Clion käyntihäiriöt

Karnut

Nuorempi jäsen
Viestejä
3
Tykkäyksiä
0
#1
Minulla on 2005 vuoden Renault Clio 1,4 litran koneella. Tyhjäkäynnillä vaihdekeppi ikäänkuin nytkyttää ja kone nykii välillä muutenkin. Ja nyt välillä
nytkähtää sammuksiin ja ei starttaa sen jälkeen, vasta kun on odottanut pidemmän aikaa ja sittenkin todella vaivaloisesti lähtee käyntiin. Mikään vikavalo ei kuitenkaan pala.
Osaakohan kukaan sanoa mikä voisi olla ongelmana?
 

kurkimies

Aktiivinen jäsen
Viestejä
849
Tykkäyksiä
0
#2
Ensimmäisenä voisi koittaa vaikka tulpat, tulpanjohdot ja puolan/puolanjakajan vaihtoa. Lämpötila-anturi? Koskas vaihdettu ilmanputsari?
 
Viestejä
405
Tykkäyksiä
2
#3
Toi puolajuttu tuli mulle ekana mieleen. Itellä kun meni puola - 99 Cliosta, selkeästi nyki kun kävi kolmella mutta ei siinä käynnistysvaikeuksia kyllä ollut.
Siinä oli sellanen puolapaketti, jossa yhdessä köntsässä kaikki neljä puolaa. Onko tuossa uudemmassa 16-venttiilisessä Cliossa muuten erilliset puolat sytytystulppien nokassa, kuten tässä mun nykyisessä Meksussa?
 

Karnut

Nuorempi jäsen
Viestejä
3
Tykkäyksiä
0
#5
Eli starttimoottori kyllä pyörii, mutta auto ei käynnisty. Pitää odottaa useamman minuutin, ennen kuin käynnistyy. Ja sittenkin välillä tosi vaivaloisesti.
 
Viestejä
405
Tykkäyksiä
2
#6
Ykk-anturi tai sen liitin kun reistailee, niin aiheuttaa tuota käynnistyy vasta hetken odottamisen jälkeen -juttua.
Mutta ei ainakaan tietääkseni aiheuta käyntihäiriötä, mutta voihan se toki olla mahdollista.
Ykk= yläkuolokohta ja toi anturi sijaitsee moottorin päällä kytkinkopan päällä ja mittaa kampiakselin asentoa vauhtipyörästä.
Siinä se on näkyvillä imusarjan alapuolella kun vähän kurkkii sinne letkujen välitse.
 
Viimeksi muokattu:

Karnut

Nuorempi jäsen
Viestejä
3
Tykkäyksiä
0
#7
Saako sen liittimen irti ilman että pitää niitä pultteja irrottaa. Jos vaikka suihkauttaisi jotai kosteudenpoistajaa ensiavuksi?
Ja saisiko vaikka kuvan missä tarkalleen sijaitsee?
 

kurkimies

Aktiivinen jäsen
Viestejä
849
Tykkäyksiä
0
#8
Omasta cliosta mk2 phase 1 1.4l 8v koneesta löytyy samasta paikasta. Ja näissä aihuttaisi liitin yhtenä vikaa eli osassa noita antureita tulee uusi liitin mukaan.

 

jamek1

Nuorempi jäsen
Viestejä
3
Tykkäyksiä
0
#9
ja noita asentotunnistimia on kahta eri sorttia, jos hommaat sen jossa ei niiden nypylöiden jako sovi, niin pitää hiukan näyttää puukkoa että alkaa sopimaan..
 
Ylös Bottom