Megane II pesupumput

maja2

Jäsen
Viestejä
328
Oma vm. 2006 Megane RS alkoi kiukutella.

Tuulilasin pissapoika lopetti toimintansa kuten myös ajovalonpesimet, tupakinsytkä, radio sekä ilmastoinnin merkkivalo. Vaihdoin sulakkeen, kaikki palautui normaaliksi paitsi vettä ei tullut tuulilasille eikä ajovaloille, moottori kyllä surrasivat.

Ostin uuden pumpun jonka vaihdon pyöräkotelon puolelta. Nyt toimii tuulilasin ja takalasin pesuri.

Ajovalojen pesuri kyllä parkuu mutta vettä tulee vain muutama tippa vasempaan ajovaloon.

Onkos tuo samanmoinen pumppu ajovaloille kuin tuulilasille? Huoltomanuska on mutta siinä ei oteta kantaa pumpujen tyyppeihin.

Vaimon Ex Megane II vm. 2003 palautui vaimon siskolat 5 vuoden lainasta ja samanmoinen vika on siinäkin.
 

maja2

Jäsen
Viestejä
328

Ilmeisesti samanmoinen pumppu on sekä ajovaloille että tuulilasille.
 

Liitteet

coupe rellu

Jäsen
Viestejä
224
Ainakin Megane 1 mallissa ajovalojen pesurien suuttimissa on takaiskuventtiilit, jotka estävät pesunesteen valumisen pois sitä kautta. Vanhemmiten ne alkaa ronaamaan. On 2 vaihtoehtoa, voi hakea uudet pesurin suutinventtiilit tai tukkia ajovalopesurin letkut, jolloin lasinpesuneste riittää paremmin tuulilasikäyttöön. Jos ei valuta nestettä ulos, voi yrittää rassata suuttimet auki neulalla.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 055
tai tukkia ajovalopesurin letkut, jolloin lasinpesuneste riittää paremmin tuulilasikäyttöön.
Nuo tuhlaavat kyllä aika tehokkasti sitä nestettä, varsinkin kun harvemmin noista kovin isoa iloa ajovalojen puhdistamiseen on. Itsellä Lagunassa ollut vuosikausia ne puskurista ylös nousevat suuttimet jumissa, eli eivät nouse sieltä ollenkaan ylös, eikä näin ollen nestettäkään ruiski. Vaikka xenoneilla tuo on ollut lain vaatima varuste, niin eivät yhden ainoata kertaa ole katsastuksessakaan mitään asiasta maininneet, tai toimimattomasta ajovalojen pesulaitteesta korjauskehotusta antaneet. Ei tunnu kauheasti kiinnostavan sielläkään. En ole viitsinyt noita edes korjata, kun ei siihen katsastushenkilöiden toimestakaan ole "pakotettu".
 
Ylös Bottom