Dacia Logan 0.9tce tehot hukassa

MTI

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 596
Yksi vaihtoehto on myös ddt4all, se on ilmainen softa ja lisäksi tarvii elm327.
Tällä on pystyy tekemään enemmän muutoksia autoon mitä clipillä.
Vian haussa clippi on kyllä hyvä.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 470
Mahtaako noilla päästä clio v:hen?
Eipä se taida noissa vm. 2020-> renuissa OBD2-portin kautta enää juurikaan onnistua minkäänlaiset kirjoitusoperaatiot, oli se sitten clip tai ddt4all. Noihin tuoreempiin renuihin kun on gateway-moduuli jo vähiin päin kaikkiin istutettu. Se moduuli siis hallinnoi OBD2-portin dataliikennettä ja blokkaa kaikenlaiset ohjelmointiyritykset, ellei ole renun ASOS-portaaliin aktiivista yhteyttä. Ja kuten arvatakin saattaa, niin niihin yhteyksiin ei ihan pelkkä nettiyhteys riitä, vaatii esim. fyysisen autentikointi-mokkulan ohjelmointilaitteeseen.

Jos jotain asetusmuutoksia tai vastaavaa haluaisi tehdä, niin täytyisi ohittaa se gateway-moduuli ja kytkeytyä suoraan kyseiset asetukset sisältävän ohjainlaitteen CAN-väylään, ja se nyt ei varmastikaan sitten ihan joka jannulta onnistu.
 

MTI

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 596
Tuoreempia renuja en ole ohjelmoinut, mutta 2021 daciaan sain ainakin kääntymisvalot ohjelmoitua ja takapyyhkijän poistettua pakilta.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 470
Joo, eiköhän nuo viiden vuoden sisään ole uusissa Dacioissa myös.

Yksi esimerkkivideo aiheesta, että miten nuo asetushommat ja gatewayn lukituksen avaus virallisin keinoin hoituu. Vaikeaksi on tehty nekin hommat. Joku hyöty siitäkin, että ajelee vanhoilla romuilla.
 
Ylös Bottom