Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Viestejä
105
Tykkäyksiä
0
#1
Renault ja Caterham solmivat tänään sopimuksen jossa Caterham saa 50% alpine/dieppen osakkeista. Dieppessä aletaan tehdä Alpine nimellä kilpa-autoja. Siis ainakin tuota A 110-50 protoon perustuvaa. Käsitin että myös muita renaultin ajattamia yksipaikkaisia eli formula 3000, F2 ja Formula Renault autoja jotka italialainen Dallara on aikaisemmin valmistanut ja renault on toimittanut moottorit. Allaa näyttää siltä että Alpinen paluu olisi todellinen... Aivan varmasti aletaan tehdä retrobuumin vallalla ollessa myös muita Alpineita. kaikki muotithan ovat tehtaalla valmiina.
 

Juha™

Wouldn't know about that, Sir...
Viestejä
1 772
Tykkäyksiä
2
#3
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Todella iloisia uutisia pitkästä aikaa! :)

Sen verran vielä tarkennusta, että uuden yhteisyrityksen on siis tarkoitus kehittää n. 3-4 vuodessa täysin uusi Alpine-katumalli, jonka perusrakenteella esiteltäisiin hieman myöhemmin myös Caterham-malli. Ilmeisesti Alpinesta tulisi kovakattoinen kun taas Caterhamista perinteiden velvoittamana hieman askeettisempi avomalli? Suunnitteilla oleva hintasegmentti Alpinelle olisi spekulaatioiden mukaan n. 40-50.000 euroa (veroton), eli sieltä edullisimmasta päästä "oikeaa" urheiluautoskaalaa. Eli sinänsä aivan sama asetelma kuin 60-/70-luvuilla, jolloin Alpine oli asemoitu hieman edullisinta Porschea halvemmaksi. Tänä päivänä hieman tuon hintaluokan yläpuolellehan asettuvat baby-Porschet Boxster ja Cayman.

Vanhojen Alpine-mallien muottien kanssa tällä uutuudella tuskin tulee olemaan mitään tekemistä, vaikka muotoilijat sieltä varmaan vaikutteita ammentavatkin. Vanhat muotit ovat varmasti tehtaalla vielä olemassa, mutta kyllä niillä taidetaan jatkossakin leipoa vain satunnaisia eriä klassikkomallien korjauspaloja (tai kokonaisia koreja historic-kisakäyttöön).

Vahvistamattomien huhujen mukaanhan Alpinen nimi saattaisi palata kilparadoille jo niinkin pian kuin 2013 kaudella, jolloin jokin olemassa oleva, LMP2-luokan ranskalaistalli (en muista mikä) nimettäisiin Alpineksi. Ja kun kestävyyskisojen säännöt uudistuvat täysin vuodeksi 2014, niin silloin saatettaisiin nähdä täysin uusi Alpine-kisamalli. Eletään toivossa.

Onneksi tässä on viitisen vuotta aikaa laittaa vaihtorahat sukanvarteen säästöön, niin pääsee sitten kirjoittamaan nimeä alle kun tilauskirjat avataan! ;D
 
Viestejä
199
Tykkäyksiä
1
#4
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Tällä välin tapahtunut: Renault osti Caterhamin ulos yhteishankkeesta, jälkimmäisellä kun on taas kerran kuulemma niitä sellaisia talousvaikeuksia vai mitä ne nyt on...

Ja Alpine-projektin Renault'n johtokunnassa läpi runnonut Carlos Tavareskin on tällä välin loikannut Peugeotille, kun etenemismahdollisuudet numero Kakkosesta numero Ykköseksi Kaos-organisaatiossa Renault-organisaatiossa olivat Nolla.

Olisi voinut olettaa, että Tavaresin lähdön jälkeen numero Ykkönen eli Mister Kululeikkuri Ghosn olisi mahtikäskyllään jälleen kerran vetänyt tulpan Alpine-projektista, mutta onneksi näin ei vaikuttaisi käyneen. Ilmeisesti projekti oli Tavaresin lähtiessä edennyt jo liian pitkälle, jotta abortointi olisi ollut eettisesti (eli taloudellisesti) edes Ghosnin moraalilla hyväksyttävissä?

Loppukeväällä 2014 Alpine-tuotantomallin suunnittelu oli maailmalta luettujen huhujen mukaan jo 90-prosenttisesti jäädytetty, ja kesälomien alkuun mennessä oli tarkoitus saada valmiiksi myös sisustuksen design. Ilmeisesti sitten lomilta palattua alkavat kiveenhakatun designin pohjalta kuumeisesti rakentaa ja testata tuotantoprotoja ja aloitella valmistuksen työkalujen ja prosessien suunnittelua ja valmistamista. Tuotantoonhan Alpinen pitäisi tulla 2016. Aloitushan hieman viivästyi aiotusta 2015:stä koska ensin ehdotettu ulkokuoren muotoilu meni potentiaalisen kuluttajaotannan murskaavan palautteen päätteeksi koko lailla uusiksi.

Ja nyt ihan viikon sisään tuli Renault Sportilta mielenkiintoinen kiusausvideo syksyllä Moskovan autonäyttelyssä paljastettavasta uudesta Renault Sport Trophy -merkkisarjan kilpurista, joka tulee korvaamaan pitkään palvelleen Megane Trophyn. Videossa siis kiusataan uudella Renault Sport RS 01 -yksimerkkiluokan kilpurilla mutta älkää antako sen hämätä. Kyseessähän on selvästikin tuleva Alpine valeasussa, eli totutetaan ensin potentiaalinen asiakaskunta tulevan Alpinen muotoihin vuoden 2015 Renault World Series -ratakarkeloissa, ja paljastetaan sitten hyvin pitkälle saman muotoinen Alpinen tuotantomalli syksyn 2015 Pariisin autonäyttelyssä.

Ja siis se kiusausvideo: http://www.youtube.com/watch?v=JategVARURc
 
Viestejä
199
Tykkäyksiä
1
#5
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Alpinen paluuta ei ilmeisesti voi enää estää... :D

Renault investoi 600 miljoonaa euroa Alpinen uuteen tulemiseen.

Tuossa linkitetyssä talousjulkaisu Challengesin artikkelissa siis annetaan ymmärtää, että Renault-konsernin herra Isoherra, Carlos Ghosn, on huhtikuun lopulla vihdoin nuijinut pöytään Alpinen virallisen paluun. Budjettia hankkeeseen on varattu säästeliäät 600 miljoonaa, mutta kyllä sillä nyt yhden urheiluauton luulisi markkinoille tuovan... Tosin, mikäli merkin paluu sujuu toivotulla tavalla, tarkoitus olisi seuraavaksi laajentaa valikoimaa urheilullisen katumaasturin suuntaan. Eli haaveissa luoda Alpinesta konsernin urheiluhaara tyyliin Porsche. Toki talouspoliittisten realitiittien pakosta varmaankin astetta-kolmea edullisemmassa hintaluokassa ainakin aluksi. ;)

Tulevan berlinetten tuotantokonseptin julkistusta uumoillaan tämänvuotisen Le Mansin 24h -kilpailun yhteyteen eli kesäkuun 13.-14. päiville. Ja tuotantomallin julkistus sitten vuonna 2016, Pariisin autonäyttely syksyllä ei varmaan olisi huono julkistuspaikka? Tällä hetkellä spekuloidaan, että hinnat alkaisivat 30.000-35.000 € tasolta, ja että Clio RS:n 1800-kuutioiseksi suurennetusta moottorista otettaisiin n. 250 hv auton painon jäädessä tonnin paikkeille ja ulkomittojen pienehköiksi. Eli alkuperäisen Berlinetten (ja Alfa 4C:n) hengessä kevyt ja "suodattamaton" ajajan auto ilman turhaa turvotusta.

Hieman kyllä epäilen tuota hintaluokkaa, tuollaisella "polkuhinnalla" menettää helposti uskottavuutensa kilpailijoihin nähden (vertaa taaskin Alfa 4C). Toisaalta sitten taas sitä alkuperäistä "melkein-Porsche" -imagon Alpinea eivät enää muista juuri ketkään muut kuin vanhat harmaahapsiset Alpine-fanit, joista useilla alkaa valitettavasti toinen jalka jo puoltaa krematorion suuntaan vaikka rahapussissa olisikin sisältöä. Joten ehkä olisi perusteltuakin aloittaa hieman vaatimattomammin hinnoitellulla mallilla, jolla voisi olla paremmat mahdollisuudet "kouluttaa" (ja koukuttaa) uutta muodikasta ostajasukupolvea, jotka eivät ole kuulleetkaan ja joille Alpinen perintö ei merkitse mitään. Pelkkien meidän vanhojen Alpine-fanien yhteisilläkään ostotalkoilla kun merkki ei kauan eläisi...

Myyntitavoitteenahan uuden berlinetten osalta on parin ensimmäisen vuoden aikana n. 5000 yksikköä per vuosi, josta sitten odotetaan pudotusta noin 3000 vuosittaiseen yksikköön alkuinnostuksen laannuttua. Eli niiden nuoruuden unelmaansa uudelleen elävien harmaahapsien ostettua ensin omansa pois. ;)

Toivotaan, että sieltä tulee ihan oikea vakavasti otettava urheilumalli eikä mitään trendikkäästi huivi kaulassa suunniteltua teippivirityspyhäinhäväistystä tyyliin Twingo Gordini, sävy sävyyn sopivalla rouvain ja herrain asu- ja asustekokonaisuudella höystettynä... ::)
 
Viestejä
199
Tykkäyksiä
1
#6
Uusi Alpine julkistettiin!

Nyt on sitten tuleva uusi Alpine virallisesti julkistettu 2015 Le Mansin 24h -kilpailun yhteydessä! :) :D 8)

Ensimmäiset viralliset kuvat Alpinen Facebook-sivuilla

Kyseessä on siis Alpinen 60 vuotta juhlistava Celebration-konsepti, joka on pakollisia show-yksityiskohtia (pyörät, valaisimet, ovi-ikkunat jne.) lukuunottamatta tulevan tuotantomallin kaltainen.

Eipä olisi kuuna päinä uskonut, että uutuudesta tulee noin 1:1 retromalli A110:stä! 8) Mikä on kyllä muotoilua katsoessa pelkästään positiivinen asia. Ja lupausten mukaan näyttää todella kompaktin kokoiselta, eli kyseessä tosiaankin melko suora kilpailija Alfa 4C:lle.

Täytyypä laittaa jonkin sortin EU-tukiaiset vetämään, että saa köyhä tuollaisen raavittua irti... ;)
 
Viestejä
199
Tykkäyksiä
1
#7
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Ja upea uuden mallin julkistusvideo, jossa konseptilla kierretään Le Mansin täysi ratakierros hetkeä ennen kilpailun alkua:

http://www.lemans.alpine-cars.com/en/

Oletusarvoisesti näytetään kierros helikopterista, mutta kameraksi voi valita viisi muutakin kuvakulmaa!

Kamera-autona ajaa edessä alkuperäinen A110. Kylläpä ovat autot paisuneet 50 vuodessa, A110 näyttää aivan joltain kauko-ohjattavalta pienoismallilta verrattuna konseptiin, joka sentään on nykymittojen mukaan varsin kompakti. :)
 
Viestejä
199
Tykkäyksiä
1
#8
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Le Auto Blogin jutun mukaan (jos ymmärsin oikein) kansainvälisen "immateriaalisten oikeuksien patenttitoimiston" tietokantaan olisi tuntia ennen yo. Célébration-konseptin julkistusta 15.12.2014 jätetty seuraavat muotoilua koskevat patenttipiirrokset, jotka muistuttavat hämmästyttävän paljon juuri Alpinen yo. Célébration-konseptia:

http://www.leblogauto.com/2015/06/la-berlinette-alpine-croquee-sous-un-nouvel-angle.html

Sillä erolla konseptiin, että noissa kuudessa patenttipiirroksessa autossa vaikuttaisi olevan katulaillisen näköiset (eli sarjatuotantokelpoiset) etu- ja takavalot, rekisterikilville "paikkavaraus" sekä sarjatuotantoa uhkuvan tyylinen etusäleikkö. ;) Vanteet tosin ovat noissa patenttipiirroksissakin epärealistisen suurihalkaisijaiset ja ovipeilit puolestaan epärealistisen pienikokoiset. Sinänsähän patenttipiirrokset eivät vielä mitään takaa tuotantoversiosta, mutta jossain määrin tukevat sitä teoriaa, että tuotantomalli alkaa pikku hiljaa hahmottua.
 
Viestejä
199
Tykkäyksiä
1
#9
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Ja uudet "varmat" huhut Ranskasta kertovat, että Alpine tulisi myyntiin kolmena eri tehoversiona: 250, 275 ja 300 hv. Kaikki kolme perustuvat kuulemma samaan 1,8-litraiseksi suurennettuun Cio RS -pohjaiseen turboneloseen, mutta tehokkaimmassa versiossa mm. jäähdytyksessä käytettäisiin kahta heikkotehoisempaa järeämpiä ratkaisuja.

Edelleen huhut kertovat, että uutuuden paino pompsahtaisikin jopa 1200-1300 kilon tienoille, joten ihan sinne Alfa 4C:n 1000 kilon lukemiin ei taideta yltää. Toisaalta suurempi paino saattaa tehdä hyvää hinnalle, eli viittaisi siihen että mitään kalliita kevytmateriaaleja ei tulla käyttämään?
 
Viestejä
199
Tykkäyksiä
1
#10
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Ja edelleen huhumylly jauhaa: Nyt joku tarkkasilmäinen bongasi maantietesteissä olleen Alpinen (hämäysmielessä Lotus-korisesta) kehitysmuulista B-pilarista sähköjen tappokatkaisimen, josta mentiin spekuloimaan että Alpine olisikin hybridivoimalähteellä varustettu... Toki puhdasta spekulointia, mutta toisaalta akusto saattaisi selittää auton melko korkean "huhupainon"? Ja sähköavustuksella saataisiin tietysti pienehköön nelosturboon urheiluauton kaipaamaa pohjavääntöä, ja suomalaisittain mukavana sivutuotteena pienet CO-arvot päästöjen normimittauksessa.

Ja sikälikin tilanne elää koko ajan, että nyt tiettävästi muotoilu olisi mennyt vielä kerran hienosäätöön Celebration-konseptin saaman palautteen perusteella, ja sitä kautta markkinoille tulo siirtyisi taas hieman kauemmas tulevaisuuteen. Toisaalta taas on ymmärrettävä vajan dirikkaa Bernard Ollivieria, joka sanoo että uuden merkin markkinoille tuonnissa ei ole varaa liiemmälti tötöillä...
 
Viestejä
105
Tykkäyksiä
0
#11
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Pitkän paussin jälkeen alkaa oma ALPINE kuume jälleen nousta... Nyt kun on jotakin konkreettista odoteltavaa. Täytyy sanoa että tuo nyt julkistettu "konsepti" on kyllä aivan sitä mitä aikoinaan Alpinen tehdaskäynnillä sain kuulla: Pikkuinen näppärä sportti joka perusmuodossaan pitäisi olla aika monen nuoren ( ja nuorekkaan) ulottuvilla rahallisesti. Auton silloisten tietojen mukaan olisi mahdollista "päivittää" sitten TRACK DAY leluksi, ja siitä edelleen ihan täysveriseksi omassa sarjassa ajettavaksi merkki kilpuriksi, joka sekin olisi mahdollista varustaa katulailliseksi raaseriksi. Jos ajatellaan "vanhoja hyviä aikoja" jolloin R5 oli se auto johon kataloogia selailemalla sai ostaa noita kilpa osia, niin varmaan (ja toivottavasti) uusi Alpine markkinointi menisi saman kaavan mukaan. Puotihan on sama joka myy Renault World sarjaan kaikki kamat, myös noihin Clioihin joten palikkaa on Dieppessä kyllä hyllyt pullollaan.. Ei kun vaan unta näkemään ja eurot säästöposuun...
8)
 
Viestejä
289
Tykkäyksiä
0
#12
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

Egyptissä työreissulla bongattua, hieman erottui kyseinen teippaus joukosta ;D Eikä ollut edes Renaultin (Dacian) takaikkunassa..

 

3Gee

Aktiivinen jäsen
Viestejä
820
Tykkäyksiä
0
#14
Vs: Nyt se on totta: UUSI Alpine tulee...

http://tekniikanmaailma.fi/autot/renault-elvyttaa-alpinen/?shared=672620-ed231794-700

Aika lailla Alfa Romeo 4C:n spekseillä tämä nyt näyttää tulevan ulos. Eli kireä nelisylinterinen pata ja n. 1000 kilon paino. Mahtaako muuten olla yhtä karsittu eli ilman ohjaustehostinta jne..
 
Ylös Bottom