Pienten lommojen oikaisu/korjaus

Viestejä
234
Tykkäyksiä
0
#1
Netissä ja mm. Motonetissä myydään monenmoisia lommojen ulosvetäjiä kotikäyttöön. Nämä taitavat pääsääntöisesti toimia jollan kuumaliimalla, joka liimataan painaumaan ja kiertämällä lommo vedetään takaisin ulos?

Onko näistä kokemusta? Jaksaako ulosvedetty painauma pysyä suorana? Saako näillä siistiä jälkeä? Omassa autossa pari pientä painaumaa korissa ja tämä nyt ajatustasolla kokeilta.

Tuossa keskustelua VAGarenalta: http://www.vagarena.fi/index.php?topic=15847.0

Ja Audimiehillä oli myös kokemusta http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=85013

Bilteman työkalu vaikuttaisi asialliselta http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Tyokalut-ja-korjaamon-varustus/Kori/Oikaisutyokalu-2000038412/
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
773
Tykkäyksiä
6
#2
Vs: Pienten lommojen oikaisu/korjaus

Jokos tuota Bilteman lelua testasit?

Lagunan kylkeen joku jossain parkkiksella on myös jonkun pienehkön lommon paukauttanut, joten voisi tuota Bilteman härpäkettä ihan mielenkiinnosta kokeilla. Hieman tuo tosin epäilyttää, kun erikseen ei mitään liimaa tule, että noinkohan se tavis kuumaliima siinä jaksaa sen verran pitää, että jotain jaksaisi ylöskin vetää. Mutta eipä tuosta nyt hinnallisesti korkealta putoa, vaikka ei täysin toimisikaan. Menee oppirahojen piikkiin sitten. Olisi Biltemassa se vitosen halvempi vetovasaramallikin (19-0015), mutta tuo linkkaamasi voisi kuitenkin toimia paremmin, kun saa oletettavasti vähän tasaisemman vedon aikaiseksi.
 
Viestejä
375
Tykkäyksiä
3
#3
Vs: Pienten lommojen oikaisu/korjaus

Tuo vetovasara vaatii harjoittelua että sillä onnistuu. Sillä saa helposti vedettyä lommon kuprulle jos käyttää liikaa voimaa. Sitten saakin pähkäillä millä sen painaa takaisin sisään ;D Tuollainen ruuvilla vetävä on parempi, sillä siinä näkee koko ajan lommon oikenemisen.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
773
Tykkäyksiä
6
#4
Vs: Pienten lommojen oikaisu/korjaus

Whee sanoi:
Tuo vetovasara vaatii harjoittelua että sillä onnistuu.
Kyllähän se aika herkkä kapistus on joo, mutta itseluottamusta uhkuen vaan soitellen sotaan ;D. Toisaalta tollanen muutaman tonnin laguna on ihan hyvä kohde se harjoittelun aloittamiseen, kun sen arvo ei siitä mihinkään nouse eikä laske, oli se lommo sitten kupera tai kovera tai jotain siltä väliltä.
 
Viestejä
234
Tykkäyksiä
0
#5
Vs: Pienten lommojen oikaisu/korjaus

Tilasin Kiinasta tuollaisen vetovasaran, ei ole vielä tullut niin testailua ei vielä tehty.
 
Viestejä
370
Tykkäyksiä
5
#6
Vs: Pienten lommojen oikaisu/korjaus

Itsellä ihan korjaamollani käytössä tuo bilteman ruuvattava laite. On ihan OK. Liimoja ei tule mukana koska käyttökohteesta riippuen kannattaa valita liimat. Myös työstölämpötilan mukaan.

Ja esim alumiini nokkapelleissä kannattaa sitten tapin irroitukseen käyttää lämpöä. Muutenkin kannattaa lommon oikaisun jälkeen, kun kuitenkin yleensä pintaan jää pientä 'aaltoa' tahi kuprua niin käyttää lämpöä.

Eli kuumailmapistoolilla lämmittäen kuprun ympäriltä, noin 20-10cm painumasta kauttaaltaan niin saa yleensä loput ruvet siliämään. Tällä lämpökäsittelyllä saa muutenkin ehkäistyä sen riskin että suurempi painuma mäsähtää takaisin sisään.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
773
Tykkäyksiä
6
#7
Vs: Pienten lommojen oikaisu/korjaus

Heikki.L. sanoi:
Liimoja ei tule mukana koska käyttökohteesta riippuen kannattaa valita liimat. Myös työstölämpötilan mukaan.
Mikäs liima tuollaisessa maalatussa ovipellissä sitten pysyy? Tai lakkahan siinä päällimmäisenä. Onko niistä kuumaliimapistoolin liimoista tuossa hommassa yhtään mitään iloa?

Jos uskaltautuisi tuollaisen Bilteman vehkeen hakemaan, kun joku fiksu kanssa-autoilija on näköjään tässä joku päivä emännän c-maxin kylkeenkin kivan vekin painanut. Eikä varmaankaan ole jäänyt tekijältä huomaamatta. Lagunan kyljessä vastaava citymarket-lommo on ollut jo ennestään, prkl.
 
Viestejä
370
Tykkäyksiä
5
#8
Vs: Pienten lommojen oikaisu/korjaus

Siis nimenomaan ihan vaan mullakin on Rapidin kuumaliimapyssy ja ihan perus kuumaliimatikkuja kehiin vaan. Tosin en suosittele mitään halpoja ns. Tokmanni liimoja. Puree yhtä lujaa kuin sinitarra. ;D

Alkoholilla kun putsaa liimattavan kohdan ensin niin kyllä ne hiton lujaa kiinni käy. Ja monasti se liimaklöntti jää siihen peltiin operaation jälkeen kiinni.

Jos ei muu auta sen irroitukseen niin kuumailmapyssyllä lämpöö ja muovilastalla isoimmat pois ja loput jos jotain jää niin jollain alkoholilla putsia vaan se kohta.

Sitten loppusilaus esim jollain prime vahalla. Vaikka Auto Glymin punanen.
 
Ylös Bottom