Renault Megane alhainen tyhjäkäynti

Viestejä
120
Tykkäyksiä
0
#1
Moi,

tuli hankittua tommonen -03 vuoden ph1. Renault Megane. Moottorina 16V 1.6 ja muuten kaikki toimii hienosti, mutta mielestäni tyhjäkäynti on turhan matala (n.500rpm). Auto liikkuu ihan hienosti, ei ravista tai nyi. Ajon jälkeen tyhjäkäynti käy hetken n.800 rpm, mutta alkaa pikku hiljaa seilaamaan ylös alas ja lopulta asettuu tuonne 500 kierroksen tienoille.
Oliko näissä tyhjäkäynninsäädin missä? Tulpat on jo vaihdettu, mutta siitä ei ollut mitään apua.
 

kurkimies

Aktiivinen jäsen
Viestejä
974
Tykkäyksiä
3
#3
Tuli tuossa vaihdettua omaan Clio mk2 ph1:seen, niin ennen vaihtoa sammuili yms. Eli uuden osan jälkeen moottori suunnilleen huusi heti, kun pisti käyntiin. Jäi sinne tyyliin 1800rpm. Pari kertaa vanha tilalle ja uusi paikalle. Ecun nollaus OBD-2 lukijalla ei auttanut.

Ja se vanha löytyy Cliossa siitä muovisesta kaasuläppäkotelosta. Se kannattaa puhdistaa, jos likainen.

Uusi sääsi kohdilleen karan ja kävin ajamassa uuden kanssa sekä tuntui itsestään lähtevän vetävän ja hidastavan siihen missä kohti kaasu oli. No jossain kohti jäi tuo vetäminen pois, mutta kierrokset edelleen 1800rpm ja johonkin 5km pysäkille sammutin. Hetken päästä taas 1800rpm ja pääsin takaisin ja ajoin hetken 1-vaihteella pienillä kierroksilla, niin OBD2-lukijalla puhelimen kautta kierrokset tipahti 1100rpm ja sen jälkeen tyhjäkäynti tipahti sinne 750rpm mihin piti.

Vanhalla ei tahtonut nousta millään kylmänä vähän yli 1000rpm ja uudella nousi. Ja ilmastointia pistää päälle, niin kierroksia nousee tyhjäkäynnillä. Eli todennäköisesti sääsi kohdilleen ajon aikana.
 
Ylös Bottom