Renault Clio 1.4 RN vm. -97

arson

Clio 1.4i RN -97
Viestejä
628
Tykkäyksiä
1
Vs: Renault Clio 1.4 RN vm. -97

Igor:
Kyllä tuo kuvien perusteella siistiltä ässä-clion sisustalta näyttää. Laita ihmeessä lisää kuvia vaikka omaan lankaan. Itsellä olisi ollut mahdollisuus ostaa tuollainen vihreään taittava sisusta, mutta kuten kaikki ässät, niin myös purkuauto oli kolmeovinen. Mitä venttiilien välyksiin tulee, niin ne ei ole mikään mahdoton homma säätää itsekään. Muistaa vaan hankkia oikeanlaisen tiivisteen venttiilikopalle, sillä niitä on erilaisia. Lisäksi sylinterien numerointi on muistaakseni päinvastainen kuin monissa muissa merkeissä. Kannattaa ajaa kunnon karstanpoltto ennen säätöä. Tuo kaveri jonka luona käyn rellua fiksaamassa/fiksauttamassa on kyllä niin kiireinen että en kehtaa edes itse vaivata sitä aina autohuolillani. Lisäksi hän sijaitsee kaukana pirkanmaasta.

TurboJ:
Itse olen huomannut myös että E-sarjan koneet on aika nirsoja sytytyksen osien kunnosta. Onneksi ne on helppoja & halpoja vaihtaa.
 

arson

Clio 1.4i RN -97
Viestejä
628
Tykkäyksiä
1
Clio on saanut kerryttää vikalistaa koko syksyn. Mikäli sen yhteenlasketun arvon olisi antanut vielä kasvaa, olisi korjausvaiheen kustannukset nousseet kohtuuttomiksi. Täten oli aika puuttuua tilanteeseen.

Tapahtumasarjan laukaisi oikean etujousen katkeaminen espoolaisessa hidastetöyssyssä välipäivinä. Jousi pysyi paikallaan eikä heilunut, mutta en haluaisi kokea sen muljahtamista sijoiltaan ajossa. Varasin korjaamolta ajan etujousien vaihtoon ja samalla päätin vaihdattaa etupyörien laakerit. Koko syksyn oli jyrinä voimistunut, eikä minulla ollut prässiä tai jousenpuristustyökalua itsellä käytössä. Lisäksi syksyllä autoa vahatessa huomasin oikean etu-umpion lasin olevan käytännössä irti. Se oli ollut varmistettuna paikalleen teipillä nyt kuukauden ja korjaamolla olisi valojen suuntauslaatikko kuitenkin, joten umpion vaihto oli myös ajankohtainen. Umpioksi hain motonetistä TYC-merkkisen tuotteen. Sen valmistustoleranssit olivat valtavat ja umpio saatin istumaan paikalleen vasta myöhemmin kaverin tallilla käyttämällä prikkoja asennuspulttien välissä spacereinä. Uudet laakerit olivat saatavuustilanteen vuoksi FAG-merkkiset ja jousien laatikossa luki Germany. Huollossa oli huomattu myös vasemman raidetangon ulkopään ja oikean alapallonivelen olevan sohloja. Alapallo löytyi korjaamosta hyllyltä ja se vaihdettiin. Korjaamo vaikutti ihan asialliselta nyrkkipajalta eikä laskuttanut tällaisesta savotasta mitään aivan mahdottomia.

Vikalistalta löytyi laakereiden ja jousien lisäksi myös talvirenkaat. Etuakselin Continentalit olivat pk-seudun suolatuilla teillä kuluneet nastattomiksi ja pito oli olematonta. Ostin Tori.fi:stä ilmeisesti jonkun öky-twingon alut joiden päällää oli 3kpl "hyviä talvirenkaita". Yhden myyjä myönsi olevan puhki. Todellisuudessa talvirenkaat olivat 2009 paistettuja Bridgestoneja joista yhdellä oli ajettu tyhjänä niin että renkaan profiili oli täysin silppuna. Itse alut olivat kaikesta huolimatta ehjät ja luotisuorat. Suuntasin torstaina kaverin tallille, jossa Fuegon aluilta siirrettiin kaksi hyväkuntoista Continentalia huonokuntoisimpien Bridgestonejen tilalle. Uudet alut laitettiin alle, sillä Fuegon vanteet eivät ole enää erityisen hyvässä kunnossa ja offsetissäkin oli toivomisen varaa. Nyt alla on siis etuakselilla Bridgestonet ja taka-akselilla Continentalit. Kaikissa renkaissa 95% nastoja jäljellä. Ratkaisu on mielestäni hyvä, sillä sääli ei aina ole sairautta. Ei ole mitään järkeä tuhota uusia hienoja renkaita pk-seudun sulilla teillä, kun samassa käytössä välttää myös tällainen sekarengastus. Lisäksi viimepäivien kokemusten perusteella nämäkin tunutvat kyntävän hangessa ja jäällä varsin mallikkaasti.

Edellämainitun rengasepisodin lisäksi Clioon vaihdettiin vasen raidetangon pää (Lemförder, koska jatkuva suuntaaminen on kallista), vasen vakaajan päätykumi (Monroe), takapyyhkijän varsi autopesussa katkenneen tilalle ja öljyt (Teboil Gold S + Wix). Öljyt olivat vaihtovälin puolessavälissä (188tkm mittarissa) varsin bensaiset ja mustat lukuisten kylmäkäynnistysten seurauksena.

Vaikka auto kulkeekin ratti suorassa, on ripustuksiin vaihdettu nyt niin paljon osia että kulmat kannattaa varmaan käydä säädättämässä. Se on seuraavana työlistalla uuden tuulilasin ja kevään ruostehommien edellä. Lisäksi pitäisi keksiä mitä noille Fuegon aluille tekisi. Ne ovat suorat ja todella kevyet. Lisäksi niiden ulkonäkö on jotain sellaista mihin en usko autoteollisuuden enää ikinä kykenevän. Mikäli jotakuta kiinnostaa kunnostusprojekti, niin minulle voi lähettää viestiä. IMG_20190118_1626363501.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
371
Tykkäyksiä
2
Hyvännäköiset alut tuohon Clioon. Mulla on R5 GTX;ssä vastaavanlaiset. Tuokin, että korjaa vanhaa autoa enemmän, mitä auton vaihtoarvo on, niin ,kun ajattelee, että millaisen auton saa, tuolla, mitä tuohonkin Clioon, nyt meni, niin ei se ainakaan viattomampi satavarmasti ole, vaikka olis saksalainen premiumauto, joita ei "kuulemma " koskaan tarvi korjata ja kaikki viat on vain "ranskalaisissa autoissa. Nytkin, kun on ollut kovemmat pakkaset, niin on ollut kiva ajella tuolla -88 mallisella R5GTX;llä.
 
Ylös Bottom