• Kerhon kesäpäivät siirretty pidettäväksi Hämeenlinnassa Scandic Aulangossa

Megane 2 klik ääni liikkeelle lähdössä valoista tai peruutuksen jälkeen.

Jonitsi

Jäsen
Viestejä
297
Piti jo aikasemmin kysellä, kun alkanut kuuluun kyseinen ääni vasemman alatukivarren alueelta. Ainakin uskoisin niin. Alatukivarret ja koiranluut vaihdettu pari vuotta sitten ja katsastuksesta meni taas hienosti läpi reilu kk sitten.
Ääni on samanlainen kun iso kivi osuisi alatukivarteen tai apurunkoon.
Iskari vai jokin pusla vetelee viimeisiään?
 

Jonitsi

Jäsen
Viestejä
297
Olen koittanut kyllä tutkia ja eipä sitä kiveä löydy. :D
Voisiko iskunvaimennin pitää tuollaista kolahdusta? Jos ensin vaikka vaihtaisin etuiskarit. Jouset ja kääntölaakerit vaihdoin talvella, mutta ääni ei alkanut silloin vaan nyt keväällä.
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
777
Vetoakselin sisäpää voi olla kulunut. Tuntee kun yrittää pyöräyttää akselia kädellä. Onko manuaali? Iskarin yläpään tuennan ruuvit vois myös tarkistaa ettei olis löystynyt, kun sulla on hiljattain aukikin olleet.
 

Jonitsi

Jäsen
Viestejä
297
Vetoakselit olen jo tarkastanut, en tuntenu välystä. Manuaali joo.
Kolahdus kuuluu ajossa välillä jopa vaihteen vaihdossa. Jokin pääseen liikkumaan auton pituussuunnassa ja aiheuttaa äänen, mutta mikä.
Tuntuu että kolahdus ääntä alkaa kokoajan tulla useammin, eli jokin kuluu tai löystyy. Pitää varmaan vkoloppuna alkaa purkaan etutuentaa.
 

Megane

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 330
Mitäs siitä suotta stressaamaan,kyllä ääntä maailmaan mahtuu,kun joku paikka on tarpeeksi väljä niin kyllä vikapaikka löytyy...:D:D
 

TurboJ

Jäsen
Viestejä
356
Monella relluistilla mystiset kolinat etupäässä ovat hävinneet iskarien vaihdolla; on ollut yllättäviäkin tapauksia missä iskarin ei pitäisi voida olla syypää vaan on silti ollut; nuo kannattaa ainakin yrittää tarkistaa kunnolla. Mutta sentapaisen iskarivian selvittäminen voi olla äärimmäisen vaikeaa ilman "vaihda ja testaa toista" -menetelmää.

Mutta niitä paikkojahan riittää mistä se kolahdus voi tulla. Myöskään katsastuksen läpäisy ei todista mitään, kuten ei myöskään 2 vuotta sitten vaihdetut osat - ne voivat helpostikin väljistyä uudestaan parissa vuodessa. Ja katsastuksesta tosiaan menee välillä läpi melkein mitä tahansa.

Esim. tuo vaimon Megane II johon tässä olen alustaremonttia tehnyt oli katsastettu, sen jälkeen ajettu rauhallista ajoa joku 3-4 tkm ja etupyöräntuennassa oli kymmenessä paikassa selvää välystä kun otin paikat auki. Esim. ulommissa raidepäissä välys oli yli millin luokkaa molemmin puolin...
 

Jonitsi

Jäsen
Viestejä
297
Vika paikka löytyi. Oikealla puolella jousi oli päässyt liikkumaan iskarin lautasen urasta. Asettelin jousen paikalleen ja kilahdus ääni loppui.
Ilmeisesti jousi pääsi lyömään iskariin kun auto teki pitkittäis suunnassa heilahduksen.
 

Megane

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 330
Auto alkoi taas pitämään samaa ''klik'' ääntä. Ei siis johtunutkaan jousesta..
Sillointällöin on alkanut kuulua omassakin kulkineessa terävä "klik" kun nostaa kytkintä rivakasti liikennevaloista lähdettäessä,varsinkin kun kääntyy samalla,kuulosti tulevan jostain voimansiirrosta,pitääpä seurata tilannetta...:cool:
 

Jonitsi

Jäsen
Viestejä
297
Kuullostaa samalta.. Täytyy varmaan vaihtaa laatikon tukikumi jos vika olisi siinä. Ääni on juurikin sellainen kun kaksi metallia kilahtaa yhteen. Kuuluu liikkeelle lähdössä ja vaihteen vaihdossa. Liittyy jotenkin moottorin tai laatikon heilahdukseen. Ääni tulee selväsi vaihdelaatikon kohdalta.
 

Fuego Turbo

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 199
Ettei toi ääni tulis sillo,like+ laatikko paketti liikahtelee, eli joku niistä tukikumeista, ainakin mulla vanhassa espassa oli kumit löysällä ( hapertuneet) ja ääni tuli kun paketti liikahti. Ensiapuna käytettiin silikonia ja jossain vaiheessa 2 takimmaista kumia meni vaihtoon, oikeasta kumista ei ollut tietoakaan.
 

Mustis v6

Aktiivinen jäsen
Viestejä
993
Käsijarru päälle ja vaihe päällä kytkintä ylös, kaveri kahtoon miten konepaketti liikkuu.
Jos kone heiluu "väärin" tai liikaa ja kuuluu em. ääni niin kattelee sitte uusia kumeja.
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
777
Joo jäljillä varmasti ollaan, paketin kun nyt ei niin hirveästi kuuluu heilahtaakaan, joten tukikumeista lienee kyse.
 
Ylös Bottom