Scenic -04 2.0 moottorin hurina

Smape

Nuorempi jäsen
Viestejä
20
Tykkäyksiä
2
#1
Eli siis luulin aluksi että ääni tulisi vaihdelaatikosta mutta tuleekin moottorista vähän isommilla kierroksilla. Ääni joka kuuluu on sellaista hurinaa minkä voisi kuvitella laatikosta kuuluvan. Vaikea kuvailla mutta toivotaan että joku sai kiinni.
 
Viestejä
40
Tykkäyksiä
2
#4
Joko siellä on apulaitehihnan joku laakeri päreinä tai esim. laturin vapaahihnapyörä tai sitten sulla on joku kannake niin loppu, että pääsee resonoimaan koriin värinät. Laturin vapaahihnapyörä voi aiheuttaa tärinää käsille asti tunnettavaksi jos siinä on ongelmaa, joten se kannattaa tsekata. Tsekkaamiseen tarttee työkalun, mutta se on nopeasti tarkastettu heti kun pääsee siihen käsiksi. Ohjeita voi hakea netistä "how to diagnose a freewheel alternator pulley"
 

Smape

Nuorempi jäsen
Viestejä
20
Tykkäyksiä
2
#6
Kuuluu myös paikallaan ollessaan. Yritän tutkia vklp aikana, pieni epäilys että pakoputki ottaisi runkoon kiinni.
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
607
Tykkäyksiä
10
#7
Se moottorin isompi auton oikealla puolella olevan ison yläkumityynyn väsyminen aiheuttaa tuollaisen, joskus vaiva tulee kun jakopäähomma tehdään kun kumi menee vähän eri asentoon. Varsinainen korjaus on kuitenkin sen uusiminen. Sen jälkeen on taas höyhenen pehmieä käynti.
 

Megane

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 180
Tykkäyksiä
10
#8
Ilmeisesti keppivaihteinen==>> Kytkin pohjassa pyöritetään moottoria,jos ääni ei häviä se ei kuulu sitten vaihteistosta...
Apulaitehihna irti ja moottori pyörimään==>>Jos ääni ei häviä se ei sitten kuulu laturista,ohjaustehostimen pumpusta,apulaitehihnan kiristimestä,tai mistään muustakaan mitä ko. hihna pyörittää...
Pakoputken ottaminen runkoon kiinni kolkattaa kyllä eri lailla,ei kait hurise....?
Ehkä tuo Mopin diagnoosi vois olla lähellä oikeaa,moottorin normaalit äänet johtuvat runkoa pitkin ohjaamoon?
 
Viimeksi muokattu:

Smape

Nuorempi jäsen
Viestejä
20
Tykkäyksiä
2
#9
Noniin. Tänään vähän tutkisin tarkemmin ja näyttäisi vian olevan juurikin tässä kumityynyssä, auton käydessä vähän kun väänsi siitä viereltä niin ei enää rätissyt sisälle. Uutta tyynyä siis tilaukseen josko äänet sitten katoaisivat. :) Kiitos neuvoista!
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
607
Tykkäyksiä
10
#10
Hyvä juttu, oon itse kahteen vaihdon tehnyt, Kuulin tuon alunperin yhdestä korjaamosta joka tekee tosi paljon jakopäähommia renuihin. Resonanssi voi olla pahimmillaan aika epämiellyttävä.
 
Ylös Bottom