Mégane III

Juha™

Wouldn't know about that, Sir...
Viestejä
1 772
Täysin uusi 3. sukupolven Mégane lähestyy hiljalleen ensiesittelyään (syksyllä Pariisin autonäyttelyssä). Esisarjan autoilla ajetaan Ruotsissa parhaillaan kuumeisesti talvitestejä, joten salavalokuviakin alkaa vähitellen tulemaan julkisuuteen yhä enemmän.

Tämänhetkisen kuvasadon voi katsoa vaikka Worldcarfans.comista:
http://www.worldcarfans.com/9080214.015/spied-all-new-renault-megane

Kesemmällä tullaan sitten näkemään "salakuvia" hieman kevyemmässä maskissa olevista yksilöistä, kun Renault vuotaa muotoja enemmän julkisuuteen ensiesittely-hypetyksen merkeissä.

Noista talvitestikuvista ainakin selviää että pyörännavat ovat vihdoinkin nykytyyliin viisipulttiset, epäilisin että muuttuu tuollaiseksi kaikissa moottoriversioissa eikä vain 2,0 dCi:ssä kuten nykyisessä Mégane II:ssa. Muuten on paha muodoista mennä sanomaan mitään, paitsi että nykyisen kaltainen pystysuora puolikaari-takaikkuna näyttäisi todennäköisesti jäävän historiaan. Erilaiset "artistien" piirtämät ennustukset tulevista muodoista ovat olleet kyllä melko kammottavia möhköjä erityisesti takanejänneksen osalta, toivottavasti ennustukset eivät osu lähellekään totuutta...
 

ali-baba

Jäsen
Viestejä
92
Vs: Mégane III

Hienosti on auto peitetty :D

Auton markkinoinnin eteen on tehtävä kaikki mahdollinen ja mahdoton.
Itsellä odotusaikaa enää 2kk ja 1vko Laguna III Sport Toureriin. On ollut positiivista lukea TM:n ja AutoBild Suomen artikkeleita ja testejä III:sta ;D
Vähän lääkettä autokuumeeseen...

ps. Ja mielestäni yllättävän positiivisesti ko. autosta on kirjoitettu. Varsinkin se talvitesti! Neljäs :eek:
 

rellunpippana

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 846
Vs: Mégane III

2 kk vielä ja sitten ne ongelmat alkaa... ;D
Sorry, vähän sillä päällä muutamanoluennjälkeen...
 

ali-baba

Jäsen
Viestejä
92
Vs: Mégane III

Realismia kehiin ;)

No, ei vaisinkaan. Mut aloitan sit semmoisen yhden miehen kestotestin ja raportoin kellon tarkasti ja varmasti risut ja "ruusut" tänne foorumiin ::)

Uhoa ja luottamusta parin hiivan jälkeen näin viikonlopun alla!
Voittajia ollaan kaikki 8)
 

Juha™

Wouldn't know about that, Sir...
Viestejä
1 772
Vs: Mégane III

Kolmiovisesta voisi muotonsa puolesta tulla jopa aika tajuttoman suosittu, mikäli Renault ei täysin ryssi konseptin "vesittämistä" sarjatuontoasteelle:


copyright Renault


copyright Renault


copyright Renault


copyright Renault

Eipä tuota kuvailemaan nyt keksi oikein muuta kuin: Mon Dieu!!!!!!!


Ja kyseessä siis parin päivän päästä Geneven näyttelyssä esiteltävä Mégane Coupé Concept, eli samaan tapaan varsinaista sarjatuotantomallia edeltävä "maistiainen" kuten esim. Twingo Concept ja Laguna Coupé Concept olivat. Sarjatuotantoversiossa ilman muuta nuo koko kyljen pituiset lokinsiipiovet korvautuvat tavallisilla ovilla ja toenäköisesti takavalotkin muuttuvat aika radikaalisti, mutta muuten "suuret linjat" lienevät jo melkolailla 1:1....
 

Juha™

Wouldn't know about that, Sir...
Viestejä
1 772
Vs: Mégane III

Renault on vuotanut naamioimattomien (esi)tuotantomallien kuvia kuvatoimistoille. Kuvat löytyy esim. Planeterenault'n viestiketjusta. Vaikuttaisivat melko autenttisilta eikä miltään shopeilta. Katsokaa ja itkekää......
 

deore

Jäsen
Viestejä
235
Vs: Mégane III

Kaikki nuo kuvat näyttävät sentään paljon paremmilta kuin edellinen Megane. Ihan hyvää muotokieltä sanoisin, vaikka en Rellua ikinä uutena ostaisikaan.
 

Theros

Aktiivinen jäsen
Viestejä
954
Vs: Mégane III

Kohtuu hyvältä näyttää...mutta on vähän sitikan makua. Ei silti...kaippa se on laitettava ostos listalla kilpailemaan parin muun merkin kanssa. ;D
 

d_a_mage

Jäsen
Viestejä
191
Vs: Mégane III

TJM sanoi:
Lisää kuvia:
http://www.infomotori.com/a_ITA_22776_2_5.html
Kuvissa oleva auto on kylläkin photoshopattu Seat Leon

Oikeita kuvia löytää vaikka osoitteesta:

http://www.autowereld.com/spyshots/detail.asp?artikel=6502
 

Juha™

Wouldn't know about that, Sir...
Viestejä
1 772
Vs: Mégane III

Virallisia sisäkuvia naamioimattomasta tuotantomallista löytyy esim. viestistä:
http://www.planeterenault.com/forum/megane-iii-topic-unique-nom-de-code-x95-t6286-2592.html#p579585

Musta-harmaalla kojelaudalla oleva näyttäisi olevan diesel-koneisen hinnat-alkaen version (pl. valinnainen navigointivarustus) sisustus, eli kaikki otekohdat ovat synteettistä materiaalia.
Sini-beessillä kojelaudalla taas jokin varusteluasteikon ylemmän pään versio sähköisellä käsijarrulla, ja ilmeisesti jokin nisäkäs on luovuttanut osan ihostaan ote- ja istumakohtien päällysteeksi.

Ihan kohtuullisen siistin näköistä viimeistelyä, vaikka joissain saumoissa pientä epämääräisyyttä vielä havaitseekin. Kojelaudan päällisen pintastruktuuri näyttäisi olevan 1:1 sama Lagunan kanssa, jonka kuviointiin taidettiin puolestaan häpeilemättä ottaa mallia jostain bavarialaisesta tuotteesta...

EDIT: Ja näyttääpä avautuneen ihan virallinen Renaultin Uusi Megane -sivustokin, jossa voi katsella videota ja omnaisuuksia tarkemmin. Näin aluksi tosin vain "pappamallista" eli 5-ovisesta viistoperästä. Kolmiovinen julkistetaan vasta myöhemmin.

http://www.nouvelle-megane.com/
 

Juha™

Wouldn't know about that, Sir...
Viestejä
1 772
Vs: Mégane III

Mielenkiintoista videota Mégane III:n kehitystyöstä:

http://www.automoto.fr/auto-moto/video/exclusif-automoto-genese-de-la-megane-iii-14-09-2008-4087821.html
 

dci

Aktiivinen jäsen
Viestejä
612
Vs: Mégane III

Kuviahan Megane III:sta löytyy, kiinnitin huomiota että kylkilistat ovat ovien alaosassa. Onkohan tämä design yleistymässä ja onko Megane III siinä edelläkävijä?
Joissakin (katu)maastureissa olen muistaakseni nähnyt aiemmin, mutta silloin lista oli leveä (jos muistikuva on oikea). Korealaisessa H. i20:ssa taitaa olla oven muotoilu myös sellainen että listalle olisi oiva paikka alaosassa.
 

dci

Aktiivinen jäsen
Viestejä
612
Vs: Mégane III

Renaultinkin sivuilta löytyy 'uusi cupee', New Mégane Coupé: http://www.renault.com/renault_com/en/main/40_VEHICULES_ET_SERVICES/_nouvelle_megane_coupe/index.aspx .
Videosta ja kuvista päätellen koneena on dCi (kts. kiekkamittari), liekö tuohon muuta konetta saatavillakaan ja eikai muuta kuin dCi kukaan kaipaakaan ;-)
 

Juha™

Wouldn't know about that, Sir...
Viestejä
1 772
Vs: Mégane III

Kyllä kupeeseenkin bensiinipatoja saa, ainakin TCE180:n ja taisi siihen joku mieto 1,6- tai 1,4-litrainenkin olla tarjolla jos joku ehdottomasti sellaisella haluaa sen ostaa. Varsinainen tykkiosastohan vielä puuttuu niin dieselien kuin bensojenkin puolelta. Mutta eiköhän Dieppe hoitele sen puutteen ensi vuoden Frankfurtiin mennessä.... Jos itse olisin hankkimassa, niin odottelisin että tulee saatavile 2-litraisella dieselillä, se kun on ainoa pata jossa on jakoketju, eli huoltokustannukset oleellisesti edullisemmat kuin muissa, hihnallisissa versioissa.

Ja hiukan offtopic: toivottavasti saavat uuden Meksun tuotteistettua tulevaan Forza Motorsport 3:eenkin, on tuo NFS hiukan turhan arcadea omaan makuun....

EDIT: Joka tapauksessa Rellulla on tosiaan havaittavissa pientä nuorentumista markkinointiosastossa, on tainnut joku setä/täti jäädä sieltä hiljattain eläkkeelle? ;D Ranskassa uusi Megane tuntuu olevan iso juttu, esim. Planete Renaultinkin sivuilla on jo hehkutettu, että uudella Golf 5 Phase 2:lla ei ole mitään jakoa "meidän" uutta Meganea vastaan. ::) Taidanpa jotenkin arvata, että Saksassa (ja aikanaan tietysti meillä sudeetti-Suomessa) asenne tulee olemaan aika lailla tasan 180 astetta eri suuntainen......
 
Ylös Bottom