Katalysaattorin sisukset kateissa

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
896
Tietääkö joku Scenic II 2,0 Turbon kateista jotain. Lähetin omani analysoitavaksi ja he kertoivat että sisällä ei ole patruunaa jossa arvometallit ovat. Ja putki olikin kevyt ja eikä tyypillistä suojaverkkoa ollut. Hitsaukset näyttivät alkuperäisiltä, ainakin hyvin vanhoilta. Ko katissa ja muissakin Scenic turbojen ei ole C merkintää (mulla 3 autoa jossa sama katti)., tämä ilmeisesti harvinaista? Ostajan kanssa selvitettiin jo aiemmin jolloin ko tyyppi oli tuntematon ja he eivät osanneet sanoa etukäteen arvoa. Myöhemmin he kertoivat että ovat saaneet toisenkin tyhjän katin analysoitavaksi. Onko näitä sitten uudempana poistettu vai mistä on kyse?
 

hhelminen

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 448
Onko näitä sitten uudempana poistettu vai mistä on kyse?
Meillä oli aiklinaan 1.7L 19 Biarriz rellusta tyhjentynyt itsestään (tullut ilmeisemmin murusina putkiston läpi), päivä paistoi vanhan katin läpi kun se vaihdettiin uuteen..
 

Mustis v6

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 798
406 Pösössä joskus kolisi pakoputki, kun viimein sain aikaseks pitää avajaiset katille niin oli ehkä 1/4osa varsinaisesta katalysaattoristä jäljellä.

Ja on niitä joskus tyhjennettykin.
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
896
Joo, tosiaan putkisto näytti ulkoapäin olevan kuin tehtaan jäljiltä, ettei sitä olisi sieltä olisi kätösin poistettu.
 

Heikki.L.

Aktiivinen jäsen
Viestejä
777
Kyllä nuita sisuskaluja on häipyny monissa vehkeissä kautta ajan ihan vaan luonnollisella poistumalla.

Huudattamalla varsinkin. Itsellänikin häipy Passat VR6 katin kalut kun ei kestäny vakiokatti pikku virityksiä sillon nuorena miehenä. (vapari kone, penkissä 268hp/316nm, rajotin 9500rpm...) :p ai että sitä nuoruusaikaa......ja rahanmenoo.....

Yleensä varsinkin motorsportti vehkeissä kun katti tyhjenee, sen näkee putken päässä olevasta ruosteennäkösestä töhkästä hetken aikaa.
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
896
Hölmönä vielä kyselen. Kuvassa on Scenic 2,0 T katti. Ulkonäöltään suurin piirtein kuten Laguna II kattikin. Numero eri. Myin sellaisen aiemmin ja ostaja kertoi että sisällä on 2 kennoa. Ovatko ne peräkkäin vai onko toinen tuossa paksunnoksessa ennen isompaa pönttöä?8b8a3cd3-0032-4a64-b081-7cf9fb2c9899 (2).jpg
 

Harhuu

Jäsen
Viestejä
33
En tiedä kenelle myit. Tämän takia on aina syytä leikata mahdollisimman läheltä auki jotta näkee sisukset, tiedät mitä myyt. On toki mahdollista että sisukset ovat ajansaatossa irronneet, kun tarpeeksi kauan pyörivät putkessa niistä tulee sellainen golf pallon kokoinen mötti joka jatkaa kulkuaan eteenpäin putkessa. Tai noin 300€ vedätys, jälkeenpäin tosi vaikea sanoa. Ylempi pieni osa on esikatalysaattori ja taaempi iso osa varsinainen katalysaattori. Lisätään vielä sen verran että hyvin harvinaista että koko kenno olisi lähtenyt liikkeelle, yleensä siihen palaa keskelle reikä, tässäkin tapauksessa usein vain joidenkin senttien verran. Jos tiedät koska viimeksi auto on läpäissyt pakokaasutestin, siitä tähän asti kulunut aika kertoo hieman. Täysin rikkinäinen kenno ei millään läpäise pakokaasuja.
 
Viimeksi muokattu:

otto

tipan tuntija + R 19
Viestejä
959
kyllä mun meksu 1 1.6 8v katti (bosal) oli nyrkin kokoinen pyörivä möykky, ja se on vieläpä kiinni tukiraudalla vaihdelaatikon kyljessä, eikä mitään iskujälkiä ollut, edelliset katsastukset menneet läpi.
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
896
Tiedoksi vaan tätä ihmetelleille ettei aiemmin kuvaamassa pöntö ole ulkonäöstään huolimatta katti vaan se on vielä ylempänä.
 
Ylös Bottom