Dacia Loganin (2011) moottorin merkkivalo ja stop merkkivalo palaa

BSA

Nuorempi jäsen
Viestejä
2
Hei,

Voiko joku jeesata.

Minun Dacian Loganin vm. 2011 Pick Up ja 1,5CDi:n mittaristossa oleva moottorin merkkivalo syttyi ajon aikana palamaan ja samalla Stop-merkkivalo syttyy. Ohjekirja käskee pysähtyä ja viemään auto huoltoon. Näin teinkin ja auto hinattiin huoltoon. Auto meni huoltoon seuraavana päivänä sen tuomisesta huoltoon. Huoltoon ottanut huoltomies kertoi, että ko. merkkivalot eivät palaneet, kun hän käynnisti auton ottaessaan sen huoltoon seuraavana aamuna. Moottorista ei löytynyt mitään vikaa ja huollossa ainoastaan nollattiin vikakoodit ja hain auton pois. Huollon jälkeen merkkivalo pysyi pois ja tuo Renaultin dieselmoottori pelaa hyvin.

Nyt kuitenkin noin kuukausi edellisestä taas ko. merkkivalot syttyivät mökkireissulla. Päätin ajaa kuitenkin mökille. Moottori pelasi hyvin ja ei ollut mitään ongelmaa.
Onko kenelläkään tietoa, mistä ongelma johtuu ja miten ongelma korjaantuu. Moottori kuitenkin pelaa hyvin ( nyt merkkivalojen syttymisen jälkeen ajoin juuri mökille 200 km ja merkkivalot syttyivät 50km matkan jälkeen ja paloivat siis koko loppumatkan)

Kohteliaimmin avusta kiitollinen
Erkki
 

rellullapääsee

Aktiivinen jäsen
Viestejä
553
Melkein mitä tahansahan siinä voi olla... Onko siinä hiukkassuodatin, EGR? Jotain muuta hauskaa? Ehkä jotain noihin liittyvää... Vikakoodit kannattaisi nyt lukea sellaisella lukijalla, joka osaa näyttää ei aktiiviset vikakoodit. Jos vika tulee nyt tiheään, niin mieluusti niin, että nollaa koodit ja sitten heti vian ilmenemisen jälkeen lukaisee uudelleen.

Vikakoodit ovat kavereitasi, järjetöntä niitä on vain katsomatta poistella. Ei vika ole vikakoodeissa!
 

BSA

Nuorempi jäsen
Viestejä
2
Hei "rellullapääsee",
Kiitos neuvoista.
Samaa mieltä, että jotain polttoaineen päästöihin liittyvää. Koska valo palaa yhtenään sytyttyään, niin se liene niin vakavaa. Maanantaina avataan vikakoodit ja tsekataan mitä ne ilmoittaa. Puhdistus pakokaasujärjestelmään kannattaa kuitenkin tehdä. Koneella ajettu 174000km. Hyvää alkavaa viikkoa.
 
Ylös Bottom