Clio2 (vm 2003) takaluukun irroitus

Twingoclio

Nuorempi jäsen
Viestejä
1
Hei!
MInulla on Rellu Clio 2 vuosimallia 2003 ja poika peruutti auton tolppaan ja takaluukku on nyt "mäsä" eli reippaasti vekissä/lytyssä alaosaltaan. Onneksi takaikkuna ei mennyt rikki. Koska takaluukuun ja korin alareuna, mihin takaluukku asettuu, on rutussa niin yksi tapa korjata auto (se on siis täysin ajokunnossa, jopa takaluukku menee lukkoon) on ostaa uusi käytetty takaluukku takaluukku ja asentaa se autoon ja sitten oikoa korin sitä kohtaa mihin takaluukku asettuu alareunastaan.

Tämä näyttää ihan mahdolliselta jopa tällaiselle amatöörille. Se iso MUTTA tuli eilen kun purimme takaluukkua. Siinä on tietenkin ne luukun yläreunassa olevat kaksi saranaa ja niissä tapit ja kiinnitys. Kiinnityksen saa purettu kun ottaa takaluukun tiivistekumin pois ja raottaa vähän takana olevan katon huopakatetta. Siellä näkyy ne mutterit josta saranan pultin saa irti. Lisänä on ne takaluukun iskarit mutta nekin lähtevät irti tosi helposti lukkosokan kun vaan ottaa irti....

Se isoin ongelma jossa sormi meni suuhun on ne kaksi takaluukkuun yläreunasta tulevaa, kumilla suojattua "piuhaa" eli toisessa on sähköjohtoja ja toisessa varmaankin vesiletku takaikkunalle. Sormella tunnistelemalla sen sähköjohdon katto-osaa sieltä vois löytyä joku klipsi josta johdot saa irroitettua? Mutta miten saa sen kumiletkun joka toisessa läpiviennissä menee??? MInulla ei ole mitään auton korjauskäsikirjaan joten mistään en näe miten homma on koottu ja sen voisi purkaa. Lisäksi yritimme irroittaa sitä takaluulun ulkoyläosassa kulkevaan mustaa peltitrimmiä mutta vaikka irroitin ne kaikki takaluukun sisällä olevat (6?) ruuvia niin se trimmi ei vain näytä lähtevän irti? Onko siinä joku jekku? Sen keskellähän on yläjarruvalo ja senkin irroittaminen on mysteeri.

Please, jos joku osaa noi takaluukkupurkujutut niin voisi antaa vinkkiä sillä homman pitäs edetä johonkin suuntaan ennen pakkasia.
T. Ryttyclion omistaja
 

otto

Jäsen
Viestejä
445
en ihan varma ole, mutta se syöttöputki tulee hantin puolelta ylös lattialta siihen takaoven lukon vastakappaleen kohille, verhoilun alta pitäisi löytyä litoskohta. muuten johdot pitää irroittaa luukun puolelta, lisäjarruvalossa lienee piloklipsi, mitä raosta painamalla saa irti.
 
Ylös Bottom