Clio III -2011 vanteet

juppeli

Nuorempi jäsen
Viestejä
3
Tyttärelle hankittiin tuollainen Clio ja pitäisi siihen hankkia noiden peltivanteiden tilalle aluvanteet, kokoa varmaan 16”-17”.
Millaisilla spekseillä saisi tuotua mukavasti lähemmäs lokasuojan reunaa, noi pellit melko sisällä.
 

relluttelija

Jaa mitä että?
Viestejä
283
Melkeinpä mikä vain 16" tai 17" vanne on leveämpi kuin pelli, joten tulee lähemmäs reunaa. Mikä rengas on nyt alla? 17" saattaa olla vähän kova ja uraherkkä, saattaahan siihen mahtua helpostikin, mulla ei noin uutta kalustoa ole vielä ollut.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 094
Millaisilla spekseillä saisi tuotua mukavasti lähemmäs lokasuojan reunaa, noi pellit melko sisällä.
Jos vanteen ja renkaan leveys pysyy samana, niin vanteen ET eli offset-arvohan sen pitkälti määrää, että paljonko se vanne itsessään sieltä ulos tulee. Mittaa ne alkuperäiset ja tutkaile sen perustella, että montako milliä sen vanteen haluat sieltä alkuperäisiä ulommas. Kunhan ei liikaa ET-lukua pienennä, ettei joustoissa tai eturenkaita käännettäessä ota lokarinreunoihin tai muualle kiinni. Tähän toki vaikuttaa sitten se vanteen halkaisijakin. Ja jos uusi vanne tai rengas on lisäksi peltivanteella olevaa leveämpi, niin täytyy sekin muutos ottaa huomioon tuota ET-lukua mietittäessä.

Noita laskureita kyllä löytyy netistä, joilla näkee suoraan, että millä vanne-/rengaskoolla mitat muuttuu mihinkin suuntaan siihen nykyiseen verrattuna.
 
Ylös Bottom