• Kerhon vuosikokous pidetään 25.7. Scandic Siuntiossa kesätapahtuman yhteydessä.

Alkuperäiset varaosat euroopasta

Hannu M

Drive the change
Viestejä
78
Teen tästä nyt oman viestiketjun mutta saa toki siirtää paremmin soveltuvalle alueelle/jatkoksi muualle jos tarvitsee.

Kysymys 1.

- Onko euroopassa toimivaa/toimivia nettikauppoja jotka myyvät Renaultin alkuperäisiä varaosia ja lisävarusteita marmoritiskin tapaan netin välityksellä?

Kysymys 2.

- Ebay -nettikaupan toimintaperiaate lyhyesti. Voiko verrata miltään osin amazon.com -nettikauppaan tai kotimaiseen huuto.net -kauppaan? Tarvitaanko ehdottomasti Paypal -tili vai voiko ostokset maksaa kansainvälisellä luottokortilla? Miten Paypal -järjestelmä toimii? Onko jokaisessa Ebay -maassa/kaupassa täysin omat sivustot ja kauppiaat vai onko olemassa yksi yhteinen Ebay -sivusto? Mitä sivustoa te vastaajat olette käyttäneet? Kokemuksia? Muuta?

Paljon kysymyksiä, tiedän mutta kun ei itse osaa... :-[
 

Sähköjänis

Jäsen
Viestejä
97
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Kakkoskysymyksen osalta huutelen tähän omien kokemusten pohjalta ebaysta:

- Ebay on hyvinkin ristisiitos huuto.netin ja amazonin väliltä, riippuen myyjästä (yritys / yksityinen).

- Ebay -sivustoja on lokalisoitu maakohtaisiksi (ebay.de (saksa), ebay.com (US/globaali), ebay.co.uk (UK) jne). Käytännössä paikalliset toimijat toimivat näiden lokalisoitujen eBay -sivustojen kautta.

- Yritysten osalta myyjät ovat aina itsenäisiä yrityksiä, vrt. Amazonissa usein myös "this product is available via these resellers", jotka myyvät omia tuotteitaan. Amazonista poiketen yhtenäisenä maksurajapintana toimii PayPal, joka myös toimii. Ainakin osa myyjistä ottaa maksuja vastaan myös kansainvälisinä pankkisiirtoina tai oman maksurajapintansa kautta. Itse olen käyttänyt tuota PayPalia, koska sinne maksan Visalla (joka tarjoaa maksuturvaa) ja PayPal itsessään tarjoaa nykyään oman kuukauden maksuturvansa; viime vuosikymmenellä olleet PayPalin maksunvälitysongelmat jossa rahat jäivät jonnekin taitavat olla menneen talven lumia.

- Itse olen havainnut, että varsinkin ebay.co.uk:n osalta toimitushalukkuus on hyvinkin rajallista; myyjät suostuvat postittamaan tuotteitaan vain saarivaltion sisällä. Ebay.com:n kautta sitävastoin on tullut tilattua ihan onnistuneesti omaan relluun härveliä ainakin Kreetalta ja Saksasta, molemmissa tapauksissa maksu tosiaan PayPalin kautta vaikka ainakin jälkimmäiseltä myyjältä tuli voitetusta kaupasta maksuohjeet pankkisiirrolle automaagisesti sähköpostiin.

Tuotteita on ebayssa myynnissä sekä kiinteällä hinnalla että huutokauppamallilla, eli tässä toimii sekä tori.fi että huuto.net -analogiat.

Molempia olen koettanut ja hyvin on homma toiminut; tässä varauksena se että myyjä on ollut aina yritys ja myytävän / huudettavan tuotteen toimitusalue on ollut "worldwide".
 

[alpinisti310]

ex-Juha™
Viestejä
199
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Vastaus 1.

On.

Esim. http://www.teile-profis.de josta näyttäisi toimivan näppärästi osanumeron perusteella haku.
Lisäksi vaikkapa Lüdemann&Zankelin nettikauppa http://lzparts.de. Varsinaisessa nettikaupassaan tarjoavat lähinnä oem-jälkiasennuskrääsää, mutta itse olen heiltä tilannut myös ihan "oikeita" varaosia alkuperäisnumerolla kysymällä.

Vastaus 2.

Sähköjänis aika hyvin tuossa avasikin eBayn toimintaa. Itseltäni muutamia lisähuomioita:

- sama varovaisuus ostajalla (ja tietysti myyjälläkin) syytä olla kuin toimittaessa Huudossa tai Torissa. EBay siis ei itse ole se myyjäosapuoli, vaan kunkin artikkelin takana voi tosiaan olla mikä huijari tahansa.
- myyjä voi itse määritellä tarjoaako tuotteitaan vain paikallisessa eBayssä vaiko kansainvälisemmin. Eli kannattaa kansainvälisen version lisäksi etsiä myös ainakin Britannian, Ranskan ja Saksan sivuilta, mahdollisesti myös Hollanti, Italia ja Espanja.
- saksalaisilla ja brittiläisillä myyjillä on yleensä kohtuulliset toimituskulut Suomeen, muissa Euroopan maissa tuppaa olemaan toimituskuluissa vähän Itella-syndroomaa eli palveluhinnoittelulla pyritään paikkaamaan kestävyysvajetta... ::)
- etupäässä kiinalaiset veijarit ilmoittavat usein tavaran lähetyspaikaksi valheellisesti jonkin Euroopan maan, mutta todellisuudessa tuote lähteekin Kiinasta. Tämä voi olla ikävä lisäkuluja tuova yllätys kun kuljetus jääkin Tullin haaviin ja EU:n ulkopuolelta tulevana siitä joutuu maksamaan tullin ja alv:n. Yleensä tällainen kiinalainen toimittaja merkitsee lähetyksen arvottomaksi lahjaksi, mutta kyllä Tullissakin on ammattitaitoista väkeä.
Surkea, kirjoitusvirheitä vilisevä englanti tai saksa on aika hyvä indikaattori että nyt ollaan kiinalaisen myyjän kanssa tekemisissä.
- mikäli kauppiaalla on oma nettikauppa (eli kotisivut) eBayn ulkopuolella, kannattaa käydä siellä katsomassa saako tuotteen halvemmalla. EBay kun ottaa kaupoista välityspalkkion niin usein se lisätään "huomaamatta" tuotteen eBay-hintaan tai -toimituskuluihin. "Vapaan" nettikaupan kautta hankittuna voi tulla hieman halvemmaksi.
- jos ostaa useita eri tuotteita kerralla, kannattaa kysyä toimituskulujen yhdistämistä. Moni myyjä ei osaamattomuuttaan (tai ahneuttaan?) tarjoa automaattisesti edullisempaa yhdistettyä toimituskulua useille kerralla ostetuille tuotteille.
- vaikka tuotteen eBay-myyntiehdoissa mainittaisiin toimitus vain esim. Saksan sisällä, aina voi kysyä josko sittenkin suostuisivat lähettämään ulkomaille. Ilmeisesti eBay ottaa jonkin lisämaksun jos tuotteelle lasketaan automaattisesti toimituskulut ulkomaillekin? Mahdollisesti siitä syystä moni ei kansainvälistä toimitusta oletuksena tarjoa? Silti tuotteen vapaamuotoisen tekstikuvauksen loppuun saattaa olla laadittu kansainvälinenkin toimituskulutalukko.
- itse suosisin kyllä PayPal-maksua suoran luottokortti- tai tilisiirtomaksun sijaan.
 

Hannu M

Drive the change
Viestejä
78
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Ok,

Kiitokset suuresti nopeista vastauksista! Saa toki kommentoida lisää jos jotain jäi puuttumaan. Melko lailla olenkin siis ollut oikeilla jäljillä ebayn suhteen, tarvitsin näköjään vain lisävahvistusta asiaan.

Paypal toimii siis eräänlaisena maksunvälittäjänä. Kuuluuko palveluun jokin kiinteä provisio jokaisesta kauppatapahtumasta vai kuukausimaksu? Paypaliin siis maksetaan rahaa (luottokortilla) haluttu määrä jota myöhemmin käytetään ikäänkuin pankkitilin/maksukortin tapaan?

Jokainen lokalisoitu ebay-sivusto tarjoaa siis yksityishenkilöiden sekä elinkeinonharjoittajien myymiä tuotteita (uusia ja käytettyjä). Näkyykö esimerkiksi Saksan ebay-sivustolle jätetty ilmoitus lähtökohtaisesti vain Saksan sivustolla, vai voiko sen saada näkyviin ilmoitusta jätettäessä myös kaikilla muillakin ebay-sivustoilla?
 

Hallu

Jäsen
Viestejä
264
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Ei paypallista koidu sinulle kuluja, ainakaan suoranaisesti (voihan kulut olla upotettu tuotteen hintaan...mikään ei oo ilmaista)
Eikä sinne makseta mitään, toimii samalla lailla sinun suuntaan kuin maksaisit suoraan kortilla firmalle.
Se on ihan simppeliä ja helppoa, ja paypal antaa maksuturvaa siinä välissä jos tulee ongelmia.
Kannattaa tutkailla niitä nettisivuja.

Muistaakseni esim ebay.co.uk antaa valita hakuihin vain; enklanti, EU alue tai koko universumi.
.com, .de, jne saattaa olla erilaisia vaihtoehtoja.

E: pari vuotta vanha juttu...
http://tekniikanarmoilla.blogspot.fi/2010/06/opas-paypal-tilin-avaaminen-ja.html
 
Viestejä
107
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

www.paypal.com

Yksi tämän hetken turvallisimmista kansainvälisen kaupan maksuvälittäjistä. Suosittelen, jos tavaraa edes silloin tällöin maailmalta tilaa. Ei tarvitse luottokorttitietojaan kenellekään kauppiaalle antaa. Ebayn kanssa toimii todella hyvin yhteen, ostaa tavaraa sitten .com, .de, .uk, fr. yms. sivuston kautta.
PayPal antaa maksusitoumuksen kauppiaalle ja velottaa ostoksen asiakkaan luottokortilta tai muulta PayPal-tiliin liitetyltä maksuvälineeltä.
 

MTI

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 236
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

http://www.rick-autoteile.de/
Tuolta on tullut tilailtua mm. alkuperäisiä hihnasarjoja, ja on muuten pikkasen halvempia ku marmoritiskillä ;)
Myyvät myös tarvike osia. Osanumerolla helppo hakea, esim Mister-auton sivuilta löytyy alkuperäisosanumerot
 

gratnak

Jäsen
Viestejä
170
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Mun saksa ei ole kovin vahvaa, siis onko nuo osat alkuperäisosia joita tuo saksalainen kauppa myy? Mitenkä toimitus suomeen, mitä maksaa? :eek:
 

MTI

Aktiivinen jäsen
Viestejä
1 236
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Myyvät alkuperäisosia ja tarvikeosia. Toimitus suomeen 17,25e
Ei itselläkään saksa taivu mutta on silti tullu tilattua 8)
 

Lakuna06

Jäsen
Viestejä
105
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Tilasin osat puolasta.

http://www.quippo.pl

Alkuperäisiä Renault osia. Jakohihnasarja, apulaitehihnasarja, vesipumppu, VVT- pyörä.

Paikalla ovat ja hyvin pelittää. Osat olivat hyvälaatuisia ja täsmälleen samanlaisia kuin autossa oli paikallaan(F4R712). Mitattiin nääs rullat jne.

Tarvikeosia olisi täältäkin saanut lähes samoihin hintoihin. Mutta kun oli VVT hankittava, siinä säästi paljon.
 

maanma

Aktiivinen jäsen
Viestejä
919
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Täältä tilasin puuttuvan sumuvalon, moottorin takatuen ja raitisilmasuodattimet.
https://www.wagner-autoteile.de/

Espacen mk3 T2 kohdalla ilmoitti jäähdytyksen kuivaimen osalta ettei ole yhteensopivia, vaikka mister-auton mukaan ovat.
 

JaLe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
629
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Lakuna06 sanoi:
Tilasin osat puolasta.

http://www.quippo.pl

Alkuperäisiä Renault osia. Jakohihnasarja, apulaitehihnasarja, vesipumppu, VVT- pyörä.

Paikalla ovat ja hyvin pelittää. Osat olivat hyvälaatuisia ja täsmälleen samanlaisia kuin autossa oli paikallaan(F4R712). Mitattiin nääs rullat jne.

Tarvikeosia olisi täältäkin saanut lähes samoihin hintoihin. Mutta kun oli VVT hankittava, siinä säästi paljon.
Olipa halpaa tavaraa tuola, kun katselin jos tilaisi Renaultin alkuperäis osina VVT-Pyörän, jakohihna sarjan, vesipumpun sekä apulaitehihna sarjan niin nämä tulisi maksamaan yhteensä 235€ :eek:

Mitä tuolta on postikulut tilaukselle ja millä aikataululla tuli tavara..? ???
 

Laguna00

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 813
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Juu-u. Katsoin myös tuolta Puolalaisen putiikista että alkuperäisosanumerolla alkuperäiset takajarrut napoineen päivineen, aktiivihiiliraittari, jarrupalat taakse (TRW), viis öljynsuodatinta, moottorin tukikumi jota en ol viel vaihtanu (iso klunssi), neljä öljynsuodatinta ja tuulilasinpyyhkijät samaan hintaan kun muualta pelkät taka levyt ja palat.
Tarvinnee uskaltaa tilata sieltä.
 

clio_rt

Jäsen
Viestejä
190
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Tuolta on tullut tilattua useammankin kerran.
http://www.gsparts.eu/

Löytyi jopa alkuperäiset roiskeläpät laguna II:een ja clio II:een.
Myös lagunan takajarrukilvet jotka ovat halkalat löytää muualta kuin marmoritiskiltä.
 

JaLe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
629
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Tuli nyt tilaus laitettua sisään tuonne http://www.quippo.pl/ katsotaan nyt koska tavarat saapuu.. ???

VVT-pyörän suuri hintaero muihin paikkoihin sai tilaamaan tuolta ja olihan muutkin jakopään hilut tuola melko edukkaita... ::)
 

RELAG0118

Jäsen
Viestejä
34
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Terve! Pitäis itekkin tilata tuo VVT-pyörä ja jakohihnasetti niin mietinkin jos tuolta Puolasta ne tilaisi. Tuliko JaLe osat perille ja paljonko mahto olla postit ja kauankos kesti? ::) :)
 

JaLe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
629
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

RELAG0118 sanoi:
Terve! Pitäis itekkin tilata tuo VVT-pyörä ja jakohihnasetti niin mietinkin jos tuolta Puolasta ne tilaisi. Tuliko JaLe osat perille ja paljonko mahto olla postit ja kauankos kesti? ::) :)
Osat saapui perille 6 päivässä, viime Tiistaina tilasin niin tämän viikon Maanantaina oli paketti käsissäni. ::)

Postit oli reilut 25 euroa + PayPalilla maksamisesta veloittivat vähän päälle 8€ mutta jokatapauksessa toimitus kuluineen Renault alkuperäis osina, muut paitsi termostaatti eli tilaukseen kuului VVT-pyörä, Jakohihnasarja, Vesipumppu, Apulaitehihnasarja jossa moniurahihna ja kiristin, Termostaatti ( GATES tekele) ja pyyhkijänsulat alle 300€ koko läjä kuluineen.. :)
 

RELAG0118

Jäsen
Viestejä
34
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Hyvä hyvä! Pitääpi sitten pistää tilaus eteenpäin! :) Kyllähän tossa säästää kun täällä maksaa pelkkä VVT-pyörä sen 230e.. ;)
 

JaLe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
629
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

RELAG0118 sanoi:
Hyvä hyvä! Pitääpi sitten pistää tilaus eteenpäin! :) Kyllähän tossa säästää kun täällä maksaa pelkkä VVT-pyörä sen 230e.. ;)
No joo tätä kans hämmästelin että liki pelkän Suomesta ostetun VVT-pyörän hinnalla saa VVT:n ja kaikki jakopään hilut tuolta.. :eek:
 

JaLe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
629
Vs: Alkuperäiset varaosat euroopasta

Tuli taas tilattua Quippo.pl:stä läjä Renaultin alusta osaa sekä jakopään hiluja ja ei voi kuin kehua paikkaa. :)

Tilauksen tekemisen jälkeen kysyivät vielä auton VIN numeroa että voivat varmistaa että on varmasti oikea laturin hihna, koska oli kahta eri pituutta. Menin hiedän sivuilleen ja huomasin että Chatti ruutu oli Online niin asia hoitui sitä kautta heti ja valitsemani hihna todettiin oikeaksi.

Nyt viikko tilauksesta paketti saapui saatekirjeen kera jossa he kertoivat että epäilivät minun epähuomiossa valinneen toisen nokka akselin peitetulpista väärin ja olivat laittaneet veloituksetta heidän mielestään oikean tulpan lisänä mukaan.. :)

Todella hyvän tuntuista palvelua tällä puljulla.. Suosittelen :)
 
Ylös Bottom