Tuuli- ja takalasin pyyhkijät eivät toimi, Megane 5D Break 2002

Peurasaari

Nuorempi jäsen
Viestejä
3
Tykkäyksiä
0
#1
Autona: MEGANE, 5D MEGANE BREAK 1.6 16V AUTOMATIC-KA0B02/257
Ongelma: Tuuli- ja takalasin pyyhkijät eivät toimi. Vika ilmeni eilen kesken ajon, pyyhkijät hiljalleen pyyhkivät ja jäivät yläasentoon keskenkaiken. Meni painamalla alas. Takapyyhin hyytyi samalla. Epäilin sulakkeita syypääksi, mutta eipä ne olleet palaneet. Vaihdoin kuitenkin uudet tilalle.

Tutkailun jälkeen: naksahdus kuuluu kuljettajan puolelta sulakarasian takaa, vaikea päästä käsiksi kun on niin ahtaassa paikassa. Ilmeisesti pitää irroittaa jotain, että pääsee releihin käsiksi? Mutta mitä, ei viitsisi purkaa turhaan kaikenlaista, jos on helpompikin ratkaisu.

Kiitoksia jo etukäteen.
 

Peurasaari

Nuorempi jäsen
Viestejä
3
Tykkäyksiä
0
#2
Pääsin releille saakka käsiksi ja tuulilasinpyyhkijät sain henkiin. Takalasinpyyhin ei toimi edelleenkään. Epäilen, että sieltä on mennyt moottori.

Käytin kaikkia releitä irti ja putsasin. Laitoin takaisin ja pyyhkijät alkoivat toimimaan.

Update: pelaisivat hienosti, siihen saakka että eka kerran sammutti auton. Olisiko moottori sanomassa sopimusta irti?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
464
Tykkäyksiä
2
#3
Aikanaan samanlaisessa omassa Meganessani etupyyhkijöidenmoottorin maadoitus oli hapettunut joten
virta ei enää kulkenut. Maadoitus on siellä moottori-vaihteistomötikãn sisällä joten joutuu ottamaan sen käteen ja avaamaan korjaamista varten.
Takalasinpyyhkijän tapauksessa taasen pyyhkijän akseli jumitti, moottori lämpesi mutta ei jaksanut vääntäã akselia. Tuohon ostin vanhan toimivan tilalle.
Eli tuollaset viat voi olla, mutta voihan ne olla jotain muutakin.
 
Ylös Bottom