Kadjar 2016 alustan äänet

Viestejä
2
Tykkäyksiä
0
#1
Talven aikana on alkanut kuulua takajousituksen tienoilta sinne kuulumatonta ääntelyä. Alkoi ajoittaisena lievänä narahteluna hidastuskorokkeiden ylityksissä,
nyt on pahentunut aikamoisiksi rääkäisyiksi erityisesti jos takapenkillä on kuormaa ja erityisesti kaartaessa vasemmalle. Oma epäilys on iskareiden kunto, pelko että jousiin olisi tullut jotain. En pääse nostamaan autoa ylös tähän hätään joten arvailuksi menee. Normaali ajoissa ajokki kulkee kuten pitääkin, mukavasti ranskalaisittain ja suoraankin.

Kiinnostaa raadin mielipide? Onko diagnoosini sinne päinkään. Äkkihaulla ei löytynyt vastaavia, ainakaan Kadjaria koskien, muutoinhan auto toimii kuin auton pitää.

Kilsaa on kertynyt uudesta 64 t ja pääosin maanteiltä yksin ajellessa.

Jussi
 
Viestejä
301
Tykkäyksiä
4
#2
Meillä alkoi viime talven pakkasilla etupäässä narskahtelemaan töyssyissä kallistuksenvakaajan kumihelat. Tilanne eskaloitui lopulta sellaiseksi kakofoniaksi, ettei hermo kestänyt, vaan homma hoidettiin pois päiväjärjestyksestä takuuseen.
Sen jälkeen olen muutaman kerran ollut kuulevinani myös takaa kuvailemaasi vaimeaa narskahtelua. Ääni on ilmennyt toistaiseksi niin harvoin, ettei se ole haitannut, tulipa vaan mieleen kun asian esiin nostit.
Takana etuvetoisissa Kadjareissa on perin yksinkertainen yhdysheiluri, joten mahdollisia kitinäpaikkoja ei ole montaa. Oikeastaan vain iskarin kiinnityspisteet, itse iskarit, kenties jousien päät tai sitten akseliston tukipisteiden helat, joilla koko heiluri kiinnittyy etupäästään koriin. Vahva ensimmäisenä mieleen tuleva epäilykseni mahdollisille takapään narinoille on jälkimmäinen paikka.
Jos kyseessä neliveto, sitten sieltä takaa löytyy tukivarsia enemmän ja myös kallistuksen vakaaja heloineen ja koiranluineen, jolloin narinapaikkoja on huomattavasti enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2
Tykkäyksiä
0
#3
Kiitoksia hyvästä vastauksesta. Järkeenkäypää. Nostan illalla ylös ja katson jousituksen/puslien kuntoa hieman. Auto on etuveto diesel edc. Takuutakin on jäljellä.

Jussi
 
Ylös Bottom