Trafic 2.5 cdi jakohihna

Bemarijari

Nuorempi jäsen
Viestejä
15
Morjens Pystyykö helposti mistään kurkistamaan jakohihnaa? Pientä öljyvuotoa koneessa ja epäilen että tihkuuko nokka-akselilta.
Sitten pari kertaa mystinen moniurahihnan rispaantuminen/katkeaminen. Rissat kunnossa ja kampiakselin limppukin ok. Mutta jokin sen syö...
T Jarski
 

Fuego Turbo

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 120
No ei kai kovin helposti pysty katteleen. Moniurahihna on itselläkin lähtenyt useita kertoja,jos rispaantuneena ja joskus kokonaisena, joskus mennyt väliin ja lähes väliin. Öljyähän sieltä tihkuu,tarkista moottorin takaa ne kumi/muovitulpat,ettei vuoda. Itsellä vuosi joskus nokka-akselista. Moniurahihna poksahtaa pois kun öljyä on koneessa näkyvillä. Lopullinen suurin vuoto tuli venttiilikopantiivisteestä, ei helpolla näe,jos ei osaa katsoa.
 

pilkku

Jäsen
Viestejä
158
Itsellä vuosi se väliakselin stefa mikä on puolessavälissä konetta, eli se jakohihnan alapyörä. Se aiheutti apulaitehihnan
kastumisen ja katkeamisen ja sitämyötä hihnan kappaleet survoutui kampiakselin stefan läpi öljypohjaan tukkien
öljypumpun sihdin. :D
 

Bemarijari

Nuorempi jäsen
Viestejä
15
No niin, joku aika sitten tehtiin jakopään remontti. Ja se ei mennyt niinkuin Strömsössä:) Remmi vaihdettiin samoin vesipumppu kiristinrulla ja hihna.
Auto käyntiin ja satametriä ajoa alkaa kuulua hevetimmoinen vinkuna ja räpinä. Varovasti pakilla takas. Rahastajan juttusille että nyt se hajos eka metreille. No auto pukille ja asentaja totes että tuli laitettua väärän mittainen remmi apulaitteille. No se korjattiin odottaessa. taasen istuin onnellisea autoon ja PERKELE joka paikka paksussa rasvapaskassa.Taas rahastajan juttusille ,että nyt joku jumaliste siivoamaan tuo auto. No se siivottiin. Ei kun kotiin päin.Mutta matkalla alkoi kuulumaan ihmeellistä kahinaa.. Kotona pelti ylös ja kas,ohjaustehostimen säiliö roikkuu tehostimen hihnapyörän päällä ja pomppii siinä komiasti kuin balettitanssija. Tuossa vaiheessa alkoi mennä herne nenään. Soitto rahastajalle ja pyytivät kovasti anteeksi. Lupasivat vaihtaa öljyt ilmatteeks koneeseen jos uskallan heille tuoda:) No joo Ok. Seuraavana päivänä töihin ajellessa ihmettelin niin saatanan karskia koneen käyntiääntä. Ja nyt sitten oikeesti alkoi käämi palaa. Soitto rahastajalle ja auto pajalle. No päivänpäästä tuli soitto takas. Jako oli menny vahingossa pieleen korjataan ILMAN veloitusta. Voi saatana että on toheloa hommaa isossa autokorjaamossa. En nyt viitsi yrityksen nimeä tässä sanoa mutta terkut Mikalle ja Anssille ,vieläkin ahistaa tuo homma.
 

Mustis v6

Aktiivinen jäsen
Viestejä
644
Vastaava tunarointia olen lukenut lähipäivinä toisenkin tapauksen mutta kun ei muista oliko täällä vai citikka foorumilla.
Nimet mika ja anssi
kuulosti tutulta.
 
Ylös Bottom