Megane II keskuslukitus ei toimi kummallakaan avainkortilla

artzik

Nuorempi jäsen
Viestejä
22
Vika ilmaantui kun olin menossa kauppaan, en saanut autoa lukoon avainkortilla, käytin mekaanista, kaupasta palatessa aukesi vielä avainkortilla kerran, sen jälkeen ei ole toiminut.

-molemmille avinkorteille laitettu uudet patterit - ei toimi kumpikaan (ei vikaa avainkortissa, ei kai molemmat yhtä aikaa menisi rikki?)
-auton sisältä kojetaulun keskuslukitus-nappi - toimii ok (ei siis sulakevika?)

Mitäs seuraavaksi tutkitaan?
 

Kawamaki

Jäsen
Viestejä
40
Onko mitään vaikutusta jos avainkorttia likistää sormilla patterin kohdalta ja samalla painaa lukitusnappia. Minulla toinen kortti tekee sellaista. Patterilla vaan on huono kosketus.
 

artzik

Nuorempi jäsen
Viestejä
22
Hmm... ei vaikuttanut tuo painelu. Nyt autokin ilmoitti että vaihda patteri? Kumma kun kumpikaan avainkortti ei toimi ja nyt näytti tätä toisella... pitänee ajella toisellakin kortilla, jos sekin näyttää samaa niin olisikohan vika jossain muualla kuin korteissa, ei ne molemmat yhtäkkiä tee samaa vikaa? Toisaalta molemmat on kyllä koko ajan käytössä päivittäin, työ/vapaa-aika - ajelulle on oma kortti (avainippu...).
 

rellullapääsee

Aktiivinen jäsen
Viestejä
626
Aika harvinaisena voisi pitää, jos auton pää siitä keskuslukon kaukosäätimestä menee rikki. Vastaanotin on suoraan UCH-boksin sisällä.

Kortinlukija pystyy sen RFID-yhteyden kautta lukemaan kortin patterin statusrekkarin tilan. Patteriahan ei sinällään tarvita käynnistyksenestoon. Todennäköisintä on siis, että molempiin kortteihin on tullut jokin vika. Patterin kontakti todennäköisesti pätkii ainakin siinä toisessa.
 

Renumään

Aktiivinen jäsen
Viestejä
561
Näistä malleista hajoaa tuo vastaanotin (UCH) äärimmäisen harvoin. Kortille/korteille ääni myös täältä.
 

-jamo-

Jäsen
Viestejä
157
Jos molempiin avainkortteihin on vaihdettu uudet paristot ja kumpikaan ei nyt toimi, niin voisikohan vika olla paristoissa? Olisiko järkevää vaihtaa vielä uudet paristot siltä varalta, että äskettäin vaihdetut on syystä tai toisesta jo valmiiksi purkautuneet? Onhan patterit varmasti oikein päin?
 
Ylös Bottom