Lagunan takajarrusatulan purkaminen

keijokos

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 923
Olisko joku purkanut tuommoisen Aten takajarrusatulaa atomeiksi. Miten se käsijarruvipu lähtee kokonaan pois. Se tulee reilun sentin mutta sitten ei ja missään en näe lukitusta. Tai olisko jossain läpileikkausta. Vipu ahdistaa ja tiiviste mäsänä. Auto laguna 3 mutta satula on hyvin yleinen muissakin.
 

keijokos

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 923
Tähän vielä. Tiivistesarjan mukana tulee uudet tiivisteet käsijarruvipuun mutta onko kukaan vaihtanut?
 

Gsce

Jäsen
Viestejä
32
Saitko satulan sisältä lukko renkaan irti, on melko syvällä. Pitää olla pitkät kulma-malliset seekeripihdit. Tämä irroitettua ei pitäisi olla mitään edessä
 

keijokos

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 923
En ole siellä nähnyt mitään lukkorengasta. Siinä keskellä semmoinen mutterimallinen hässäkkä jonka keskellä kara?
 

Gsce

Jäsen
Viestejä
32
Kuvassa ei rellun takasatula, mutta kaikissa mitä olen purkanut on ollut rengas sokka kuten kuvassa. FD0CA50D-8D9D-4BC1-8AD1-FFDC232C8716.png
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 342
Olettaisin että tuo kolmos-Lagunan takasatula on rakenteeltaan samanlainen kuin kakkosessa. Ei siellä lukkorengasta ole, vaan tuollainen kuvien mukainen peltihärpäke, jossa on satulan runkoon lukittuvat lukitussakarat. Kuvat napattu jostain netin syövereistä. Siellä on jousivoimaa takana, joten sikäli varoen täytyy tuo purkaa, ettei tule mitään silmille sieltä.

1652940398798.png

1652940418508.png
 

otto

tipan tuntija + mopar V8 hemi
Viestejä
769
eiks toi lähtisi irti jollain ohutseinämäisellä putkella tai leikkaa alumiinilevystä soiron ja muotoilee sen hylsyn päällä, kokeilisin.
 

keijokos

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 923
Varmaan se putki olisi hyvä. Sain kumminkin kun keikuttelin 24 mm hylsyllä niin se lähti jostain kulmasta irti ja sitten meisselillä loput. Ei siellä kummonenkaan jousivoima ollut ettei mitään vahinkoa tule. Vika oli varmaan siinä käsijarrun vivussa se kun oli ruosteessa ja töhnässä.
Oikeastaan kerkisin jo vaihtaa uuden satulan kun laahasi mutta halusin kuitenkin vastaisuuden varalta purkaa. Varmaan tulee uudenveroinen kun puhdistaa ja vaihtaa kaikki kumit.
 

Gsce

Jäsen
Viestejä
32
Hyvä homma, minäkin opin taas jotain uutta. En ollut minäkään tähän malliin törmännyt. Mikä olisi helpoin tapa saada tämä takaisin?
 
Ylös Bottom