Ilmastoinnin toimattomuus

JanneA

Jäsen
Viestejä
56
Traficissa samaa vikaa. Kompressorin releen kantaan (3) ei tule jännitettä. Jos painekytkimessä on vikaa, niin katkaiseeko se releestä jännitteen? Otin viereisestä releestä (lisävalorele) 12 V ja syötin kompuran releen 5 reikään. Kompressori pyöri ja kylmää ilmaa tuli. Clippi ei vikoja järjestelmästä löytänyt. Kylmäaineet vasta vaihdettu. Täytyypä itsekin vielä käydä nuo sulakkeet n:nen kerran läpi...
 

JanneA

Jäsen
Viestejä
56
Sulakkeet ok. Paine järjestelmässä Clipin mukaan 7.1 - 7.4 bar. Missähän tuo painesensori sijaitsee traficissa 1.9 dCi 100?
 

Juntunen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
794

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 055
Näyttäisköhän anturi sitten liikaa painetta.
Liikaa? Siis tuo reilu 7 baria?
Painehan varsinkin käytön aikana vaihtelee siellä melkoisen paljon suuntaan ja toiseen, eikä tuo nyt mitenkään liikaa ainakaan ole. Paineanturin osalta ecu antaa kompuralle toimintaluvan, jos paine on 2-27 baria. Toki monta muutakin ehtoa pitää täyttyä tuon lisäksi.
 

Juntunen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
794
Aika paljon näyttää olevan vaihteluväliä lämpötilan mukaan esim. R134A:lla: https://www.agas.com/media/2404/r134a-pt-chart.pdf
En kyllä ole varma mikä aine Megane 2:ssa on, mutta kyllä se kesäkeleillä kaikilla aineilla pitäis olla enemmän kuin tuo reilu 3 baria mitä Clip kertoi kun katsoin. 7 baria näillä keleillä on tuolle kylmäaineelle oikeamman tuntuinen paine. Painepuolella tietenkin sitten enemmän kun kompressori on käynnissä.
Pitääpä joskus tutustua tarkemmin näihin.
 
Ylös Bottom