Megane 2 klik ääni liikkeelle lähdössä valoista tai peruutuksen jälkeen.

Viestejä
264
Tykkäyksiä
3
#1
Piti jo aikasemmin kysellä, kun alkanut kuuluun kyseinen ääni vasemman alatukivarren alueelta. Ainakin uskoisin niin. Alatukivarret ja koiranluut vaihdettu pari vuotta sitten ja katsastuksesta meni taas hienosti läpi reilu kk sitten.
Ääni on samanlainen kun iso kivi osuisi alatukivarteen tai apurunkoon.
Iskari vai jokin pusla vetelee viimeisiään?
 
Viestejä
264
Tykkäyksiä
3
#4
Olen koittanut kyllä tutkia ja eipä sitä kiveä löydy. :D
Voisiko iskunvaimennin pitää tuollaista kolahdusta? Jos ensin vaikka vaihtaisin etuiskarit. Jouset ja kääntölaakerit vaihdoin talvella, mutta ääni ei alkanut silloin vaan nyt keväällä.
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
607
Tykkäyksiä
10
#6
Vetoakselin sisäpää voi olla kulunut. Tuntee kun yrittää pyöräyttää akselia kädellä. Onko manuaali? Iskarin yläpään tuennan ruuvit vois myös tarkistaa ettei olis löystynyt, kun sulla on hiljattain aukikin olleet.
 
Viestejä
264
Tykkäyksiä
3
#7
Vetoakselit olen jo tarkastanut, en tuntenu välystä. Manuaali joo.
Kolahdus kuuluu ajossa välillä jopa vaihteen vaihdossa. Jokin pääseen liikkumaan auton pituussuunnassa ja aiheuttaa äänen, mutta mikä.
Tuntuu että kolahdus ääntä alkaa kokoajan tulla useammin, eli jokin kuluu tai löystyy. Pitää varmaan vkoloppuna alkaa purkaan etutuentaa.
 
Viestejä
338
Tykkäyksiä
7
#10
Monella relluistilla mystiset kolinat etupäässä ovat hävinneet iskarien vaihdolla; on ollut yllättäviäkin tapauksia missä iskarin ei pitäisi voida olla syypää vaan on silti ollut; nuo kannattaa ainakin yrittää tarkistaa kunnolla. Mutta sentapaisen iskarivian selvittäminen voi olla äärimmäisen vaikeaa ilman "vaihda ja testaa toista" -menetelmää.

Mutta niitä paikkojahan riittää mistä se kolahdus voi tulla. Myöskään katsastuksen läpäisy ei todista mitään, kuten ei myöskään 2 vuotta sitten vaihdetut osat - ne voivat helpostikin väljistyä uudestaan parissa vuodessa. Ja katsastuksesta tosiaan menee välillä läpi melkein mitä tahansa.

Esim. tuo vaimon Megane II johon tässä olen alustaremonttia tehnyt oli katsastettu, sen jälkeen ajettu rauhallista ajoa joku 3-4 tkm ja etupyöräntuennassa oli kymmenessä paikassa selvää välystä kun otin paikat auki. Esim. ulommissa raidepäissä välys oli yli millin luokkaa molemmin puolin...
 
Viestejä
264
Tykkäyksiä
3
#11
Vika paikka löytyi. Oikealla puolella jousi oli päässyt liikkumaan iskarin lautasen urasta. Asettelin jousen paikalleen ja kilahdus ääni loppui.
Ilmeisesti jousi pääsi lyömään iskariin kun auto teki pitkittäis suunnassa heilahduksen.
 
Ylös Bottom