Renault Grand Scenic 2.0 turbo ,kumpaa bensaa?

massamake

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Tykkäyksiä
0
#1
Moro,

Tuli hommattua tommone -05 vuoje piuhake,nyt sitten tankilla pitäisi alkaa käymään niin kysymys kuuluu kumpaa bensaa ootta kyseiseen autoon käyttäny?.
Moottorikoodi on F4R-776 ,netin mukaan tohon kävisi 95 löpinä mutta mitä mieltä oletta ?:)
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
837
Tykkäyksiä
14
#2
Meneehän se tehtaan jäljiltä 95:llä ihan ok, varsinkin jos moottorin kuormitus on suht normaalia ajoa, eikä jatkuvasti mitään raskasta kärryä perässä kiskota. Mutta jos rahapussi vaan kestää ne lisäeurot, niin ei muuta kun 98:a tankkiin vaan, ei se ainakaan sitä moottorin toimintaa ja nakutusherkkyyttä pahenna. Itellä molemmat F4R-koneet jälkikäteen 98:lle optimoitu, joten senkin takia tulee sillä 98:lla pelkästään ajeltua, mutta ei sille 98:lle näissä renun moteissa tehdasvakiona sellaista tarvetta ole.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
837
Tykkäyksiä
14
#4
Näkeeköhän sitä jostain jos joku edellinen omistaja ois käynyt sen optimoituttaa 98:lle?
No eipä oikeastaan muuta kuin tarkoitukseen soveltuvilla ohjelmointityökaluilla ja tieto-taidolla. Ellei sitten ole edellisiltä omistajilta saatua tietoa, että moottorinohjaimelle olisi jotain tehty (käytännössä siis jonkinlaista "virityssoftaa" asenneltu). Mutta melko suurella todennäköisyydellä sanoisin, että ei ole. Ja vaikka olisikin, niin ei se siltikään 95:n käytöllä sen takia rikki mene, jos moottori muuten on kunnossa.
 
Ylös Bottom