Uusi megane

Viestejä
34
Tykkäyksiä
0
#1
Tuli sitten taloon uusi Renault Megane farmari, jolla nyt ajettu 700km. Auto nykii ärsyttävästi esim. 40 km vauhdissa aina kun kierrokset on 1500-2000 välissä. Kävin kysymyssä huollossa ja sanoivat että on ominaisuus. Tämmöstä paskaako nykyään myydään, että pitäis niin kuin ajella vielä useampi vuosi tämmöisellä nykyttäjällä.
Talossa kuitenkin ollut jo renaultteja 15 vuotta ja on edelleen muutama vanhempi pihassa, mutta ei ne nyvi pintakaasulla ajettaessa ,niin kuin tämä uusi nyt.
Onko muilla samoja kokemuksia?
Sääli vaan jos tämä jää viimeiseksi Renaultiksi talossa tätä menoa!!!!
 
Viestejä
451
Tykkäyksiä
15
#2
Vs: Uusi megane

Se on tce koneiden ominaisuus. Siitä on puhuttu paljon täälläkin foorumilla. Kosteat kelit ovat yksi nyinnän aiheuttaja. Pari kilometriä kun ajelee rauhassa niin nykiminen loppuu.
 

Fuego Turbo

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 986
Tykkäyksiä
18
#3
Vs: Uusi megane

Onneks olkoon uudesta Rellusta! Komea peli varsinkin farmarina. Itse olen viimeksi ajanut nykivällä Renault 11Turbolla,joka meinaa sammua jokaiseen risteykseen ilman käsiryyppyä, kaasutin kun pitäisi säädättää ja putsata koko höskä... mutta autossasi lienee uusi 1,2 kone,jolla pitäisi ajaa myös nykimättä. Eikö näihin ole saanut Clipistä korjauksia, juurikin tuon nykimisen vuoksi. Kerran olen tuollaisella autolla ajanut, ja juurikin pintakaasulla ja lievällä alikierroksilla se nyki.Kun vaihtoi pienemmälle vaihteelle ja jatkoi pinta kaasulla ajamista, asia korjaantui. Voi olla tyyppivika,mutta korjattavissa varmasti. Jos itse olisin joutunut ajamaan kaikki puolimiljoonaa kilometriä pintakaasulla ja vikaa ei olisi pystynyt korjaamaan, niin vaihtoon olisi kyllä menneet kaikki Renaultit.

Odotellaan nyt josko jollain olisi parempaa tietoa..
 
Viestejä
121
Tykkäyksiä
0
#4
Vs: Uusi megane

Kylmällä koneella nypyttävät meidän 2018 Meganen 1.2tce ja 2017 Clion 0.9tce. Tuo 0.9 tce on kaikkiaan aika kulmikas ajettava, mutta Meganessa en ole kiinnittänyt huomiota vastaavaan kunhan on moottori lämmennyt.
 
Viestejä
34
Tykkäyksiä
0
#5
Vs: Uusi megane

Niin on meilläkin clio 0,9 tce , mutta ei se nypytä tuolleen niin kuin tuo megane. Ei taida tuo Renaultin jälki markkinointi nyt olla kiinnostunut tästä asiasta.
 
Viestejä
307
Tykkäyksiä
4
#6
Vs: Uusi megane

Mulla nykii myös 1.2Tce siinä 2000rpm kohdilla ja juurikin kylmänä, ensimmäinen palkki kun tulee lämpömittariin niin loppuu nykiminen, 98 helpottaa tuota hieman ja kuulemma lastulla sen saa myös pois.
 
Viestejä
40
Tykkäyksiä
2
#7
Vs: Uusi megane

Taitaa vaan käydä liian laihalla päästövaatimusten takia ja nyppäilee kun soppa loppuu kesken. Tuohon vaivaan lastutus nimenomaan helpottaisi kun saadaan seokset kohilleen (takuu vaan palaa). Mielestäni pitäis takuuseen korjata softapäivityksellä jos kerran tollee nypäjää jatkuvasti aivan uusi auto.
 
Viestejä
495
Tykkäyksiä
13
#8
Vs: Uusi megane

Tuossa juuri eilen illalla edessä ajeli uusin Megane ja vielä farkku-malli, niin kattelin että onpa hurjan kokoiset ledinauhat takavaloina. Ei missään muussa noin pitkät viirut. :D
Mutta tosiaan ei nyt saisi uusi auto nykiä, kun omalla 15 vuotiaalla mennään tasaista kyytiä keli kuin keli. Ei nyi. 8)
 
Viestejä
34
Tykkäyksiä
0
#9
Vs: Uusi megane

No nyt saatiin kuopion huoltoon aika ja toivottavasti saataisiin kuntoon. Pihasta löytyy 800 euron xsara picasso ja kyllä sillä voi vaikka 5 vaihteella ajaa 40 , eikä nyvi yhtään. Tässä tulee vaan kuluja itselle, autoa viedessä 100 kilometrin päähän huoltoon, kun pitäisi töissäkin olla.
 

Rmegane

Nuorempi jäsen
Viestejä
9
Tykkäyksiä
0
#12
Täällä kans nykivä uusi megane. Syyskuussa päivitettiin moottorinohjainyksikön softa. Ei vaikutusta. Viime viikolla 600 km huoltoreissu, jossa todettiin ettei uusia päivityksiä ole! Hermo menee tällaisen touhun kanssa. Todella huono ostos.
 
Viestejä
34
Tykkäyksiä
0
#13
Tilanne on kuulemma se ,että uutta softa päivitystä ei ole ja se olisi tulossa , mut ei tiedetä milloin. Tuntuu käsittämättömältä ,että näitä autoja on ,mitkä nykii ja mitään ei mahdeta. Minulla alkaa ainakin keskustelut myyjä liikkeen kanssa jatkosta ja miten toimitaan tämän nykyttäjän kanssa.
 

Rmegane

Nuorempi jäsen
Viestejä
9
Tykkäyksiä
0
#14
Päivityksestä sanottiin, että ehkä puolen vuoden tai vuoden päästä on saatavilla. No, ei riitä minulle, reklamaatio laitettu ja huominen aikaa antaa vastine.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
982
Tykkäyksiä
30
#15
Tilanne on kuulemma se ,että uutta softa päivitystä ei ole ja se olisi tulossa , mut ei tiedetä milloin. Tuntuu käsittämättömältä ,että näitä autoja on ,mitkä nykii ja mitään ei mahdeta.
Tuo on aika mustavalkoinen näkökanta asiaan, että "mitään ei mahdeta". Se on totta, että kuluttajan näkökulmasta tuollainen nykiminen ei ole mitenkään hyväksyttävää, eikä tehtaalta sellaisia soisi lähtevän, mutta ei tuollaisten asioiden korjaaminen useinkaan ihan niin yksinkertainen asia ole, kuin mitä tavallinen tossunkuluttaja monesti kuvittelee ja totta kai odottaa. Valmistajan näkökulmasta tilanne on kuitenkin aika haastava, eikä ollenkaan niin yksinkertainen.

Usein kun noissa isona osatekijänä on moottorin ecun ohjelmisto ja nuo päästömääräykset, joihin esim. Flameball jo aiemmin viittasi, niin voitte yrittää kuvitella, että millainen talkoo se on valmistajille uuden moottorin kohdalla saada sellaiset ecu-softat tehtyä, että sama moottorimalli saadaan toimimaan eri puolilla maailmaa joka kierrosalueella, täysin toisistaan poikkeavissa käyttöolosuhteisssa, mm. täällä helposti 50 asteen lämpötilaeroissa (kesä vs. talvi). Sama moottori löytyy monesti eri automalleista kaivaten erilaiset parametrit samalle moottorille. Päästömääräykset poikkeavat toisistaan eri puolilla maailmaa jne. jne. Sitten kun yrittävät vielä tehdä autosta sellaisen, että se kelpaa varsinkin EU-alueella koko ajan kiristyvien päästömääräysten osalta myös viranomaisille.

Kuluttaja ihmettelee, että jos ecun softassa on jotain korjattavaa, niin mikä ihme siinä on, että sellaista ei saada pikaisesti korjattua ja jakeluun. Mutta ei tuo valmistajille ihan niin triviaali homma ole, että sen kun vähän hierotaan softaa uusiksi ja testataan, niin homma on kunnossa. Siinä on kuitenkin aika monta mutkaa matkassa ja joka ainoa muutos pitää taas erikseen testauttaa ja hyväksyttää, ettei nyt vaan vahingossakaan uudella softalla ylitetä niitä päästöjä, joilla se auto on tyyppihyväksytty. Ja yhtä paikkaa viilaamalla saatetaan helposti vaikuttaa toiseen asiaan, joten testaaminenkin on aika haastavaa ja aikaa vievää touhua. Ja tähän kun vielä lisää sen, että jos vastaavista ongelmista tulee vaikkapa täältä Pohjolan perukoilta muutamalta kymmeneltä auton ostajalta palautetta, niin melkoinen kynnys on lähteä niitä päivityksiä tekemään. Ei lohduta yksittäistä autoilijaa yhtään ja nykiminen vituttaa, mutta näin se ikävä kyllä menee. En ollenkaan tarkoita tällä kirjoituksella sitä, että pitäisi tyytyä kohtaloon ja vaan ajella sillä nykivällä autolla, mutta ei asia taida ihan niin olla, että kun päivitystä ei heti tule, niin valmistajaa ei sitä haluaisi korjata. Ihan varmasti korjaisi saman tien, jos se olisi tehtävissä ihan noin yks-kaks, niks-naks. Mutta toivotaan joka tapauksessa, että saavat tuohon pikaisesti korjauksen aikaiseksi.
 
Viestejä
34
Tykkäyksiä
0
#16
Annahan Rmegane kuulla sitten mikä on kanta tuohon hommaan. Ymmärrän tuon Kimbenkin kannan ,mutta jos autoon lataa rahaa 25000 tonttua, niin odottais sillä saavan vastinetta rahalle ,eikä mitään nykyttäjää. Tulisi sitten maahantuoja vastaan ja antaisi hyvitystä siihen asti kun uusi softa tulee. Kai sekin rauhottaisi ostajaa.
Eihän sekään onnistuisi jos telkkarin ostaisi ja välillä se sammuisi tai kanavat hyppisivät miten sattuu, uusihan siinä pitäisi saada.
 
Viestejä
451
Tykkäyksiä
15
#17
Eipä Renault pidä mitään kiirettä päivityksen kanssa kun nykimis ongelmat on huomattu Saksan rellu foorumeilla jo toukokuussa 2017 eli jo melkein 1,5 vuotta sitten.
 
Viestejä
370
Tykkäyksiä
17
#20
Kylläpä on taas niin suomalainen suhtautuminen asiaan: 'ostin uuden auton, se nyt ei aivan täysin toimi mutta kuulemma vuoden päästä voi ehkä saada asiaan jonkinlaisen parannuksen. Vartoillaanpa kiltisti.'

Ei vittu! Korjaan: ei hitto.
Onko rellukuskit oikeesti näin munattomia?

Jos itse ostaisin uuden auton niin olettaisin että se toimii. Jossei ensimmäisen korjaamo reissun jälkeen tule kuntoon niin takaisin liikkeeseen ja 'kiitos koeajosta, otan seuraavan'.

Kimbe.n pitkään kirjoitukseen lyhyt vastaus: jos auto ei toimi Suomen oloissa, sitä ei pidä myydä Suomeen.
Toyota ymmärsi asian, hiace ei kelvannut eurooppaan niin laittoivat merkkinsä semmoseen autoon joka kelpaa.

Tutustukaa: https://www.minilex.fi/a/kuluttajansuoja-ja-kaupan-purku
 
Ylös Bottom