Renault CAPTUR Jarrut jäätyvät

Vaahteramaki

Jäsen
Viestejä
118
Minullakin on autopesulaan kuukauskortti ja pesen autoani melko usein, vähintään viikoittain, joskus useamminkin. Nykyisen autoni (Captur) kanssa olen ollut varovaisempi, en ole uskaltanut pestä kovinkaan usein kun olen lukenut näitä jarrun jäätymisiä.
 

MTI

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 596
Uudessa dusterissa ei ole ollut vielä rumpujen jäätymisongelmaa, vaikka oon ajellut auraamattomia mettäautoteitä ja käsijarrun vedän aina parkissa.
No nyt on:eek:
Melko lujassa oli, mutta lähti lopulta irti ajamalla(4wd)
 

@ntsu

Jäsen
Viestejä
178
Mietiskelin, että tähän mennessä eivät jarrut autoissani ole jäätyneet eikä missään autossa ole ollut aluvanteita talvipyörissä. Lieneekö yhteyttä.
 
Viimeksi muokattu:

Kapturi

Nuorempi jäsen
Viestejä
13
Uudelleenohjelmoitava pääkoppa.
Wanhasta tottumuksesta pihaan tullessa vetäny kässärin.
Kumpiki takapyörä jumis, vasen lähti suosiolla mutta oikea vaati kuumailmapuhallinta.
 

maximi

Jäsen
Viestejä
271
Mietiskelin, että tähän mennessä eivät jarrut autoissani ole jäätyneet eikä missään autossa ole ollut aluvanteita talvipyörissä. Lieneekö yhteyttä.
Suottaapi olla, suottaapi olla olematta. Itsellä ei ikinä ole takajarrut jäätyneet, vaikka aina käkkäri vedetään päälle, säässä kuin säässä.
On ollut rumpua takana + teräsvanteet (Primera), levyt takana ja teräsvanteet (Xsara) sekä levyt + aluvanteet (nykyinen Lagge). Kokemusta näistä on yhteensä yli 20v, eikä mikään näistä autoista ole ollut ostettaessa uusi.
On hyvinkin mahdollista että jotkut automallit ja/tai -merkit ovat herkempiä jäädyttämään takajarrut kuin toiset, itselleni ei (suppean otokseni aikana) sellaista ole onnekseni "siunaantunut".
 

Fuego Turbo

Tunnettu jäsen
Viestejä
2 752
Olihan iltalehdessä juttu kun koeajoauton rumpujarrut jäätyivät ja tarvittiin tohotin. Aurona Vale Kangoo Citan. Jos se olisi ollut Aito Renault niin ne kuuluukin varmasn jäätyä? Tosin koeajoauto oli pesty painepesurillä kun niitä kuuluu pestä aina silloin tällöin.
 

muski

Aktiivinen jäsen
Viestejä
539
Nyt kun näitä jäätyviä rumpujarruja on tullut eteen, niin olen sitä mieltä, että jarrukenkien kitkamateriaali on syypää tähän jäätymiseen. Ne imee itseensä kosteutta, joka sitten jäätyy kiinni. Asiaan voisi olla yksinkertainen korjaus. Vaihdetaan erimerkkiset jarrukengät sinne. Pitääpä töissä kokeilla, että onko uusien Citan 2 kohdalla jäätymistä aamulla.
 

teme565

Jäsen
Viestejä
158
Tuonne etuvetopuolen Captur 2 -ketjuun kirjoitinkin, mutta itselläni oli tänä aamuna hankala tilanne, kun pesun jäljiltä oli toiselta puolen jarru jäässä, vaikka olin ottanut useamman kuivatusjarrutuksen pesun jälkeen. Itsellä ongelmia on ollut vain konepesujen jälkeen ja yleensä muutama reipas jarrutus on riittänyt kuivaamaan jarrut, mutta nyt ei riittänyt.

Aina en ole jaksanut edes kuivatella ja pitävällä alustalla ei ole ongelmaa ollut kun on polkaissut vaan pakilla reippaasti kaasua niin ovat paukahtaen auenneet, mutta nyt auto seisoi jäällä, jonka päällä oli lunta, niin ei pito riittänyt. Pääsin liikkeelle ja 200-300 metriä ajoa, jarrutelua ja mahdollisuuksien mukaan kuoppiin ajaminen niin aukesi.
 

juba

Nuorempi jäsen
Viestejä
9
Vaimo raportoi CLIO IV takajarrun jumista. Eilen kokeilin niin saattoi jumittaa vain taaksepäin ajaessa. Onko tuo nyt sit sitä jäätymisongelmaa vai jotakin muuta?
Ajatus uusia kengät jos kerran kurkkaan, mutta mistä tunnistaa oikea halkaisija kun en pääse nyt mittaamaan. Rummussa on ne "jäähdytysrivat" eli olisiko se tuo isompi? TCe 90 grandtour 2016

Edit 24.11.2022 19:42
Otin ne isommat hilut kerran rummussa oli ne rivat ja nappiin meni. Oli kitkapinta irti toisesta kengästä. Vaimo jo kerkes päivällä raportoida kolinasta eli kai se pinta siellä sitten etsi paikkaansa jarruttaessa. Vaikutti helpommalta hommalta uusia kengät mitä aiemmissa, joskus on lennellyt sarvipäita kun ei oo meinannu jouset asettua paikalleen.
Vielä jäi mysteeriksi se automaattisäädön toiminta. Sitä täytyy vielä selvitellä ja tehdä toinen puoli vklp.
Ja se napamutteri on kuusikulmainen ja 36 mm. Kiristys 280 Nm
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom