peruutuskamera Capture / Clio 2014-

Viestejä
49
Tykkäyksiä
0
#1
Onko kellään kokemusta oheisen sivun kamerasta. Eivät saaneet toimimaan Raision Pelttarisa, vaikka olivat sitä mieltä, että näyttää ihan asialliselta laitteelta. Mutta kuvaa ei saatu auton monitorille asti, vaikka jotain video signaalia näkyi olevan.
https://www.aliexpress.com/item/thehotcakes-Car-Backup-Camera-With-24Pin-Adapter-Cable-For-Renault-Captur-2014-2018-OEM-Monitor-Compatible/32878584974.html
 
Viestejä
49
Tykkäyksiä
0
#5
Vs: peruutuskamera Capture / Clio 2014-

Vielä kysyisin,että saitko tosiaan toimimaan myös Capturen näytössä? Mulla oli auto Pelttarilla ja eivät saanneet toimimaan . Eivät oikein osnneet sanoa syytä... mutta itse epäilisin tuota näytön 24pin liitäntäjohtoa
 

hhelminen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 736
Tykkäyksiä
12
#7
Vs: peruutuskamera Capture / Clio 2014-

Kirjoitin testaisin, en testasin.
No mutta kuitenkin, kameralle otetaan virta peruutusvalolta...
 

hhelminen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 736
Tykkäyksiä
12
#9
Vs: peruutuskamera Capture / Clio 2014-

Eli jos jotain signaalia tulee auton näytölle asti niin vika voi oilla myös videokaapelissa joka on vedetty asennettaessa kamera auton perästä soittimelle.
Jos mahdollista koita lyhyellä videokaapelilla kytkeä kamera suoraan soittimeen kiinni, näin selviää onko tuo pitkä kaapeli viallinen / vioittunut.
 
Viestejä
49
Tykkäyksiä
0
#10
Vs: peruutuskamera Capture / Clio 2014-

Moi!
Vedin tuon näytön televisioon sillä pakkaukse pitkällä piuhalla, joten ei siinäkään voi olla vikaa! Lisää hyviä ehdotuksia otan mielelläni vastaan! Tuo Pelttari, kun ei tunnu olevan asiasta kiinnostunut (olisi varmaan pitänyt hankkia alkuperäinen kamera)
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 038
Tykkäyksiä
36
#11
Vs: peruutuskamera Capture / Clio 2014-

Itsekin epäilit aiemmassa viestissä sitä 24-pin liitäntäjohtoa. Et sitä ilmeisesti ole vielä erikseen kuitenkaan mittaillut, että onko kaikissa kytketyissä pinneissä kontaktit tallella?
 
Viestejä
49
Tykkäyksiä
0
#12
Vs: peruutuskamera Capture / Clio 2014-

Kiitokset taas vastauksista!
Pelttarilla testattiin ( pyynnöstäni) ennen asennusta,että kamera toimii. No eisii toiminut. Tuon 24-pin härpäkkeem testaaamiseen ei minulla taidot riitä!!! Tässä vielä mielestäni aika arpapelillä heitetty vastaus Pelttarilta, kun olin laittanut kuvaa ja viestiä kameran kuvasta telkussa "Uskon että tuo näyttö on kuitenkin toimiva sen alkuperäisen kameran kanssa, todelnnäköisesti tuo alkuperäinen kamera ei tuota tavallista video signaalia, vaan jotakin verkossa liikkuvaa digitaalista, koska johdotkin siinä ovat tavallisia eikä coaksial kaapelia mitä käytetään normaali videosignaalissa." EI oikein jaksa tuohon selitykseen/ arvailuun uskoa! Vai mitä mieltä olette? ( kyse tässä ei ole rahasta vaan mielenkiinnosta asiaa kohtaan. (Tuskin joku kiinalainen firma, joka valmistaa noita kameroita vähän joka merkille ihan paskaakaan tekisi)
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 038
Tykkäyksiä
36
#13
Vs: peruutuskamera Capture / Clio 2014-

muntsa sanoi:
Tuon 24-pin härpäkkeem testaaamiseen ei minulla taidot riitä!!!
Yleismittarin siihen hommaan melkeinpä kaipaisi, joten jos sellaista ei minkäänlaista ole, niin sitten toki on vähän haasteellisempaa. Jos löytyy, niin sitten liittimistä liitinpinni kerrallaan soitella ne piuhat läpi ja varmistaa että vastapuolen liitinpinneihin asti on yhteydet tallella. Ettei ole johto poikki matkalla tai irronnut liittimen pinnistä. Sama juttu sen keltaisen RCA-liittimen osalta ja sen rinnalla olevan, onko sitten harmaa vai minkä lie värinen piuha, millä ilmeisesti on tarkoitus liipaista sille auton näytölle se heräte, jolla tällaisen kameran tapauksessa sitä kamerakuvaa näytetään.

Tuohon Pelttarin heittoon kuvasignaalien eroista on kameroita (alkuperäistä ja tuota ostettua) tuntematta paha ottaa enempää kantaa, mutta voi siinä jotain ajatusta kuitenkin olla, että se alkuperäinen renun kamera ei analogisena sitä kuvaa siirrä. Toinen juttu sitten on, että kykeneekö tuo Capturen / Clion näyttö siitä huolimatta ottamaan sitä analogistakin signaalia vastaan, vaikka renun oma ei sitä käyttäisi. Tuosta ostetusta setistä ja sen piuhoista/liittimistä päätellen näin voisi olla.
 
Viestejä
49
Tykkäyksiä
0
#14
Aikaa kuluu, mutta en ole ehtinyt kiittää asiallisista vastauksista, joten kiitos! Mutta tuossa tuo kamera odottelee laatikossaan... En vaan jaksa uskoa, että Kiinan poika syötäisi tehtaastaan eri merkkisille autoille täyttä skeidaa, jotka eivät sitten toimi heidän mainitsemissaan vuosimalleissa
 
Viestejä
462
Tykkäyksiä
16
#15
Uskoisin että kamera ja sen johtosarjat on toimivia. Ja ongelma on auton omassa ohjelmistossa.

Kun vertailee eri kamerasarjoja mitä on saatavana niin joissakin asennussarjoissa on tekstinä Input for rear view camera should be activated by Renault dealer. Eli kamera ei toimi suoriltaan asennuksen jäljeen vaan vaatii aktivoinnin, että näyttö vastaanottaa kameran lähettämää kuvaa.

Joissakin sarjoissa asennus on ratkaistu fiksummin. Niissä tulee usb muistikortin mukana ohjelmisto jolla kameran saa päälle. USB tikku liitetään näytön usb porttiin ja tikulta asennetaan ohjelma, jonka jälkeen kamera alkaa toimia.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 038
Tykkäyksiä
36
#16
Input for rear view camera should be activated by Renault dealer.
...or using alternative Menaco or Menavrus firmware... Firmiksenhän voi toki itsekin vaihtaa/päivittää.
Mikään ei isommin autohuoltojen kohdalla yllätä, mutta melkoisen kädettömiä siellä Pelttarilla kyllä ovat, jos merkkihuoltona eivät tuota ohjelmistopuolta varmistaneet, kun sitä kameraa käyttökuntoon yrittivät saada.
 
Viestejä
49
Tykkäyksiä
0
#17
Hei!
Kiitos vastauksesta. Kuulostaa asiantuntevalta!! Laitan Pelttarille asiasta kyselyn, niin nähdään mitä vastaavat. Jos nyt edes vastaavat, kun en ostanut heidän alkuperäistä yli 400 euroa maksavaa kameraa! Minulla on luja usko, että vielä tuo kamera jonain päivänä toimii niin kuin pitääkin...
 
Viestejä
49
Tykkäyksiä
0
#18
No nyt alkaa usko hiipua, kun kukaan tai siis mikään alan yritys ei ole asiasta kiinnostunut? Kaiken mahdollisen oman keräämäni datan olen laittanut mukaan. Mutta tuntuvat olevan varsinaisia jänishousuja, kun eivät uskalla ottaa haastetta vastaan saati edes vastata viesteihini. Minä vaan en millään jaksa uskoa, että nuo kiinalaiset ei tollaista osaisi! Kävihän ne jo kuun takapuolellakin.Tai, jos ne kävikin tarkistamassa miltä näyttää, kun kaikki on perseestä?
 
Ylös Bottom