Sivuston alusta päivitetty

Ylläpitäjä

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
199
Sivuston ohjelmisto päivitettiin 24.10.2019 uusimpaan versioon. Ulkoasuun ei ole tullut varsinaisesti muutoksia, mutta myös ulkoasupalikka päivitettiin. Saattoi aiheuttaa muutoksia johonkin asetukseen, jota en vielä ole hoksannut. Jos huomaatte jotain ongelmia, niin laittakaa viestiä joko tähän ketjuun tai suoraan minulle yksityisviestillä.
 

maximi

Jäsen
Viestejä
232
Onko muilla ongelmia uloskirjautumisen kanssa? Tämän päivityksen jälkeen uloskirjautuminen keeeeeestääääää.... (puhutaan nyt minuuteista, eikä sekunneista). Tämä nyt ei sinällään ole mikään varsinainen ongelma, tavaksi on tullut jättää tuo aikaa vievä uloskirjautuminen "processing request"-tilaan omalle välilehdelleen...
Win 10 Pro (1903), selaimena chrome (Version 78.0.3904.87 (Official Build) (64-bit) ). Välimuistia ja evästeitä en ole tyhjentänyt.
 

Ylläpitäjä

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
199
Sivuston SSL sertifikaatti on vanhentunut 8.1.2020. Uusimisen kanssa pientä viivettä, mutta pitäisi tapahtua pikaisesti. Asian selvittely palveluntarjoajan kanssa meneillään ja ongelman korjaantuminen on nyt heistä kiinni. Pahoittelut aiheutuneesta haitasta.
 

Heikmar

Aktiivinen jäsen
Viestejä
912
Eilen ja tänään kolme eri konetta antoi vähän virusvaroitusta ennen tänne kirjautumista. Tuostako päivityksestä se johtui, sillä ei ole aikaisemmin ollut mitn ongelmia?
 

Ylläpitäjä

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
199
Herja johtui SSL sertifikaatin vanhenemisesta. Nyt sertifikaatti on päivitetty. Sivustolle ei ole asennettu mitään päivitystä. Laitoin vain tietona vanhaan aiheeseen, jossa otsikkona aiemmin tehty päivitys.
 

twingisti

Eläkeläinen
Viestejä
243
Voisiko tiedostojen kokoa suurentaa kun nyky puhelinkameroilla tulee niin isoja kuvia että teidän sivut ei hyväksy niitä.
 

Ylläpitäjä

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
199
Tämän seurauksena olisi palvelintila hyvin nopeasti lopussa. Myös liikennöintiraja(/kk) on tällä hetkellä siinä ihan hilkulla. Isot kuvat vaikuttavat tähänkin merkittävästi. Järkevämpi sivuston kannalta on pienentää ensin kuva. Täysikokoisena nykykännykuva voi olla 10Mt, kun taas siten pienennettynä, ettei laatu tietokoneella katsottuna merkittävästi huonone koko pienenee n. 200-500kt kokoon (eli 0,5Mt). Eli saamme samaan tilaan 20kpl kuvia. Meidän ei kannata alkaa kuvapankiksi. Tänne voi linkittää suoraan tekstin sekaan mistä vain netin kuvapalvelusta myös kuvia. Suosittelen tätä tapaa jopa ensisijaisesti
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 889
Tänne voi linkittää suoraan tekstin sekaan mistä vain netin kuvapalvelusta myös kuvia. Suosittelen tätä tapaa jopa ensisijaisesti
Foorumikeskusteluihin ihan maailmanlaajusesti liittyen; eipä oikeastaan mikään ole foorumikeskusteluissa itseä ärsyttävämpää, kuin se että muutaman vuoden vanhoista keskusteluista ei enää löydy niitä ketjun kannalta oleellisia kuvia, koska kuvapalvelu on poistunut kartalta, muuttunut maksulliseksi, poistanut muutaman vuoden vanhat kuvat, tai muuta vastaavaa. Foorumille suoraan tallennetut kuvat yleensä pysyvät saatavilla paljon kauemmin. Kolikon käääntöpuoli toki ymmärrettävästi on tuo tarvittava palvelintila, joka harvemmin ilmaista on.
 

hhelminen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 006
Juurikin näin, parempi pienet kuvat palvelimella kuin suuret pilvessä.
Itse pidän omalla kustannuksellani myös pienoista foorumia ja tuohon pilvestä katoavien kuvien ongelmaan on törmätty useinkin..
 

Ylläpitäjä

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
199
Voisiko tiedostojen kokoa suurentaa kun nyky puhelinkameroilla tulee niin isoja kuvia että teidän sivut ei hyväksy niitä.
Tähän liittyen on nyt tehty pieniä muutoksia. Kännykästä tai mistä vain voi nyt ladata isojakin kuvia. Foorumisofta pienentää nämä automaattisesti, kuitenkin siten että laadun pitäisi säilyä vielä ihan hyvänä. Samalla levytilaa hommattu lisää, ei pitäisi nyt ihan heti olla täynnä.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom