Megane GT /-2018

hhelminen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 832
Tuo kone taisi olla niitä made in Korea -versioita.
Nyt en tajunnut?
Koreassahan tehdään vain Samsung nimellä relluja (tai tehtiin, nimen käyttöoikeus loppui juuri vuoden alusta), ne kyllä perustuu täysin Nissanin (kaikki mallit alle vm2000) ja nykyään pääasiassa Renaultin (clio captur ja talisman) malleihin.
Esim Captur on teknisesti täysin sama niin Koreassa kuin Suomessa..
Renaulthan osti lähes kokonaan Samsungin henkilöauto puolen (80%), raskas kalusto jäi Samsungin omistukseen ja ajautui konkurssiin.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 393
Koreassahan tehdään vain Samsung nimellä relluja
Onhan Renault Samsung Motorsin (josta Renault siis omistaa n. 80%) Korean tehdas tuottanut näitä viimeisimmän sukupolven moottoreitakin aika paljon (esim. vuonna 2016 tekivät kaiken kaikkiaan yli satatuhatta mottia). Uusimman RS-Meganen ja Alpine A110:n 1.8-litrainen TCe tulee ainakin RSM:n Busanin tehtaalta, ja muistelin että myös tuo RS-Clion ja GT-Meganen 1.6 litrainen, ja niinhän tuo ainakin Tekniikan Maailman mukaan on (linkki alempana). Jonkun hyvän lontoonkielisen artikkelinkin joskus luin tuosta RSM:n moottorituotannosta, mutta siitä on jo niin kauan, että en enää onnistunut löytämään. Muutama linkki kuitenkin, jotka pikaisella haulla osui silmiin ja joilla koitan todistaa kirjoitukseni faktaksi.

- TM esittely Meganesta (myös GT). GT:n moottorikuvan alla sanotaan: "GT:n 1,6-litrainen, Koreassa valmistettava moottori päästää pako-osastolle hetkittäin hienot äänet.": https://tekniikanmaailma.fi/lisakuvat-renault-megane-ja-gt/

-Joku uudemman RS-Meganen review: "The good news is the tuned version of the 1.8-litre turbo-petrol four-cylinder engine – sourced from Renault’s Korean subsidiary Samsung – that powers the new Megane RS delivers a competitive 205kW/390Nm on 98 RON and drives either version from 0-100km/h in 5.8sec.": https://www.carsales.com.au/editorial/details/renault-megane-rs-2019-review-116479/

-Tuossa puhutaan pelkästään diesel-koneista, mutta maininta kuitenkin Renault Samsung Motorsin moottorituotannosta Renulle ja Nissanille: "The engines will be equipped in Renault Samsung’s SM6 sedan, which is known as Talisman in overseas markets, and other Renault models produced at its France and Spain plants. "

Ja jäi tuokin mieleen kun joskus viikko takaperin katselin tuota Youtube-videota, missä PistonHeadsin kaveri kertoo uudenkarheasta Alpine A110:stään. Oli päässyt Renault Sportin Dieppen tehtaalle Ranskaan katsomaan, kun juurikin sitä itselle tulevaa Alpinea kasataan. Tuossa on videolla kohdassa 4:06 kuva moottorihyllystä, jossa on myös se kaverin Alpineen tuleva kone. Hyllyn reunassa lukee "Owned by Renault Samsung Motors". Alpinessahan siis sama kone kuin uudessa RS-Meganessa.:

Uskoisin siis että tuo GT:n konekin tulee Koreasta (kuten TM myös väittää).(tai tehtiin, nimen käyttöoikeus loppui juuri vuoden alusta)
Ei olekaan tuollaista uutista osunut silmiin. Miksiköhän Samsungin nimen käyttöoikeus loppuisi, kun Renu sen Renault Samsung Motorsin pääosin omistaa. Siitä muista jotain lukeneeni, että etsivät uutta valmistettavaa tuotantoon, kun yksi isoimmista tuotantosopimuksista Nissan Motorsin kanssa päättyy. No, en tiedä näistä. Monimutkaiset kuviot, kun saman alliansin firmat vääntää keskinäisistä sopimuksista: https://asia.nikkei.com/Business/Nissan-Renault-alliance/Renault-Samsung-ready-to-slash-South-Korea-production-by-50
 

hhelminen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 832
Onhan Renault Samsung Motorsin (josta Renault siis omistaa n. 80%) Korean tehdas tuottanut näitä viimeisimmän sukupolven moottoreitakin aika paljon (esim. vuonna 2016 tekivät kaiken kaikkiaan yli satatuhatta mottia).

Ei olekaan tuollaista uutista osunut silmiin. Miksiköhän Samsungin nimen käyttöoikeus loppuisi, kun Renu sen Renault Samsung Motorsin pääosin omistaa.
Kiitos, tuo olikin uutta tietoa minulle, tiesin kyllä että Espanjasta lähtee mieletön määrä vaihteistoja aasiaan (rellulle ja nissanille), ilmeisesti paluukuormassa tulee sitten moottoreita?

Tuo Samsun nimiasia on vanha uutinen, sopimus nimen käytöstä tehtiin silloin kun rellusta tuli suurin omistaja Samsungin autopuolesta.
Vähän sama juttu kuin MS sai aikoinaan käytää Nokia nimeä puhelimissaan..
 
Ylös Bottom