5D Kangoo BREAK 1.2 16V (2003) ABS valo ongelma!

Sampadi

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Olisin tiedustellut onko ryhmässä tullut vastaan jollakin henkilöllä samaa ongelmaa, eli katsastuksessa tuli bumerangina hylkäys: "(1.6) Lukkiutumaton jarrujärjestelmä , merkkivalo ei toimi!". Eli kun laittaa virran päälle niin ns. "luistonesto" merkkivalo ei syty ollenkaan? Valon pitäisi tietysti sammua kun auto käynnistyy.
renault-kangoo.jpg

Mistä kannattaisi aloittaa etsimään vikaa? sulakkeen olen vaihtanut ja epäilin myös mittariston merkkivaloa, mutta avatessani sen huomasin, ettei se ole vaihdettavissa.

Lisäksi korjauskehotus tuli Wunderbaumista:p: "(3.1) Näkökenttä, Riipuke poistettava näkökentästä keskellä!"
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 121
Ei ole ratkaisuehdotusta ongelmaan tähän hätään antaa, mutta tuo kuvaan ympyröimäsi merkkivalo on tosiaan luistoneston valo, eikä se kai sinänsä liity asiaan mitenkään, eikä virrat päälle laitettaessa tarvi tai varmaan pitäisikään syttyä.

Kuvaasi lainatakseni, eikös tuollaisessa mittaristossa se kolmen sekunnin kuluessa sammuva ABS-merkkivalo ole suunnilleen tuossa keltaisen nuolen osoittamassa paikassa? Jotenkin hämärästi muistelisin, että ainakin kakkos-clion vastaavassa mittaristossa se on tuolla kierroslukumittarin vasemmalla puolella.

1634121710654.png
 

Sampadi

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Korjaan hieman tekstiä, eli kun katsoin jarrupolkimen sensorin liittimiä niin huomasin huolestuttavasti, että kytkinpolkimen kohdalla olevasta liittimestä oli kaikki piuhat katkaistu molemmin puolin, toivottavasti tämä ei ole yhteydessä ABS järjestelmään. johdot katkaistu.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Sampadi

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Myönnän olevani väärässä, nimittäin kävin katsastus-asemalla kysymässä valosta ja ne sanoi että ABS valo löytyi nimenomaan mainitsemasi keltaisen nuolen kohdalta, en älynnyt käyttää fikkaria siksi se oli vähän piilossa. Lisäksi selvisi että autossa on ABS + ALB eli kuorman tasausventtiili. Luistonestoa ei ole ymmärtääkseni, vaikka se valo on mittaritaulussa. ABS vikaa autossa on todennäköisesti koska polkimessa ei tunnu mitään rapinaa kovaa hiekkatiellä jarruttaessa.
 
Viimeksi muokattu:

Sampadi

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Olisko Nurmijärven-Hyvinkää-Tuusula lähistössä/ympäristössä ketään henkilöä kenellä olisi testeri joka pystyy lukemaan Renault Kangon ABS vikakoodin? Köyhällä perse-aukisella muusikolla ei ole korjaamolle varaa, mutta pienen korvauksen maksan.
 

kimbe

Aktiivinen jäsen
Viestejä
2 121
Korjaan hieman tekstiä, eli kun katsoin jarrupolkimen sensorin liittimiä niin huomasin huolestuttavasti, että kytkinpolkimen kohdalla olevasta liittimestä oli kaikki piuhat katkaistu molemmin puolin, toivottavasti tämä ei ole yhteydessä ABS järjestelmään.
Ainakin sille mittariston abs-merkkivalolle näyttäisi sähkökuvien mukaan menevän johdotus abs-kompuutterilta moottoritilan sulake-/relerasian kyljessä olevan liittimen kautta.

Ei tuosta kuvasta oikein näe, mutta joku musta piuha tuosta kuvasi vihreästä liittimestäkin johonkin menee (jarruvalokytkimelle?), mutta lähteekö toiselta puolelta sitten mitään mihinkään?
 

Sampadi

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Otin siitä moottoritilan sulakerasiasta niitä liittimiä irti ja liikuttelin johtoja, kaikki näytti olevan kunnossa, suihkutin liittimiin elektro-kontaktispraytä, mutta sillä ei ollut vaikutusta vaan ABS-valo pysyi pimeänä.

Pitää ottaa parempi kuva siitä huomenna, taitaa olla viisainta viedä se vain ABS vikakoodin lukuun, jos se antaa jotain vikoja.

Otin mittariston irti ajatellen, että voisin tarkistaa polttimon, mutta siinä mittarissa oli itseasiassa 2 millin kokoiset ledivalot upotettuna piirilevyyn ja se näytti mahdottomalta vaihtaa siihen itse ledejä.
 

Puuha-Pete

Jäsen
Viestejä
54
Ennen isompia peliliikkeitä kannattaa tarkistaa tosiaan sen merkkivalon toiminta. Ehkä helpoimmin yleismittarilla (tuleeko jännite). Leditkään eivät ole ikuisia..
Miten pitkään auto on ollut sinulla/onko merkkivalo toiminut joskus?

Tuo johtonippujen katkominen ei välttämättä kerro kovin hyvää edellisestä omistajasta..
 

Sampadi

Nuorempi jäsen
Viestejä
6
Ihan totta ja merkkivalo olis hyvä selvittää, mutta se mittari on pakattu niin hyvin pakettiin, ettei sitä saa auki kun irrottamalla kaikki viisarit irti, joka tuntui mahdottomalta ilman rikkomatta niitä. Ledeihin ei siis pääse käsiksi, ainoa tapa olisi kokeilla piuhasarjan liittimestä tuleeko piuhaan virta, sillä vois ainakin eliminoida onko mittari ehjä vai ei. Mikäli tietäisin tuon ABS valon johdon numeron liittimestä ja värin, niin voisin sillä päästä eteenpäin.

Auto on ollut minulla vasta muutamia kuukausia ja en ole huomannut sen merkkivalon olemassaoloa vasta kuin nyt kun se tuli esiin katsastuksessa. Edellinen omistaja ei muista onko se toiminut vai ei, kun se ei ole vaikuttanut ajoon mitenkään.


08f6af24-8a48-46c5-9b8b-4ec1b8621dcd.jpg

589a0301-9ce8-4acc-ae95-56f301b9a3c4.jpg

0b6bb94d-3a8e-4fb1-936c-17839998fd8f.jpg
 
Ylös Bottom