Kolmannen sukupolven avaruusalus (Espace = Avaruus) vm. 2001

maanma

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 080
Taas on ykköslambda vaihdettu. Oli kuulemma sulanut juuresta lambdan johtojen juuresta kiinni pakosarjaan.

Samalla vaihdettiin myös läppäkotelon rengastiiviste, mikä stabiloi tyhjäkäynnin kokonaan. Tämä näkyi heti tyhjäkäynnin kulutuksen alentumisena HUD:lla. Aleneminen on tässä vaiheessa n. 30%, kun ecu ei ole vielä oppinut, että ylimääräistä korvausilmaa ei enää tule.

Edellisellä lambdan vaihtokerralla lisätty huollossa itse toteutettu läppäkotelon suojapelti oli estänyt kotelon sulamisen puhki. Tässä autossa on ilmeisesti tyyppivika tuo pakosarjan kuumeneminen moottoritieajossa, kun moottorin yli ilmavirtaus on vaatimatonta tilanpuutteen vuoksi.

Keskipöntön vaihdon ja kaasuvaijerin "esikireyden poiston" jälkeen moottori reagoi kaasupolkimeen huomattavasti pirteämmin. Muutos tapahtui siirtämällä vaijerin kiinnityspistettä niin että läpän vipu pääsee palautumaan nolla asentoon. Aikaisemmin Torque on antanut läpän aukioloasennoksi 11-12% ilman pedaaliin koskemista.

Katsastaa pitäisi 2 viikon kuluessa.
 

maanma

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 080
Katsastus tehty. Ei mennyt ekalla läpi, koska turvatyynyn merkkivalo ei aktivoitunut virrat päälle laitettaessa.

Epäilen että onkohan koskaan aktivoitunut.

Ranskan espace foorumilla oltiin sitä mieltä ettei kuulukkaan aktivoitua, jos auto on alunperin myyty ranskasta. Ensireaktion kuuluu tulla infopaneeliin, minkä totesinkin ottamalla airbagin sulakkeen pois. En viitsinyt testata vikamuistiin tallennuksen vaikutusta, koska sen kuittaus ei tainnut onnistua ilman clipiä tai fiche salkkua.
 

maanma

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 080
Mistähän siihen saisi lausunnon ettei kuulu syttyä. Käyttöohjeessakin saattaa olla että syttyy.
 

rellullapääsee

Aktiivinen jäsen
Viestejä
636
Mistähän siihen saisi lausunnon ettei kuulu syttyä. Käyttöohjeessakin saattaa olla että syttyy.
Ei tuossa omassakaan ole erillistä airbagivaloa ollenkaan. Häiriötilanteessa kuuluu bling ja infonäyttöön tulee symboli, jonka jälkeen service teksti.

Menet uudelleen sinne konttorille ja esittelet ranskalaisen ihmeellistä toimintaa :cool:
 

maanma

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 080
Kuten jo totesin katsastus valmistui. Laitoin sen valon syttymään, jotta katsuri olisi tyytyväinen.

Plussa tulee sinne koko ajan ja miinus ohjauksen kautta. Lainasin miinuksen muualta ja puolitin polttimotehon piemmillä 0,5W polttimoilla.
 
Ylös Bottom