• Kerhon vuosikokous pidetään 25.7. Scandic Siuntiossa kesätapahtuman yhteydessä.

Master ajopiirturi tai sen poisto

matava

Jäsen
Viestejä
38
Eli autossa ajopiirturi, jonka näytössä on kokonaismatka, trippi, kello, nopeusmittari...
Auton omassa näytössä ei ole kuin öljymäärä sekä trippi. Ilmeisesti asennusvaiheessa jotenkin ohitettu auton oma diginäyttö näyttämään tiedot piirturin näyttöön.
Ongelma on siinä että piirturin näyttö meni pimeksi. Taustavalo on, mutta ei mitään tekstiä tai lukemia. Aluksi oli, mutta alkoivat pysymään paikalla ja vilkkuivat.
Välillä toimi hetken ja taas vilkkui. Nyt on ei enään näy mitään.

Koska yksityiskäytössä ei piirturi ole pakollinen, niin sen vois poistaa. Olen ottanut johdot irti kokeeksi eikä sillä ole mitään vaikutusta mihinkään.
Ei tule auton omaan näyttöön mitään takaisin. En ole löytänyt mistään kytkentäkaaviota edes.

Tässä klinkki ongelmaan: https://drive.google.com/open?id=1XlSDicYZqTVhPkOyL6GSrZpgbYKxuOuG

Onko kukaan törmännyt vastaavaan ongelmaan tai onko vinkkejä kuinka saisin auton oman näytön palautettua ja poistettua piirturin kokonaan?
Onkohan mahdollisesti ohjelmointi hommaa jota ei itse pysty tekemään...

Piirturi on merkiltään Stoneridge 2400 (veeder root)-matava-
 

Whee

Aktiivinen jäsen
Viestejä
637
Piirtureiden huolto/asennus/korjaus on luvanvaraista toimintaa niin tuskimpa sitä tietoa muualta saa kuin piirtureita huoltavista yrityksistä tai lähettämällä kyselyä piirturin valmistajalle stoneridge electronics:lle.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 556
On siellä mittariston/UCH:n puolella ainakin asetus, jolla määritellään nopeussignaalin osalta ABS/vaihdelaatikon anturi/ajopiirturi. Silläkin todennäköisesti iso vaikutus asiaan, ellei jopa se "pääasetus", jolla ajopiirturin mahdollinen olemassaolo sille kerrotaan. Eli vaatii asetusmuutoksia esim. Clipillä. Jotain valintaa kun muuttaa, niin tulee mahdollisesti myös jotain muita asetuksia aseteltaviksi.
 

matava

Jäsen
Viestejä
38
Itsellä on se Renault.comin palikka ja sperscan ohjelma, mutta en löytänyt mitään valikkoa mistä vois muuttaa asetuksia. Paljon silläkin voi tehdä mutta pitänee tutkia uudelleen jos meni joku valikko ohi...
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 556
Paljon silläkin voi tehdä mutta pitänee tutkia uudelleen jos meni joku valikko ohi...
On siellä, mutta ilmeisesti tuo ei pitkälle edes kanna, kun muutama tapaus osui silmiin, jossa tachograph on vaihdettu asetukseen ABS, mutta ajoon lähdettäessä se on kuitenkin vaihtunut takaisin alkuperäiseen. Voipi olla että sinne tarvitaan vähän isompiakin ohjelmistomuutoksia, jotta sen saa ajopiirturittomaan tilaan. Pitäisi sinne mittaristoon kaiketi kokonaisajomääräkin kuitenkin erikseen flashata, jos sen haluaa kohdilleen, taitaa olla nyt piirturissa pelkästään.

Minkä ikäluokan Master tässä muuten kyseessä?
 

matava

Jäsen
Viestejä
38
Kyseessä on Master dci 3.0 ZD3 koneella ja 2005 vuosimalli. Löysin pitkän etsimisen jälkeen asetuksen (jos oikein ymmärsin) missä voi muuttaa asioita piirturista takas omaan mittariin tai päinvastoin. Tein ohjelman opastuksen mukaan mutta eipä mitään muutosta tapahtunut vaikka ohjelma ilmoitti että homma kunnossa. Ilmeisesti tarvitaan pätevämpi kaveri ja ohjelma laittamaan hommat kuntoon. Tai muitakin muutoksia kuin pelkkä ohjelmointi...
 
Ylös Bottom