peruutuskamera Capture / Clio 2014-

Viestejä
42
Tykkäyksiä
6
#42
Kyllähän se minulla jo jonkin viikon on ollut ja aktivoin sillä oman peruutuskamerani (kamera puuttuu vielä). Tästä oli juttua jokunen viesti aikaisemmin.
 
Viestejä
47
Tykkäyksiä
0
#43
Siis aktivoit kameran, joka sinulta vielä puuttuu? En ihan ymmärrä... aktivoitko kameran vai esim. Medinav näytön? Ja mistä ostit moisen clipin? Oisko osoitetta laittaa...
 
Viestejä
42
Tykkäyksiä
6
#44
No tarkkaan ottaen aktivoin Media Nav:in kameraportin, eli nyt pakin kytkemisen myötä näyttö menee kameratilaan, ks. kuva.
Clip tuli ostettua Kiinasta, kuten varmaan 99% muutkin ovat tehneet. Aliexpress oli minulla hankintakanava ja toisessa kuvassa siitä tiedot. Tämän version pitäisi toimia win 7/8/10, mutta vaatii ainakin seiskassa Pro tai Ultimate-version. Homella ei ainakaan toimi. Kannattaa lukea huolella kaikki, mitä tilaussivulla kerrotaan.
 

Liitteet

Viestejä
47
Tykkäyksiä
0
#45
No nyt alan ymmärtää, mutta aika monimutkaiselta silti kuulostaa ja hintavaltakin (150$) Tuo kameran puute alkoi minulla, kun oli sellainenn 2014 Capturessa, joka söi (ei vuotanut) öljyä ja menossa oli maahantuojan edustajan kanssa viime syksynä kiistaa asiasta. No menossa oli jo joku öljyn punnitus testaus, kun kyllästyin leikkiin ja vaihdoin 8kk tuoreempaan ja puolta vähemmän ajettuun, mutta ilman kameraa varustettuun Captureen (tosin "väärän" väriseen) Hommasin siis kameran AliExpressistä, mutta eiväthän nuo Pelttarilla saaneet sitä toimimaan. No nyt on kyllä tottunut jo pelkkään tutkaan, vaikka taskuparkissa kamera on oivallinen väline. Jotain tässä vielä pitäisi keksiä ongelman ratkaisemiseksi
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
865
Tykkäyksiä
19
#46
Jotain tässä vielä pitäisi keksiä ongelman ratkaisemiseksi
Voisiko enins + muntsa kaivella jostain sieltä valikoista ne ohjelmistoversiot? Jos muntsalla on sama näyttö ja samat versiot kuin eninsillä, niin ei muuta kuin takaisin Pelttarille ja rautalangasta vääntäen näyttämään sen eninsin ohjeen mukaan, että mistä se aktivointivalikko sieltä löytyy. Tai vaihtoehtoisesti, jos jossain asuinpaikkasi lähistöllä joku clipin omistava foorumilainen sattuisi löytymään. Jos softa-/firmwareversioissa on eroa, niin sitten sitä aktivointimahdollisuutta ei siellä välttämättä ole.
 
Viestejä
42
Tykkäyksiä
6
#47
Minulla on ohjelmistoversio 4.1.0.
Kamera on edelleen matkalla, joten en tiedä näkyykö minullakaan kuvaa.
Joku saarivaltion kaveri myy näihin kameroita ja sillä taisi olla 3 tai 4 eri versiota, joista yksi oli tähän omaan Media Naviin sopiva. 300£ oli hintaa, joten enpä ostanut sitä, vaan kiinasta 36 euron kameran. Brittimyyjällä oli tähän malliin erikseen maininta, että pitää käyttää ohjelmoinnissa, muissa tätä mainintaa ei muistaakseni ollut. Elämme siis jännittäviä aikoja, minun kamerani on jo Suomen rajojen sisäpuolella. Ensi viikolla toimivuudesta tulossa lisäinfoa.
Pidän kyllä vähän outona, jos muntsan tapaus olisi vain aktivoinnista kiinni => eli merkkari ei osaisi tehdä aktivointia.
 
Viestejä
42
Tykkäyksiä
6
#48
Oma kamera tuli eilen ja tänään ehdin sen kanssa vähän harrastamaankin. Kameran sain paikoilleen, mutta johdot vedin ihan kokeilumielellä ja kyllä sieltä kuvaa tulee:) Olisiko sittenkin niin, ettei merkkiliikkeessä osata tehdä kameran aktivointia?
Rekisterikilven tausta piti jättää pois, muuten rekisterikilpeen olisi joutunut leikkaamaan kolon (ei liene sallittua?).

Media Navin kameraliittimeltä lähtee johdot, mutta en tiedä minne asti ne menee, eivät ainakaan takaluukulle saakka. Mitään vinkkejä? Vaikka käytin kokeilussa kameran mukana toimitettua välijohtoa (se 24 pinninen kameralähdöllä), niin käytin alkuperäistä kameran aktivointisignaalia (eli vedin välijohtosarjan johdon nro 3 toisen päänkin paikkaan nro 3).
 

Liitteet

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
865
Tykkäyksiä
19
#49
Kameran sain paikoilleen, mutta johdot vedin ihan kokeilumielellä ja kyllä sieltä kuvaa tulee:)
No niin, hieno homma että ainakin joiltain osin tulee arvailujen sijaan faktatietoa :cool:.

Olisiko sittenkin niin, ettei merkkiliikkeessä osata tehdä kameran aktivointia?
Jos tuo ei eri ohjelmistoversiosta sitten kiinni ole, niin eipä siitä oikein muuta johtopäätöstä voi tehdä.
 
Viestejä
42
Tykkäyksiä
6
#50
Taas on päästy askel eteenpäin, kohti uusia vastoinkäymisiä.
Kojetaulun johtosarjassa on peruutuskameralle valmiina johdotukset (ainakin minulla on). Johtosarja ulottuu kuskin puolen B-pilarin viereen, jossa on liitin R297. Tästä takakoppaan päin ei ollut enää johtoja vedetty.
Netistä löytyneen 24-napaisen liittimen kytkennän mukaan nasta 9 on kameran virransyötön + (keltainen johto, nasta 16 liittimellä R297), 10 on videosignaalin + (punainen, 14/297), 21 kameran virransyötön - (musta, 13/R297) ja 22 videosignaalin - (ruskea, 15/R297). So far so good...
Jätin kameran johtosarjan mukana tulleen releen pois ja kytkin johdot suoraan liittimen R297 perään. Aivan loppuun asti en saanut johtoja vielä vedettyä, mutta kokeilin päivän lopuksi kameran toimintaa ja eihän sieltä kuvaa tullut :(. Hetki ihmettelyä ja virransyötön tarkastusta ja kas kummaa, ilmeisesti alkuperäinen kamera on 6 V vehje, kun Media Navin takaa pukkaa 6 V jännitettä. Tarvikekamera tykkää enempi 12 V jännitteestä, joten pitää tuo virransyöttö vielä muuttaa.

Hommaa parin asteen pakkasessa tehdessä tuli pantua merkille, että kameran johto on erittäin huonolaatuista. Kun eriste on varsin kovaa/jäykkää jo pikkupakkasilla, ei se lupaa kovin pitkää käyttöikää.

Homma jatkuu taas kelien salliessa, paria astetta enempää ei saa olla pakkasta, kun sormet jäätyy.
 

Liitteet

Viestejä
42
Tykkäyksiä
6
#51
Vähän oli vilpoista, mutta piti mennä kameran kimppuun.
Töitten jälkeen kävin paikallisesta elektroniikkaliikkestä hakemassa uudet liittimet ja RCA-kaapelia. RCA-kaapeli tuli siis vaihdettua parempilaatuiseen ja kameran virransyötön vedin peruutusvalolta. Kamera toimii nyt kuten pitääkin.
 
Ylös Bottom