Dauphinen peltilätkä

Dauphine 65

Nuorempi jäsen
Viestejä
22
Tykkäyksiä
0
#1
Osaako joku sanoa mitä numerot tarkottavat dauphinen nokkapellin alla olevassa soikeassa peltilätkässä?
 
Viimeksi muokattu:

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
663
Tykkäyksiä
15
#2
Eiköhän sämpylööissä ole jo sama kuin hieman uudemmissa eli niissä on R numero eli malli, sitten on maanumero ja sitten on valmistusnumero eli kuinka mones auto on kyseessä ko R numeroista mallia.
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
663
Tykkäyksiä
15
#4
Ranskassa ne valmistettu, maanumero tarkoittaa mihin maihin auto on ko versiona viety. Valmistenumero lähtee juoksemaan siitä kun se R numero esim R1094 tuli käyttöön. Mikä R numero sun autossa on? laatoissa on muuten ollut myös värinumeroita.. samoin lyötynä kuin maanumeroitakin
 

Dauphine 65

Nuorempi jäsen
Viestejä
22
Tykkäyksiä
0
#5
Lätkän numerot ovat näin:
R1095
40
23633
Entä mitä numero tarkoittaa akkukotelon kyljessä, voiko se olla maalin numero? ainoa käsin lyöty numero salmiakin muotoisessa peltilätkässä on R1095.
 

Moppi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
663
Tykkäyksiä
15
#6
Sun auto on siis R1095 Dauphine Gordini. R 1095, jota käsittääkseni alettiin valmistaa viimeistään 1964. Vanhemmat Gordinit ovat tyyppiä R1091. Autolla on tuollainen matalahko valmistusnumero. 60-70 luvlula oli värinumero maalattuna kyllä etuvetoisissa relluissa moottoritilassa, sämpylästä en tiedä. Väri numerot näyttävät olevan vanhoissa kirjoissa sämpylän osalta vain jonkinlaisella C-koodilla, välillä C-1 - C13. Korjaan vielä hieman tuota "maanumeroksi" nimittämääni, virallisempi ja parempi nimitys taitaisi kuitenkin olla varustenumero, Varaosakirjoissa tuo numero näkyy luettelonomaisissa esityksissä, siten että näkyy mihin valtioihin on ko numeroisia viety. Sen tulkintaan en ole perehtynyt. Tavallisesti suomeen ei ole kovin montaa erilaista versiota tuotu, kuten ei muuallekaan.
 
Ylös Bottom