Dauphinen kaasari Solex 28 IBT

Dauphine 1959

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Tykkäyksiä
0
#1
Kyseessä Dauphine 1959, josta on joku edellinen omistaja poistanut automaattiryypyn. Millainen homma on saada ryyppy takaisin ja löytyyköhän siihen mistään puuttuvia osia tai saakohan mistään kokonaan uutta kaasaria?
Nyt hieman vaikea saada käyntiin kun ryyppyä ei ole.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 218
Tykkäyksiä
62
#2
edellinen omistaja poistanut automaattiryypyn
Mitä sieltä tarkemmin ottaen on poistettu? Onkohan tuossa ollut termostaatin perässä vai sellainen puoliautomaattinen/mekaaninen versio? Liekö jotain muutakin häröä, jos ei kesälämmöissä ilman ryyppyä meinaa lainkaan käyntiin lähteä.

Kyllähän noita kyseisiä kaasareita ainakin maailmalla näkyy tarjolla olevan, kunnostettujakin. Samoin korjauskittejä. Olisiko vaihtoehto korvata tuo automaattiryyppy manuaalisella? Esim. tällaisella linkin takana olevalla muutossarjalla. Tuolla ei tosin varastossa ole ja saatavuuskin tuntematon, mutta noin esimerkkinä: https://www.franzose.de/en/Renault/Heckmotor/Vergaser-Vergaserdichtsaetze/ANR82325/
(e: muutettu linkki ranskasta englanninkieliseen versioon.)
 

Dauphine 1959

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Tykkäyksiä
0
#3
Täytyy purkaa se kaasari ja tutkia tarkemmin. Ainakin se musta koppa jossa pitäisi olla termostaatin lämpöjousi on paikallaan. Kaasarissa lienee ryypyn läppä jonka lämpöjousi avaa/kautta sulkee. Olisikohan se voitu poistaa?
 

Dauphine 1959

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Tykkäyksiä
0
#4
Purin ja putsasin kaasarin. Siellä on pieni mäntä jousen päässä puristettuna sivusta tulevalla ruuvilla alas? Täytyykö kyseisen männän päästä liikkumaan vapaasti eli olisiko tuo kenties ollut se ryypyn poisto?
 
Ylös Bottom