Kirjoittaja Aihe: Halpis renkaat rellussa.  (Luettu 40552 kertaa)

MTI

 • Aktiivijäsen
 • *****
 • Viestejä: 985
Vs: Halpis renkaat rellussa.
« Vastaus #75 : Elokuu 24, 2018, 18:32:35 »
Enpä ole kokenut turvattomaksi linglongeja märälläkään.
Can Clip käytössä
Renault laguna III sport tourer 2.0dci aut dynamique -12
Renault scenic Rx4 2.0 16v - 02
Renault scenic Rx4 2.0 16v - 00

TurboJ

 • Jäsen
 • ***
 • Viestejä: 206
Vs: Halpis renkaat rellussa.
« Vastaus #76 : Elokuu 24, 2018, 21:01:15 »
Olishan se tietysti kiva jos renkaat joskus halpenisi, ja onhan ne tavallaan halventuneetkin sitä myötä kun uusiin autoihin on tullut isompaa ja isompaa rengasta, aiemmin eksoottisia kokoja saa nykyään sen vuoksi entistä halvemmalla. Mutta normikokojen hinnoissa ei ole tapahtunut sanottavaa muutosta ainakaan kymmeneen vuoteen.

Linglong voi sekin olla tänä vuonna parempi kuin viisi vuotta sitten. Mutta niin on myös Continental. Eron kyllä huomaa jos renkailla ajaa peräkkäin. Jos ei huomaa niin sitten pitäisi esittää muutamia jatkokysymyksiä kyllä... Ei ne metrien erot jarrutustesteissäkään täysin hatusta vedettyjä ole. Joku olisi asiasta vuotanut jo jos testit olisivat joka paikassa jo 20v ajan olleet kaikki manipuloituja.
Rouvan Megane II '07
Ex:Kaikkea mahdollista Skodasta Porscheen, Toyotasta Mersuun ja Alfasta Audiin. Muinaisharrasteena mm. Saabeja ja VAGeja. Auton tärkein varuste on turboahdin!

Anagonda67

 • Jäsen
 • ***
 • Viestejä: 159
  • Sähköposti
Vs: Halpis renkaat rellussa.
« Vastaus #77 : Syyskuu 12, 2018, 10:24:43 »
Nonnis, ny tuli sit Meganeen halvimmat gummit mitä kohtuu Kuukkeloinnilla löyty liikkeistä; Radar RPX 800 koossa 205/55-16, 279e alle asennettuna.
 Puntteja vanteeseen tuli jopa vähemmän kuin edellisillä Nordman SX2 gummeilla. Ajo-ominaisuudet palasivat Rellun loistavaiksi ja ratin kaikki tärinät loppu (Nordmanit oli aivan finaalissa). Melutaso nousi ehkä aavistuksen vaan vielä normipuhe kuuluu. Kulutuskin pieneni näytön mukaan pari desiä ;D. Ja M&S merkintäkin löytyy.

 Nämä näin alkukokemuksia eli pelkkää positiivista; pitoa voitaneen kommentoida  muutaman satkun "sisäänajon" jälkeen.

TurboJ

 • Jäsen
 • ***
 • Viestejä: 206
Vs: Halpis renkaat rellussa.
« Vastaus #78 : Syyskuu 12, 2018, 15:20:16 »
Katseltiin eilen kakkosautoa, Phase 2 Clio II:ta. Siinä oli alla vähän ajetut Matador-kesärenkaat. Alusta oli autossa kunnossa. En ole koskaan ennen törmännyt vastaavaan pidon puutteeseen renkaissa. Kun ajettin kolmos-Cliolla samaa reittiä Contin renkailla, niin perus kuudenkympin mutkassa auto pysyi täysin neutraalina koko ajan. Vielä 75 km/h nopeudessakaan ei rengas taittunut yhtään alle, linja ei leventynyt yhtään eikä renkaista tietenkään kuulunut mitään valittavaa ääntä. No, Matadoreilla ajettaessa alkoi kauhea ulvonta jo 55 km/h vauhdissa eikä sen kovempaa sitten uskaltanut ajaakaan, koska pidon raja tuntui jo todella alhaalla niin, että auto alkoi aliohjata. Kun ajettiin monta mutkaa peräkkäin sellaisella vauhdilla mikä Clio III:ssa on Contin renkailla ollut aina sellainen rento matkanopeus, niin Matadorit ulvoivat jokaisessa kaarteessa.

En uskonut että ihan noin huonoja renkaita on tänä päivänä vielä myynnissä, mutta olinpa väärässä. Äärimmäisen vaarallista ajamista kun renkaissa ei ole pitoa edes normaaliin matka-ajoon kuivalla asfaltilla!!!
Rouvan Megane II '07
Ex:Kaikkea mahdollista Skodasta Porscheen, Toyotasta Mersuun ja Alfasta Audiin. Muinaisharrasteena mm. Saabeja ja VAGeja. Auton tärkein varuste on turboahdin!

Anagonda67

 • Jäsen
 • ***
 • Viestejä: 159
  • Sähköposti
Vs: Halpis renkaat rellussa.
« Vastaus #79 : Syyskuu 17, 2018, 11:54:26 »
Ompi nyt reilu 600km päästelty noilla Radareilla ja yhä sitä mieltä että oivat ovat ja hinta/laatu enemmän kuin kohdillaan.

Motarilla voi päästellä 130km/h nopeuksia sadekelillä ilman epävarmuuden tunnetta pidosta ja kuivallakin varoittaa kun pito alkaa heiketä=väärä tilannenopeus, normaali ajonopeuksilla ei mitään ongelmia. Pitihän sitä kokeilla noita pito-ominaisuuksia :P ettei yllätyksiä tule.

Ja tuoreetkin olivat 0518 :) Vaan sitä taas kerran ihmettelin ettei rengaspajalla viitsitä venttiileitä laitella oikeaan kohtaan kun se kerran merkattu on renkaan kylkeen... Ja ei mitään kiirettäkään ollut. Siinä vanteessa kun ei ole painon painoa jossa merkki sattumalta meni 4cm päähän venttiilistä.