Megane break -02 laatikko jumissa ja ratkaisu

Viestejä
27
Sattuipa pakkasaamuna peruuttaeassa, että Rellun laatikko meni jumiin ja vain viitonen meni enää päälle. Viitonen kuitenkin toimi normaalisti, että sai vielä auton halliin ajettua.

Olin jo aikeissa irrottaa laatikon ja etsiä uutta tilalle, mutta jostain palstalta löytyi vihjettä, että vitosratas olisi hypännyt pois paikaltaan ja tuon saisi korjattua laatikon päätykopan irrotuksella laatikko paikallaan. Tuumasta toimeen... Ei ollut rattaassa vika, ihan hyvin oli paikallaan. Lisää palstan tutkiskelua ja seuraavan vihjeen mukaan jotakin olisi koukittava jostakin aukosta... Totta tosiaan! Tämä vihje auttoi! Liitteenä kuva ja työkalu tarvittavaan operaatioon. Heti alkoivat kaikki vaihteet toimia normaalisti.

Ainut ongelma tuli kasaus vaiheessa, kun kantta yritti väkisin runnoa ahtaaseen väliin, niin muovinen öljykouru katkesi. Tästä seurasi tuskallinen liimailuoperaatio, kun pinnat piti saada pysymään puhtaana öljystä. Myös kannessa oleva öljypilli tahtoi vääntyillä ja mennä vikapaikkaan.

Eli kannattaa suosiolla tiputtaa laatikko apurungon varaan, jolloin tilaa onkin jo ruhtinaallisesti.
 

Liitteet

Eki

Jäsen
Viestejä
151
Tarkistitko samalla korin ja vaihteiston välisen pitkittäistuen kumien kunnon? Se teettää tuota, kun kone-vaihteistopaketti pääsee liikkumaan liikaa kumien huonon kunnon takia. Silloin ainoa liikettä rajoittava tekijä on vaihdevivusto.
 
Viestejä
27
Tuo tuki on vaihdettu kaksi vuotta sitten. Kumit ovat kunnossa, mutta kieltämättä tuo voisi olla jämäkämpi. Tietäisi vain mistä tuohon paremman saisi. Varmaan pitäisi alkuperäisosa laittaa.

Jotenkin kuitenkin mieltäisin niin, että vitosvaihteen rattaitten putoaminen voisi aiheutua tuosta tuennan puutteellisuudesta, kun taas tuo jumitus/haittatangon tms. hyppääminen siitä kun kylmällä ja jäykällä laatikolla peruuttaa pakkasella ja ottaa pakin pois päältä ja survoo ykköstä silmään vielä auton liikkuessa taaksepäin.
 
Ylös Bottom