Scenicin jarrujen ilmaus.

paivi.make

Nuorempi jäsen
Viestejä
14
Tykkäyksiä
0
#1
Vaihdoin Scenic III jarrupääsylinterin ja ilmaahan sinne tietysti jäi, joten onnistuuko ilmaus perinteisesti vai tarviiko tietokonetta?
 

kurkimies

Aktiivinen jäsen
Viestejä
974
Tykkäyksiä
3
#5
Jarrut ei ilmaannu automaattisesti vaikka mitä tekis.
Peugeout 307 ilmaus

Tuossakin on pösölle neuvottu automaattinen ilmaus

Ja olikos se mersun sbc-jarrut (sähköhydrauliset jarrut) taidettiin ihan neuvoa se ilmaus
ja tähän taisi liittyä se jarrujen "automaattinen ilmausmoodi" lukijalla.

Löytyi seuraavaa tietoa:

w211 sbc jarrujen nollaus

SBC-yksikön vaihdon jälkeen yritin suorittaa ilmauksen ja käyttöönoton netistä tilaamallani EPB Service Toolilla. Yksikön aktivointi ja deaktiovointi onnistui, mutta ilmausta en kyseisellä laitteella saanut menemään loppuun asti
 

jykkeh

koneistaja
Viestejä
31
Tykkäyksiä
1
#6
Jaahas, jarrut ilmautuu automaattisesti, epäilen erittäin paljon kyseistä asiaa, aina tarvitaan joku masiina siihen hommaan lisäksi.
 
Viestejä
348
Tykkäyksiä
13
#7
Se Bilteman venttiili-ilmauslaite on ihan hyvä, mullakin on sellainen. Hankin sen 20 vuotta sitten ja monet autot ovat saaneet sen avulla uudet jarrunesteet.
 

Mustis v6

Aktiivinen jäsen
Viestejä
509
Tykkäyksiä
29
#8
Nyt tulee väkisinkin mietittyä että kuinka paljon elämästäni on mennyt hukkaan ilmaruuveja aukoessa, oisinpa aikanaan tiennyt että jarrut ilmaantuvat automaattisesti niin ois senkin ajan voinut käyttää vaikka opiskeluun.

Onkos muuten 2 lagunassa automaatti valojen vaihtajaa? Ku näkyy rouva ajelevan yks silmäsellä.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Viestejä
3 512
Tykkäyksiä
4
#9
Tuon imuvaihtajan kanssa homma helpottuu jo ihan naurettavaksi, varsinkin kun yksin on nykertämässä. Vielä jos hommaa setin jossa on myös se jarrunestesäiliöön tuleva täyttöpullo mukana, niin ei pääse innoissaan tulemaan hazardiakaan että nyppisi sen säiliön tyhjäksi ja uutta ilmaa järjestelmään sisään :cool:
 
Viestejä
348
Tykkäyksiä
13
#10
Muistan että Alfamerin korjausoppaassa oli maininta että ABS-jarrullisissa autoissa ei saa käyttää paineilmalla toimivaa ilmauslaitetta. Renault on kieltänyt tämän. Syytä en tiedä että miksi näin. Perinteisellä tavalla pitää ilmata eli letku (+takaiskuventtiili) kiinni ilmausruuviin ja ruuvi auki ja jarrun pumppausta.
 
Ylös Bottom