• Kerhon vuosikokous pidetään 25.7. Scandic Siuntiossa kesätapahtuman yhteydessä.

Valtiovarainministeri Bruno Le Maire: Renault kamppailee olemassaolostaan

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Viestejä
3 540
Ei tuo Renaultin tilanne kovin hurrattava ollut ennen koronaakaan, mutta taisi tuo pöpö sitten olla se vimonen niitti ja nyt lähtee leikkuri käyntiin, tavoitteena säästää kaksi miljardia euroa vuoteen 2022 mennessä :eek:

Tuotantohistoriaan passitettavia malleja:
- Megane
- Koleos
- Talisman
- Scenic
- Espace

Lakkautuslistalla 4 tehdasta, joista mm::
- Dieppessä sijaitseva 400 työntekijän tehdas
- vuodesta 1952 saakka Pariisin lähistöllä toiminut Flinsin tehdas

 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 556
Eiköhän ne ole melko mollivoittoiset ajat ihan valmistajasta riippumatta ja samat ongelmat pureskeltavana. Ranskan valtiollinen tuki varmaan edelleen tekohengittää sen verran Renaultin toimintaa, ettei ainakaan pahin uhkakuva otsikon olemassaoloon liittyen toteudu. Taitaa vaan olla joka tapauksessa (uusille) polttomoottorivehkeille nykymuodossaan elinaika melkoisen vähissä, joten väkisinkin varmasti mallistosta karsiutuu niitä renunkin kestomalleja pois. Mutta pakkohan sitä on jotain uuttakin tilalle tulla, jos meinaa autovalmistajana jatkaa.

Miten mahtaa F1-puolella käydä. En kovin isona ihmeenä pitäisi, vaikka toiminta sillä puolella loppuisi hyvinkin pian. Samoin tätä sivuten kyllä huolettaa Renault Sportin kohtalo, että noinkohan senkin ja sen tuotosten taru alkaa olemaan loppusuoralla.
 

Jorma

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
351
Diepen tehtaan alasajo tarkoittaa uuden A110 lopettamista. Senkään myynti ei saavuttanut tavoiteltuja tasoja alkuvuoden aikana.
 

Heikmar

Aktiivinen jäsen
Viestejä
717
Oho, just luin Iltalehdestä että maailman toiseksi suurin autovuokraamoketju Herz hakeutuu konkurssiin. Vaikka autonvalmistaja ei olekaan, kertoo hieman mitä korona-aika tekee liikkumisbisnekselle.
 

Tmex

Clio IV
Viestejä
407
^ Skypet ja teamsit laulaa, lentsikat siksi seisoo kentillä ja siinä homman jatkeena ei tartte herziäkään ja luontoa säästyy.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 556
Oho, just luin Iltalehdestä että maailman toiseksi suurin autovuokraamoketju Herz hakeutuu konkurssiin.
Lähinnä paremminkin yrityssaneerausta vastaava menettely, kuten Iltalehdessäkin näköjään todettiin. Eikä koske Euroopan toimintoja. Aika kevyt velka firmalla, rapiat 17 miljardia :eek:. Joltain velkojalta saattaa lähteä kyllä kinkku leivän päältä, jos tuo nurinkin vielä kupsahtaa. Yhtä kaikki, ei oo heleppoo isoillakaan toimijoilla.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Viestejä
3 540
Eipä tuolla allianssin toisellakaan osapuolella ole hurraamista :confused:
Nissan harkitsee 20 000 työpaikan vähennystä maailmanlaajuisesti, kertoo japanilainen uutistoimisto Kyodo. Kyseessä olisi 15 prosentin vähennys yhtiön koko työvoimasta.

Kyodon mukaan työvoiman vähennyksiä suunnitellaan Euroopassa ja joillakin kehittyvillä markkinoilla. Uutistoimiston mukaan asiasta odotetaan lisätietoa ensi torstaina, jolloin Nissan kertoo viime vuoden tilikautensa päätöksestä.
 

Cliopatra

"Älä ryntäytä kylmää moottoria"
Viestejä
362
Renault on niin vanha ja vahva brändi, uskon että joku tulee tekemään sijoituksen ja ostamaan Renun osakkeita.
Onkohan PSA konserni samassa tilassa??
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Viestejä
3 540
Onkohan PSA konserni samassa tilassa??
No ottihan sekin toki corona-osumaa -16% automyynnistä, mutta silti teki n. 12mrd liikevaihdon Q1/2020. Ja tuo projekti FCA:n kanssa yhdistymiseksi on yhä käynnissä, jolloin PSA-FCA tulee olemaan jo isojen poikien kanssa samalla hiekkalaatikolla :)
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 556
No Renault vastaavasti laski -19% ja teki Q1/2020 n. 10mrd liikevaihdon, joten aika samoissa menee jo nyt :cool:
No joo, se on aina se lähestymiskulma, että millä mittarilla mitataan; 672 962 (Renault Group) vs. 627 000 (PSA) myytyä autoa. Tästä voikin vetää hätäisen johtopäätöksen, että PSA kun myy isommalla liikevaihdolla vähemmän autoja, niin PSA:n täytyy myydä yksikköhinnaltaan aika paljon kalliimpia autoja verrattuna renuun - Clio halpa, 208 kallis. No joo, ehkä sitä liikevaihtoa tulee kuitenkin muualtakin, kuin pelkästään autojen myynnistä, mutta ehkä joku yhteys kuitenkin.

Tuli vaan mieleen tuosta isojen poikien hiekkalaatikkoleikistä nuo muutaman vuoden takaiset naurettavat uutiset, että Renault-allianssi on maailman suurin autonvalmistaja:
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Viestejä
3 540
Tuli vaan mieleen tuosta isojen poikien hiekkalaatikkoleikistä nuo muutaman vuoden takaiset naurettavat uutiset, että Renault-allianssi on maailman suurin autonvalmistaja:
No tuosta PSA-FCA:sta on lupailtu maailman 4. suurinta, mutta katsotaan nyt miten on corona markkinaa järsinyt, miten itse kukin valmistaja ottaa siitä nokkaansa ja muutenkaan kuinka tuo yhdistyminen lopulta onnistuu. Lähtökohtaisesti voisi olettaa ranskalaisen vs. italialaisen ajattelutavan tehdä asioita kuitenkin olevan hiukka erilaiset :rolleyes:
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Viestejä
3 540
Siitä lähtee aika moni nyt km-tehtaalle :oops:

Renault vähentää peräti 15 000 työpaikkaa ja aloittaa miljardien kulukuurin
Vähennyksestä noin kolmasosa kohdistuu Ranskaan, jossa yhtiö sulkee tai muokkaa neljää tehdasta.

Renault tuottaa tätä nykyä vuosittain neljä miljoonaa ajoneuvoa. Neljän vuoden aikana määrä on tarkoitus pudottaa 3,3 miljoonaan. Yhtiö tavoittelee kahden miljardin euron kulukuuria seuraavan kolmen vuoden aikana.

Koronakriisistä kärsinyt Renault neuvottelee Ranskan valtion kanssa viiden miljardin euron pelastuslainasta. Valtio on yhtiön suurin yksittäinen omistaja 15 prosentin omistusosuudella.

Renault teki viime vuonna ensimmäisen tappionsa kymmeneen vuoteen, kun yhtiön tulos painui 141 miljoonaa euroa pakkaselle.
 
Ylös Bottom