Halpis renkaat rellussa.

Viestejä
40
Tykkäyksiä
2
#81
Vs: Halpis renkaat rellussa.

Auton mukana tuli ostaessa orkkisvanteille pyöräytetyt Kormoranin talvirenkaat. Käytin tasapainotuksessa ja venttiilien uusinnassa, koska vuotivat 1kk varastoinnin aikana barin tai enemmän ilmaa pois kaikista renkaista, koska ei ollut vaihdettu ventiileitä samalla kun renkaat vaihdettu. Yleensä rengasliikkeet ne vaihtaakin samalla, mutta jos ei muka kuulu palveluun, niin vaatikaa vaihtamaan silti. Tasapainotukset oli kaikista neljästä nakista osittain pielessä vaikka viime talvena ekaa kertaa olleet alla. Ilmeisesti painoja lennellyt mettään. Laatu silti aivan karmeaa, koska painoja meni ihan jäätävästi kaikkiin. Vanteissa ei ollut moitetta asentajan mukaan vaan kaikki ongelmat renkaista. Käytössä eivät ole olleet vielä meidän omistuksen aikana, mutta tsiikataan mimmoset ovat. Painomäärien perusteella en hanki ikinä itse moisia autooni vaikka vähän säästäiskin. Ovat Made in Serbia. Nämä olivat maksaneet 205/55R16 koossa asennettuna 380e ja tosiaan venttiilit oli jääny vaihtelematta.

Kesänakit samassa autossa Kumho Ecowingit, jotka vatkas komeasti 110kmh vauhdissa. Ovat loppusuoralla toki (n. 4mm pintaa), mutta tasapainotutin nekin ja toinen eturengas vaati 30g&50g painot, että vatkaus loppui. Mulla oli edellisessäkin autossa samat renkaat profiileja myöten ja samaa vaivaa oli siinäkin. Yhtään tasapainotuspunttia ei ollut paikallaan kummassakaan etuvanteessa eli ovat toki voineet lentää metsään. Käytin n. tunnin kahden vanteen puhdistamiseen ennen menoa rengasliikkeeseen, että saadaan puntit pysyyn vanteessa varmasti kiinni. Sisälti 2x raudanpoisto 2x rasvanpoisto ja osittain pienpoistoainetta sekä bräkleeniä tiukimpiin kohteisiin ja sama setti molempiin vanteisiin. Vedin noihin talvivanteisiinkin saman setin ja asentaja kovasti kiitteli tekoani rengastöitä tehdessä :D

Hyviä kokemuksia kohtuuhintaisista nakeista toisessa autossa (tuo Seat) on Goodyear efficient performancet, joilla voi vetää yhdessä viis-sateesta käsittelyn tuulilasissa kanssa kaatosateessa motarilla n. 130kmh matkanopeudella ilman minkäänlaisia pito-ongelmia. Siinä jää monet audi,mersu,volvo ja bemarityypit ihmetteleen et miten toi vetää ilman pyyhkimiä tommosta kyytii :eek: Niiden renkaiden miinuksena luokattoman huono kestoikä omalla mittapuulla. Toimii toki hyvin kaikki n. 3 kesää, joiden aikana mulla tulee n. 30tkm ajoja yhteensä.
 
Viestejä
439
Tykkäyksiä
0
#82
Vs: Halpis renkaat rellussa.

Onko Maxxis koossa 195/50/15 miten pätevä kummi? pintamalli näyttäisi vesiliirron osalta hyvältä, rengasonlinen sivuilla myös märkäpito ja melu olisivat hyvät. Hintakin reilu 200€. nämä tulisi R19 vm 93 caprioleehen. Kärkkäisen sivulla Fullrun kumit 41€ kpl, tekeekö näillä mitään? tuli fullrunit tilattua, koska kehujakin tuli, toki kerron lisää kesän tultua.
 

Laguna00

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 787
Tykkäyksiä
9
#83
Vs: Halpis renkaat rellussa.

Itsellä oli käytössä Stiralit viimetalven. Koska täällä päin talvi on sen verran huono vitsi talvesta, ettei ole järkeä ajaa suolatietäpitkin 600€ rengaspaketilla kun kerran sai alle 300€ nastat alle asenettuna.

Renkaiden leveys on käsittämättömästi mitattu. Nämä ovat 205/60 R16 96T malliset kummit, mutta kuvion leveys on oikeasti jotain 175 luokkaa. Tämä yllätti. Mutta talven kokemusten perusteella tämä ei vaikuta radikaalisti pitoon. Jää ei yllättänyt, auto ei lipsunut ja päällimäiseksi renkaista jäi mieleen suht hiljainen kuva. Nastat tai kuvio tosin pitää melko korkeataajuista ääntä, joka kuuluu selvästi kabiiniin. Mutta ei ainakaan meidän autossa liian häiritsevästi.

Nyt kun vaihdoin vanhat misukat, jotka muuten lentää kuikkaan tässä ihan kuukauden sisällä, niin huomasin selkeän eron renkaiden vahvuudessa. Olkootkin että Stiralit olivat 96T luokan renkaat ja nämä Michelinit ovat 92:set, niin nämä Misut eivät pompota autoa kuten Stiralit. Luulin jo iskareiden olevan alle 2v iässä raivostuttavasti osoittamassa antautumisen merkkejä, mutta ehei, kyse olikin vain Stiral renkaista. Ilmeisesti kapea pintakuvio tekee renkaasta niin "pullan" että pääsee pomppulinnailemaan koko auto noiden kumien päällä.

Kokonaisuutena ovat rahansa arvoiset kumit. Selvästikin ajaa 2 tai 3 talvea noilla. Koska kuvion kuluminen oli olematonta, nastoja puuttui talven jäljiltä 0kpl yhteensä. Mistä tuossa tinkii, on ajomukavuudesta, ei mielestäni tingi ajo-ominaisuuksista.

Paineet on 2.6 nurkissa ympäri vuoden. Melko sopiva tuohon autoon sillä normikuormalla jolla tuota ajetaan...
Nämä Stiralit meni nyt vaihtoon ja GoodYear nastat tuli tilalle. Saas nähdä millaiset on ajaa nämä GoodYear kummit.
 
Viestejä
336
Tykkäyksiä
27
#85
Kohta pääsee halpikset mecanon alle. 195/60-15 Nexen N Blue HD Plus setti kyseessä. Koitetaans millaset ovat.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
112
Tykkäyksiä
1
#86
Ostin emännän meganeen 1.9 dci -02 Fullrun merkkiset kesärenkaat. Sarja oli todella halpa 155e kotiin tuotuna. Kokoa 185/60/15. Samalla tilauksella ostin pojan meganeen (myös 1.9 dci) Linlongin renkaat. Linlongit olivat muutaman kympin kalliimmat mutta eivät niin kestävät kuin nuo halvemmat.
 

Fuego Turbo

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 045
Tykkäyksiä
26
#87
Hyviä kokemuksia halpis rengas sarjasta: asennettuna allelaitettuna 195 65 16C vanhaa mallia, Merkki Michelin. Muutamia nastoja lähtenyt eturenkaista, takarenkaan ei yhtään, hiljaiset ja mukavat. Huomattavasti pienempää ääntä pitävät kuin kiinalaiset nexen kesärenkaat. Michelinin hinta 390€.Todelliset halpisrenkaat.
 
Viestejä
58
Tykkäyksiä
0
#88
perjantaina laitettiin alle Laguna III:een runkovikaisten Continental Ecocontact 205/55 R 16 tilalle Syron Race 1 225/55 R16. Ovat erittäin hiljaiset ja hyvät ajaa ainakin kuivalla. Kulutuskestävyys nähdään sitten myöhemmin, laitoin kilsat ylös. Hinta paikoilleen asennettuna 340 €. Vanhat Contit alkoivat vatkaamaan ihan kunnolla kun lämpesivät, en osta enää kyseistä merkkiä.
 
Viestejä
150
Tykkäyksiä
1
#89
Ostin vuosi sitten Megane II farmariini 16 tuuman renun orkkis aluvanteet satasella. Siellä ne pölyttyivät tallissa, mutta nyt tuli hinku laittaa ne alle. Kyselin parista paikasta. Hankookit oli 280€ sarja asennettuna ja Nokian 260€ sarja, tämä 205/55-16 kesärengas. Päädyin kuitenkin käytettyihin 80 euron uudenveroisiin Nokian "testivoittaja" eturenkaisiin, koska 2 niistä satasen aluvanteiden renkaista oli ajokuntoisia. Nyt jäi rahaa uusia takajarruvalo, sika kallis, melkein 50€ postikuluineen. Tarkoitus oli ensin laittaa kiinalainen 7 euron LED-valo rellun valon sisään, mutta ne ledit oli liian himmeät niissä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
439
Tykkäyksiä
0
#93
No niin, ekat 400km näillä fullrun kumeilla ja tankkaus, 1.8 koneella himpun yli 7 litraa satkulla, toki pääosin alle satasen vauhteja (kruisailua pienemmillä teillä) ja himpun pintakovat isommissa poikkiraidoissa mutta hiljaiset (ilmeisesti hyvä vierinvastus) ohjaustuntuma hyvä mutta raskaanoloinen (tehostin on mitä on).
 
Ylös Bottom