Megane II farkun lisäjarruvalo ei pala

Rellupa

Nuorempi jäsen
Viestejä
12
Osaako kukaan kertoa,miten lisäjarruvaloon pääsisi käsiksi,ettei tule rikottua lisää.Katsastuksessa kehoittivat korjaamaan lisäjarruvalon kuntoon.Onkohan kyseessä led-valo vai vaihdettava poltin?
 

Jour de fete

Jäsen
Viestejä
442
Lisäjarruvaloon päsee käsiksi kun irroittelee takaluukusta ne takalasin muovipanelit (3), ensin mol.sivuilta ja sitten se iso lasin yläreunasta... kun tuo isoin on irti pää sen alta paljastuvasta yläpalkista käsiksi sen spoilerielementin ruuveihin... tarttee olla magneettikärjellinen ruuvari ettei ruuvit katoa sinne luukun yläpalkin syövereihin... autossasi on tod.näk tehty maahantuojan takaisinkutsuna sen spoilerin lisävarmistus jotka estävät sen irtipääsyn vaikka ruuvikiinnitykset pettäisivätkin (jää siellä katon kaukalossa sattaa luukkua avatessa vängätä sitä spoileria ja repiä ruuvien korvakkeet irti)... mutta kun ruuvien suuntaisesti napautat sen spoilerin irti palkista ja työnnät/valutat sitä spoileria eteenpäin niin ne jälkiasennuksena laitetu lipareet pääsevät sen ykäpalkin särmän yli jolloi spoileri on kokonaan irti ... sit pesurin vesiletku ja virtaliitin... kannattaa tilailla netistä jos ei halua askarella sen valon sisäisten liitäntöjen kanssa... toki voihan vika olla siinä pääliittimessäkin tai sitten katkenneessa virtajohdossakin siellä luukun vas.ylänurkan haitarikumisuojuksen sisällä... mutta tutkimallahan se selviää
 

keijokos

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 661
Oli se homma aika kova ja tässä oli vielä siipeä takaisinkutsun aikana liimattu joten jotain kiinnikkeitä rikkoontui
 

kmarkkuvv

Jäsen
Viestejä
32
Kannattaa varmistaa takaluukkuun tulevan johtosarjan kunto. Siinä vasemmassa ylänurkassa. Tuppaavat piuhat siellä katkeilemaan.
minäkin jouduin sieltä uuden piuhan takajarruvalolle vetäisemään. Mielenkiintoista sujuttaa se sen kurttukumin läpi.

Eikä se lipan irroitus mikään vaikea homma ole, luukun sisäverhoilut yläosasta irti (lievää väkivaltaa tarvitaan)
niin nokkela huomaa neljä pulttia joilla lippa kiinni.
Sitten työntää lippaa eteenpäin jolloin takaisinkutsun apuklipsit irroittavat otteensa luukun reunasta.
 
Ylös Bottom