Clio vm. 02 airbagin valo ei syty

Deegan

Nuorempi jäsen
Viestejä
7
Tykkäyksiä
0
#1
Eli kyseessä 1.2 16v clio. Airbagin valo ei jostain syystä syty ollenkaan kun virrat laittaa päälle. Apparin ovesta kun airbagin ottaa pois käytöstä niin silloin tulee normaalisti "airbag off" valo tauluun.
Mistähän tuota vikaa kannattas lähteä etsimään?
 

Deegan

Nuorempi jäsen
Viestejä
7
Tykkäyksiä
0
#3
Purin mittarin ja siellä oli teipin pala laitettu polttimon päälle. Eli valo palaakin koko ajan. Pitänee alkaa kattelee penkin alla olevia liitoksia. Oisko kellään tietoa minkä väriset piuhat on airbagiin liittyvät, tai vaihtoehtoisesti kytkentäkaaviota jos jollain sattuisi olemaan
 

Puuha-Pete

Nuorempi jäsen
Viestejä
11
Tykkäyksiä
1
#5
Värit taitavat olla yleensä keltainen tai oranssi. Mutta alottaisin homman vikakoodien luvulla, muuten on aikamoista hakuammuntaa.. Lisäksi turvatyynyjen kanssa vian korjaus (vaikka sen penkin alla olevan liitoksen) ei välttämättä sammuta merkkivaloa, vaan se vaatii lisäksi vikakoodien nollauksen.
 

Puuha-Pete

Nuorempi jäsen
Viestejä
11
Tykkäyksiä
1
#7
Joo, vikakoodien luku tuli itellekkin mieleen. Millä tuosta saa luettua koodit? Kokeillut kahta eri lukijaa, joista kumpikaan ei saa yhteyttä autoon. Toinen lukijoista oli tämmöinen. :
https://m.motonet.fi/fi/tuote/7001160/OBDIIEOBD-T40-testeri-Bluetooth-40
Ja toinen oli joku motonetin halvempi obd lukija.
Molemmat ovat yleismallisia lukijoita, jolla pääsee lähinnä moottoriin käsiksi ja tuon ikäisessä Renaultissa ei näköjään siihenkään.

Täytyy olla merkkikohtainen lukija ja niitä löytyy Renaultille useampi.
Kapulamallisia ainakin Autel Maxidiag (usempi malli on yhteensopiva) ja iCarsoft i907.
Tietokoneeseen liitettäviä ainakin Renault-COM (Ebaysta ~40€ kuluineen) ja Renault Can Clip.

Torista ja Huuto.netistä löytyy aina välillä käytettynä näitä..
Missä päin potilas majailee? Tuurilla lähistöllä on joku, joka voisi auttaa.
 

Deegan

Nuorempi jäsen
Viestejä
7
Tykkäyksiä
0
#9
Auto on joensuussa. Käytin tänään vikakoodin luvussa akkua liikkeessä, en nyt muista oliko siellä juurikin tuo autocom joka ei sekään saanut autoon yhteyttä. Avainvaunulla maksaa 50e vikakoodin luku, pitää siellä käyttää jos ei aikaisemmin saa katottua.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 031
Tykkäyksiä
36
#15
Ihmettelin vaan sitä "k-linjaa"
Ei varmaan diagnosointiin mut kai tommoseenki on jo kania tungettu.
Joo siis niin, K-linja / K-Line on se tuon ikäisissä käytetty (OBD-liittimen pinniä nro 7 käyttävä) sarjamuotoinen HIDAS kaksisuuntainen väylä, jonka kautta se OBD-palikka moottorin ecun kanssa KWP2000-protokollalla juttelee, jos juttelee. Eroaa aika paljon CAN-väylän tiedonsiirrosta, jota vähän uudemmat (about 2005 ->) sitten jo käyttää (eri pinnien kautta) tuohon diagnostiikkaankin. Ja multimedialaitteet käyttää omaa, eri pinneihin kytkettyä CAN-väylää. Mittaristoon taisi tuon ikäisessä cliossa jo olla CAN-väylästä OBD:n kautta yhteys, mutta jonkun clipin se tarvii, että data kulkee. En muista tuota mittaristohommaa varmaksi, joten korjatkoon joku, jos ulkomuistista kirjoittelen ihan levottomia.

Tuossa kun taisi olla se ongelma, että ei saa mitään yhteyttä OBD-liittimen kautta, niin sen takia varmaan sitä K-linjan toimivuutta on epäilty.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 031
Tykkäyksiä
36
#18
Epäily on että siellä on katkos jossain eikä sen takia lukijat saa mitään yhteyttä autoon.
Olisi tietysti hyvä tietää, että onko se OBD-liitin ihan mykkä, eli tuleeko niihin lukijoihin yhtään mitään henkeä, kun ne siihen kiinni laittaa. Lukijasta riippuen varmaan jotain merkkivaloja syttyy, kun pistää laitteen liittimeen kiinni. Vai saako lukijat muuten toimintakuntoisiksi, mutta ei vaan saa mitään dataa liikkumaan mihinkään suuntaan.

Sulakevika tuo tuskin on, kun se näkyisi muuallakin, mutta sen OBD-liittimen ja moottorinohjaimen välillä voi hyvinkin kontaktihäiriö olla ja sen takia ei yhteydet toimi. Tai signaalimaadoituksessa. Jos/kun kompetenssi riittää, niin ne liittimet varmaan kannattaisi tutkia molemmista päistä ja mittailla ne yhteydet.
 

Deegan

Nuorempi jäsen
Viestejä
7
Tykkäyksiä
0
#19
Kyllä lukijoissa merkkivalot syttyy kun lyödään obd liittimeen kiinni. Samalla mittasivat pinnit 4 ja 16 joihin jatkuva virta tuli.
Missä cliossa sijaitsee moottorinohjausyksikkö?
 
Ylös Bottom