Clio II. Moottori nykii

eljazz

Nuorempi jäsen
Viestejä
10
Vika tunnistettu ja korjattu! Kun kiihdyttää ja nostaa kierroksia niin noin 2500 rpm kohdalla kone nykii. Kun vaihdan pienmmälle kierrokset nousevat normaalisti, nykimättä. Onko kyse tulpista, tulpanjohdoista? Nykiminen on vähäistä, mutta häiritsevää. Kierrosten noustessa nykimisreaktiota ei ole ja kaikki pytyt käyvät. Mutta kun tarvitsee antaa "potkua" kone nykii.
 
Viimeksi muokattu:

Heikmar

Aktiivinen jäsen
Viestejä
776
Tulpat, tulpanjohdot tai puolapaketti. Itse asiassa vaihda ensin tulpat ja johdot, jos niin ei ole tehty ihan äsken. Jos ei korjaannu, viimeisenä puolapaketti. Huonot tulpanjohdot rikkovat meinaan herkästi sen uuden puolapaketin.
Tietysti voisi vikakooditkin lukaista alkuun.
 

kurkimies

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 024
Yleensä itsellä on korjaantunut omassa Clio 2 ph1 (1.4l 8v) vaihtamalla moottorin päältä sen puolayksikön, tulpat ja tulpanjohdot. Relluissa menee näitä puolia aika mukavasti. Yleensä ollu puolayksikössä jossain kohti ainakin yhdessä kohtaa halkeama.

Ja huomannut uusilla osilla jopa moottorin vetävän paremmin.
 

otto

Jäsen
Viestejä
493
tyyppivikahan tuo puolien vikaantuminen on, ei siltä voi välttyä. joissain malleissa oli bougicodtin johdot, ne ei yleensä vikaannu, tulpissa on laatuvaihteluita, joten puola ottaa selkäänsä. jos vähänkin pidempään meinaat clioa pitää, satsaa siihen sytkäpuoleen, säästöähän tulee loiventuneesta bensankulutuksesta ja vähemmästä vitutuksesta.;)
 

eljazz

Nuorempi jäsen
Viestejä
10
Nykiminen korjaantui eli loppui, kun vaihdoin tulpat. Ostin puolankin, jonka palautan kun ei siinä vika ollut. Oli tulpat ilmeisesti alkuperäiset, eli 20 vuotta. Ihan hyvin ne kesti (Renault merkinnällä, tulpat siis)
 
Ylös Bottom