Grand scenic 2004 1.6 16v starttimoottori kiukuttelee

Viestejä
237
Tykkäyksiä
0
#1
Terve.
Otsikon mukainen auto tekee välillä sen että starttia painettaessa kuuluu pelkkä hurina ikäänkuin solenoidi ei vetäisi ratasta vauhtipyörälle vaan pyörii tyhjänä ja toisella starttauksella auto lähtee käyntiin. Onkohan startti tulossa tiensä päähän ja kuinka sen saisi helpoiten vaihdettua vai olisiko vika jossain muualla?
 
Viestejä
44
Tykkäyksiä
0
#4
Yläpuolelta purin muistaakseni pyyhkijät, akun, telineen ja ilmansuodattimen kotelon putkineen. Sieltä kautta avataan kiinnityspultit (ainakin osa). Sitten auto ylös ja alapuolelta sähköt irti ja ehkä joku kiinnityspultti. Tämän jälkeen se pitäisi tulla alakautta pois. Mieleenjäävin osuus oli startin pujottelu pois. Kyllä se sieltä tuli, mutta pieni palikkatesti se oli. Jostain raidetangon ja apurungon välistä se tuli hieman pyörittelemällä.

En ehkä kovin kireään pakkaseen sitä lähtisi irroittelemaan, jos siis parkkipaikalla tarkoitus tehdä.
 
Viestejä
264
Tykkäyksiä
3
#5
Itsellä tehnyt meksu jo 3 vko että joutuu parhaimmillaan aamulla painella starttia 10 kertaa... Eilen löyty romikselta orkkis 80tkm ajetun purkustartti 40e. Otin auki niin hiilet ja kollektori kun uudet. Pitänee tällä vikkolla vaihdella. Kestäis vanha startti nyt vaan siihen asti. :D
Tuolta huolto/korjaus osiosta löytyy ainakin meganeen startin vaihto ohje.
 
Viestejä
237
Tykkäyksiä
0
#6
Kerrotaanpa tänneki että startti on vaihdettu ja ainakin vielä auto startannut niinkuin kuuluukin.

Seuraava kysymys onkin että onko tuo vanha startti romurautaa vai huoltaako joku noita? Esim. Motonetistä ostaessa startin vanhan saa viedä takaisin jolloin saa pantin ja se vanha startti lähtee ilmeisesti korjattavaksi johonkin. Oman startin ostin purkaamolta niin siksi kysyn.
 
Ylös Bottom