kertaa jurahtanut siihen malliin paikallaan kääntäessä, että alan epäilemään ohjauksen osia.
 

hhelminen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 736
Tykkäyksiä
12
#84
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Voisiko olla tuohon valojen kirkastumiseen ja pyyhkimien nopeutumiseen syyllinen akku, ei kykene ottamaan virtaa tarpeeksi vastaan moottorijarrutuksessa ja jännite nousee liiaksi.
Omassa Capturissa on kanssa ko jarrutusenergian talteenotto, mutta akku on pikkuautolle iso (jopa 70Ah) ja siinä ei huomaa mitään eroa niin valojen kirkkaudessa kuin pyyhkijän nopeudessakaan (pyyhkijän nopeus on kylläkin ajonopeudesta kiinni, automaattisääteinen).
 
Viestejä
156
Tykkäyksiä
2
#85
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Juu niin, unohdinkin mainita... akun vaihdoin kesällä uuteen, koska epäilin sen olevan jo heikommassa hapessa Webaston käytön jäljiltä ja vaikuttavan osaltaan asiaan. Vaan eipä uusi akku muuttanut tilannetta miltään osin. Laitoin samanlaisen akun kuin alkuperäinenkin oli: Bosch S6011 80Ah/800A AGM-akku. Joten ei voi olla siitäkään kiinni.
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
#86
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Tänään testattu pyyhkimien nopeus eri moottorikuormituksilla. Minä en huomannut eroja nopeuksissa, oli sitten kyseessä sitten moottorijarrutus, tyhjäkäynti, kevyt pintakaasu tasamaalla tai "vedätys" ylämäessä. Valoista en valitettavasti osaa sanoa mitään, mutta oletan että ne loistavat vakioteholla koko ajan kun kerran pyyhkäisynopeuksissa ei eroja näy.
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
#87
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Laggu kävi tänään katsastuksessa. Läpi meni, ainoat asiat mistä katsuri mainitsi oli ihan alarajoilla olleet jarrulevyt (ja onhan ne ihan oikeastikin kuluneet :) ) ja aika valkoiset takavilkkujen polttimot (en kiellä tätäkään ::) ). Seuraavaan huoltoon sitten saavat vaihtaa kiekot eteen ja taakse, niin sekin homma on kondiksessa taas aika pitkäksi aikaa. Jarrut ottivat oikein hyvin ja tasaisesti (katsuri ihan kehui tätä) , myös käkkäri pelas hyvin (käsikäyttöinen, ei siis sähkösellainen). Käsijarru menee aina päälle, oli keli sitten +30, 0 tai -27. Eikä ole muuten käkkäri kertaakaan jumittanut eikä jäätynyt. Käyttöä vartenhan tuo on...
Vähällä pääsi katsastuksesta tällä kertaa, kuluneen vuoden aikana ei ole tainnut mennä ensimmäistäkään polttimoa (mikäli muistini ei petä), eikä mistään muustakaan ole ollut harmia. Sen kun tankkaa vaan ja ajaa...
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
#88
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Tänään kesänakit alle (Conti PC5, 205/60R16), 100:n kilsan lenkki tehty ja pyöränpulttien jälkikiristykset tehty (ihan momenttiavaimella...) :). Hiljeni muuten äänimaailma aika tavalla kun Nordman 4:t lähtivät kesäsäilöön kesänakkien tieltä. Samalla tuli tankattua kesänaftaa ekan kerran tänä vuonna, mitenkäs muuten muualla Suomessa, onkos kesälaatua jo näkynyt pumpuilla? Tuo 100:n kilsan lenkki kesänakeilla ja kesänaftalla meni sitten ajotietokoneen mukaan kulutuksella 4.6 L/100, pelkkää maantietä enimmäkseen 80:n nopeudella ja kyydissä 2 hlö:ä. Aika vähällä tää menee...
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
#89
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Jaahas, vasemmanpuoleinen kattokaiteen etupäätymuovi on poissa, liimaus ei näköjään kestänyt, vaan motari vei palan mennessään. Onkos jollakin tietoa, onkohan kyseistä osaa vielä saatavilla maahantuojalla, vai meneekö homma purkuautopuolelle? (siis hakisin osaa sieltä, paaliin en laita laggua tän takia ;D)
Toinen kysymys/mielipide, lagguun on jarrulevyt menossa vaihtoon seuraavassa huollossa. Pirssilllä on n. 155 tkm ajettu ja ihmeteltiin tässä mahdollista tarvetta pyöränlaakereiden vaihtoon. Onkos sellaiseen tarvetta? En ole yhtään perehtynyt laguna 3:n jarrulevy- ja laakerianatomiaan, mutta kysymys siis on kannattaako vaihdattaa laakerit jarrulevyvaihdon yhteydessä (pajalle menee...) "varmuuden vuoksi" vai kantsiiko odottaa? Laakerit eivät oireile mitenkään.
 
Viestejä
466
Tykkäyksiä
2
#90
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Ainakin Nimark myy takalevyjä vain laakereilla eli todennäköisesti se navan pyörivä osa ja levy ovat samaa valua. Jos näin on, niin vanhaa laakeria tuskin saa ehjänä vanhasta jarrylevy-napa systeemistä irti, joten joutuu vaihtamaan laakerin samalla kertaa. Hintahan noilla laakerillisilla levyillä on n. kolminkertainen pelkkiin levyihin verrattuna, mutta hyvänä puolena on, että jos laakerin joutuu vaihtamaan niin se on todella helppo homma kun ei tarvitse prässäillä laakereita irti eikä paikalleen. Jarrusatula irti, pyörännapamutteri auki, vanha levy/napa pois ja kasaus käänteisessä järjestyksessä. Toki jarruremontin yhteydessä on muutama muukin vaihe, mutta suoraviivainen homma kuitenkin.
Lisäyksenä vielä, että etulevyt todennäköisiimmin ovat pelkät levyt, joten ei niiden vaihdon yhteydessä kannata laakereita vaihtaa, jos laakereissa ei ole vikaa. Laakerit voivat kestää auton iän, edesmenneessä Vectra-A:ssa ei 360 tkm mennessä ollut vaihdettu yhtään pyöränlaakeria eikä paljon mitään alustanosia muutenkaan.
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
#91
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Hieman uutta asiaa taas. Matkustajanpuoleinen takaikkuna oli näköjään jossain vaiheessa menettänyt sijaintitiedonsa, ja laski/nousi n. 5:n sentin pätkissä. Foorumihaku antoi heti vastaksen, yläasennossa nostonappia n 20 sekuntia, ja avot, taas toimii sähköikkuna kertapainalluksella ylös ja alas :).
Ilmastointihuoltoa hieman suunnittelin keväällä, mutta laiskuuttani en saanut sitä aikaiseksi, ja ehkä hyvä niin, sillä ilmastointi kyllä pukkaa kylmää ihan kiitettävästi, myös nyt n. 30:n asteen helteessä. Ei siis aiheuta tällä hetkelllä jatkotoimenpiteitä...
Kattokaiteiden päätymuoveja en ole vielä käynyt kyselemässä, saamaton laiskimus kun on ja helteetkin pukkaa päälle...

Asiasta ihan kahdeksanteen, mitä mieltä arvoisat lukijat/kohtalotoverit ovat polttimoiden kestosta Laguna3:ssa? Minusta kun tuntuu ettei ole tarvinnut aikoihin vaihtaa polttimoita, ei lähi-, kauko, rekkari- eikä parkkivaloihin. Edellinen Xsara söi varsinkin parkkipolttimoita aika tavalla (ja oli v*ttumaisia vaihtaa...). Laggussa ei ole mennyt yhtään parkkipolttimoa, eikä lähivaloissakaan ole mennyt kuin 2 tai 3 mun aikana (yli 2v ja runsaat 35 tkm).
 
Viestejä
290
Tykkäyksiä
1
#92
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Edellinen omistaja oli jossain vaiheessa vaihtanut kaikki pienet polttimot ledeiksi, sisältä ja ulkoa. Päälle 2v aikana ei ole yhtäkään tarvinnut vaihtaa. Eipä ole tarvinnut takavaloihinkaan tai vilkkuihin koskea. Rekisterikilven valon polttimon vaihdoin kerran....
 

MTI

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 086
Tykkäyksiä
3
#93
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Hyvin tuntuu polttimot kestävän lagunassa, ei ole yhtään tarvinnut vaihtaa 2v ja 40tkm aikana 8)
Tosin toisen umpion vaihtoivat takuuseen kun parkkipolttimo suli läpi :eek:
Ilmastointihuoltoa itsekkin mietin et olisko tarpeen tehdä, auto nyt 4v eikä ole huollettu. Pelaa kyllä moitteettomasti.
 

3Gee

Aktiivinen jäsen
Viestejä
820
Tykkäyksiä
0
#94
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Meganen kanssa kohta 7 vuotta yhteistä taivalta ilman yhtään polttimonvaihtoa. 8) Eipä siinä kyllä päivänvalossa palakaan kuin päivävalot mutta ihmeen kestäviä nekin tuntuvat olevan.

Suosittelen kyllä ilmastoinnin huoltoa, vaikka se vielä toimisikin ihan ok. Ennakoiva huolto on tässäkin tapauksessa paikallaan.
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
#95
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Hieman päivitystä tilanteeseen. Auto käy ja kukkuu, mutta takaloosterin lukko on alkanut kenkkuilla. Takaluukkua on hieman vaikea avata, nappia joutuu painamaan pitkään ja hartaasti jotta loosteri avautuisi. Liekö lukkolaitteen mikrokytkin imaissut itseensä kosteutta? No, vuosihuolto on tilattu (ei, en tee itse, luottopaja hoitaa) ja saavat tutkia mitä mikrokytkin on mieltä. Lupasivat tehdä "ruumiinavauksen" joskos sen saisi elvytettyä. Samalla menee jarrulevyt uusiksi ympäriinsä, kun katsuri vannotti mua vaihtamaan levyt ennen seuraavan katsastusta, olivat ryökäleet menneet alimittaisiksi. Höh, ja vasta 160 tkm mittarissa, tosin aiemmassa Xsarafarkussa meni levyt vaihtoon 130 tkm:n kohdalla, eli ihan linjassa sen kanssa ollaan.
Ja en ole vielä "ehtinyt" käydä merkkihuollossa kysymässä puuttuvia kattoraiteiden päätypaloja, jotka ilmeisesti motarilla ilmanvastus heitti huis h-tin nevadaan... Ei ne puuttuvat päätypalat hirveesti häiritse, auto on mulle vaan henkilökuljetin jolla pääsee paikasta A paikkaan B.
Ja sitten tarttis alkaa miettiä uusia talvigummeja. Vanhat menee aluksi alle, vaihdetaan sitten kun pahin ryysis rengasfirmoissa on laantunut. Aina on ollut piikkipyörät, nyt hieman kutittaisi kokeilla kitkoja. Onkos jollakulla omakohtaisia kokemuksia kitkoista Lagge3:n alla? Ja kyseessä siis farkku 1.5dCi-mahtimoottorilla...
Ja sitten kun inspiraatio iskee, niin voisi vaikka vaihtaa lähivalopolttimot ennen kuin ne itsekseen hajoavat. Mielummin vaihdan ne päivänvalossa hyvän kelin aikana kuin pimeässä räntäsateessa tienposkessa.
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
#96
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

No niin, 160 tkm:n huolto tehty, ja sen yhteydessä vaihdettu levyt ympäriinsä paloineen ja lahonnut takaluuukun mikrokytkin/avauskatkaisija. Huollon hinnaksi muodostui 897 € josta osia mm. etulevyt+palat 180, takalevyt+palat 280 (!) ja mikrokytkin 82 €. Lisäksi sitten kaikki nesteet, filtterit tarpeineen, jokunen polttimo ja työ. Työn osuus oli n. 200€, ja siihen siis sisältyy kaikki (!) em. varaosien vaihtotyöt ja normaalit huoltotoimenpiteet. Niiden lisäksi pari tuntia kului vianetsintään takaluukun lukkolaitteen osalta (yrittivät "pelastaa" sen), jonka osalta korjaamo on ilmeisesti "kohtuullistanut" loppusummaa (pyysivät jopa anteeksi siitä hintaa, oli kuulemma "niin jumalattoman kalliit takalevyt..."). Vau :).

Jo maksaessani korjaamo ilmoitti että lukkolaite saapuu n. viikon kuluessa, ja vaihtavat se paikoilleen osan hinnalla (se 82 €). Samalla kun vein pirssin takaluukkuoperaatioon, niin ihmettelin ja kysyin auton huonoa rullaamista ja etulevyjen mielestäni epänormaalia kuumentumista. Ottivat heti auton nosturille ja avasivat etujarrut uudestaan, ja löytyihän se ongelma. Varaosatoimittajan toimittamat palat olivat n. 2 milliä liian paksut. Tässä 08-mallissa näyttäisi olevan vanhemman mallista jarruosaa, varmaan Lagge2:n perua, ja hyllystä poimitut "Laguna3-sopivat" palat eivät sitten sopineetkaan levyn ja satulan kanssa. DIY-miehien (ja -naisien) kannattanee tämä tarkistaa jarruremppojen yhteydessä, ettei tule vääriä paloja (ymmärsin korjaamolta, että tämä olisi nimenomaan 08-mallien "riesa", mutta...?)
Korjamoolle tästä kuitenkin puhtaat paperit, hoitivat asian oikein mallikkaasti. Lopputuloksena auto on kunnossa ja asiakas tyytyväinen! Ja korjaamohan on Turun Kuntotesti ja Korjaus (ei muita kytköksiä kuin asiakassuhde).

PS. Toimivaa takaluukkua oppii arvostamaan vasta silloin kun se reistailee... ;D
 
Viestejä
290
Tykkäyksiä
1
#97
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

maximi sanoi:
PS. Toimivaa takaluukkua oppii arvostamaan vasta silloin kun se reistailee... ;D
Hyvä että kaikki toimii. Näinhän se on, että pieni riesa onkin iso riesa. Nimim. kuskin oven lukko aukesi kaukosäätimestä silloin kuin halusi ;D
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
#98
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Joo, ton takaloosterin kanssa meinas tullla pienenpieni tenkkapoo, kun olin viemässä purettuja keittiökaappeja ja vanhaa lattialaminaattia kaatopaikalle (anteeksi, kierrätysasemalle...), enkö meinannut saada takaluukkua auki. Isojen lastulevyjen purku takasivuoven kautta ei tuntunut fiksulta idealta. No, takaluukun sain kun sainkin auki ja romut purettua autosta. Menee muuten aika paljon tavaraa tohon farkkuun kun kippaa takaselkänojat...
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
#99
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Talvinakit vaihdettu alle, kun meteorologit kovasti talven tulosta varoittelivat. Auton mukana tulleet Nordman4:t kyseessä, ja näytti renkaissa olevan sekä pintaa että nastoja jäljellä. Pitoa sen sijaan jäin jo viime talvena hieman kaipaamaan... ::). Saas nähdä jos tossa joulun jälkeen kävis rengaskaupassa, kun pahin ryysiis on laantunut. Kitkat vai nastat, siinäpä sitten sen aikainen pulma. Siihen asti kuunnellaan (aika vähäistä) nastojen rapinaa Lounais-Suomen vähälumisilla talviteillä.
Peukku muuten ylös jarrurempan tehneelle korjaamolle, olivat kiristäneet pyöränpultit suht'koht oikeaan momenttiin (hauismomentilla mitattuna), ei ollut ongelmia aukaista käsipelillä. Like!
 
Viestejä
151
Tykkäyksiä
5
Vs: Laguna III 1.5 dCi Sport Tourer -08

Katsastus suoritettu. Huomautus takaiskarista joka on jossain vaiheessa vuotanut, muutenkin alkoivat olla hieman huonossa hapessa joten vaihtoon menevät seuraavassa huollossa. Muuten kaikki kondiksessa, katsuri tarkisti mm. kaikki turvavyöt (!) ja varoituskolmion (!!). Tästä varoituksen sana muille: olen nyt kuullut parilta muultakin että varoituskolmiota halutaan tsekata, joten varmistakaa sen olemassaolo. Ai niin, en löytänyt Laggessa mistään omaa varoituskolmiota (eikä ohjekirjakaan tässä auttanut) joten turvauduin ruåtsalaisiin ystäviimme (Biltema) ja hankin kolmion hintaan 6.99 €. Ei ollut turha ostos siis... Kysymys tietäjille: a) onko Lagunassa vakiona varoituskolmiota ja b) siinä tapauksessa missä h-tissä se sijaitsee???
Ai niin, k-arvo oli 1.2jotain...en ole pahemmin antanut kenkää koneelle, tarttis varmaan säännöllisesti kierrättää sitä pidemmän aikaa korkeammilla kierroksilla. Jarrut ottivat todella hyvin, n. 3kk sitten vaihdettiin levyt ympäriinsä joten ei suuri yllätys tuo.
Asema jossa kävin, K-katsastus Turku, hintaa tuli kaikkineen 51,30 € (nettivaraus + Autoliiton alennus).
Yhden lähivalon (kuskinpuoleinen) jouduin vaihtamaan tossa pari viikkoa sitten (huokaus, taas näitä ranskisten sähkövikoja...). Laitoin Philipsin melkein-vakiopolttimot ("+30%"), näyttävät noikin valaisevan tietä ihan hyvin. Vaihtaessani polttimoa ihailin jälleen insinöörien oivallusta tehdä irroitettava kulmapala siihen akkulaatikkoon. Helpottaa sitten ihan jumalattomasti sitä polttimonvaihtoa.
Takalooosterin jouset väsähtivät tossa viime vuoden pakkasissa totaalisesti. Tarttis tilata uudet. Alvadissa näyttivät olevan vajaat 50/kpl, eiköhän sieltä vois ne hankkia.
 
Ylös Bottom