eerola:n informaatiokupla aukesi - Renault ZOE

Fuego Turbo

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 308
Taas oli mukavaa luettavaa, tosiasioista ei voi kiistellä, ja ymmärrän kyllä hyvin,että jotkut ja tietyt asiat ottaa pannuun. Allekirjoittaneen ei parane oikein ottaa kantaa mihinkään sähköautoiluun,sillä en oikein perusta (vielä) näille. Mutta tuohon viimiseen kohtaan on oikein omakohtaisia kokemuksia. Merkkiliike on yleensä sössinyt aina tilauksen jälkeiset asiat, etenkin huolloissa. Tosin merkkiliikkeen huoltohinnat ovat kyllä sellaisia osineen ja töineen,että normaali-ihmisellä ei ole niihin varaa. Renault Zoe-autoa ei nyt varmaan varsinaisesti tarvitse huoltaa ihan niin kuin polttomoottori Turbo-autoa.
 

13 rellua

Jäsen
Viestejä
117
Kuinkahan palajon akusto hikoilee kun pakkasella ajaa lämpimään. Ja minne se kondenssivesi menee? Kiitos raporteista, previous -näpillä näkee lisää.
 

Harri Harju

Nuorempi jäsen
Viestejä
2
Kiitos!
Hyvin on avaavaa kerrontaa ja avointa niin hyvistä, kuin kritiikkiä tuovista puutteista ja myös jopa laadun leimasta.
Minulle on tulossa Zoe! Miksi? Ajomatka, varusteet, takuu, luottamus ja kokemus merkistä. Hinnasta puhumattakaan.
Ajoin ja testasin Volkswagenin, Nissanin ja pari muutakin huippuna jopa Polestarin. Ihan vain itseni iloksi. Kuitenkin pääosin ajatuksena siirtyä oman päästöjä pudottavan autoilun tekoihin, ei vain ajatuksen tasolla.

En mieti nyt sähköauton valmistuksen ongelmaa ympäristön osalta, vaan käyttäjänä tehdä edes jotakin kulkemiseni jättämään jälkeen. Vielä en kykene siirtymään joukkariin kokonaan.
Nuo kaikki ajamani merkit täys-sähköisiä ja kalliimpia, tai muutoin eivät iskeneet. Vaimonkin autoilu on huomioitava.
Haastattelin pari Tesla model 3 käyttäjää ja heidän kertomansa toi mieleeni, että luonne ei ottanut Zoe:a vastaan, vaikka siinä on jopa ihan kilpailukykyinen varustelu. Olivat Zoe:a miettineet kyllä kohteeksi.

Nyt odotan Zoe:n toimitusta elokuussa ja palaan kommentoimaan kokemuksia omalta osaltani. Plugit toimittaa kotilatausaseman.

Tervehtien

Harri Harju
 

Petsku76

Jäsen
Viestejä
490
Hauska lukea tälläistä "jokamiehen tarinaa" arjesta sähköauton kanssa. Tuosta flamme red -väristä olen samaa mieltä ja kokemukset kestosta aivan samantyyppiset. Se on todella mahtava väri uutuuden kiiltävänä kun ajaa kaupasta pihalle, mutta ainakin meidän 2018 (75 thkm) mallin Cliossa väri on hiljalleen rapistunut sieltä täältä, vaikka sitä on alusta asti yritetty pitää silkkihansikkain. Flamme Red-maalipinta ei kestä käytännössä minkäänlaista kulutusta ja helmatkin ovat kuluneet osin valkoisiksi, vaikka autoon laitettiin aika alussa kuraläpät.
Tuo heikko kesto oli syynä myös siihen, etten tohtinut sitä uuteen Capturiin ottaa, vaikka liikkeessä edelleen sitäkin väriä kovasti ihailin.
 
Ylös Bottom