Kirjoittaja Aihe: Mitä vara-autoa käytätte?  (Luettu 3492 kertaa)

2528ej

 • Aktiivijäsen
 • *****
 • Viestejä: 728
  • Sähköposti
Vs: Mitä vara-autoa käytätte?
« Vastaus #15 : Huhtikuu 07, 2018, 14:47:18 »
No vara-auton nimellä, oikeastaan kyllä huonoja sivuteitä varten vanha Mitsu. Tuolla Rellulla kun en raski metsäteillä eikä  suolapaskassa ajella. Vara-autona tuo Mitsu sikäli hyvä, nopea ja helppo korjata, jakohihna vaihtuu tuntiin, samoin jos kytkin vaatii remonttia, no puolen päivän  homma kahvitaukoineen, vaihtunut  joskus yölläkin . Jarrulevyjen vaihto, se on sitten sitä työn tuskaa, etunavat on purettava että levyn saa vaihdettua.  Etsinnässä olisi Megane 1 20i 8v hyvä korinen sellaisesta tulisi kaupat vara-auton vara-autoksi. Alkavat olla niin vanhoja että ruosterotta syö ne pois. Tekniikka niissä olisi helppo rakentaa uuteen iskuun. Nettiautossa joku näkyi olevan on vain niin kaukana ei viitsi lähteä jos tuleekin hukkareissu, jos sitä ruostetta sattuukin suurimmalta osin löytymään.
Mitsu Lanceri oli mullakin kerran, mutta lipsahti katolleen. Vanhemmat rellut on noilla vääntösauvoilla jousitettu, vähän riskialtista. Katselin Myös Clio 1999-, jossa oikeat takajouset, mutta ei löytynyt hyvää yksilöä.
Mitsu ei ollut pahastunut seisonnasta, oli kesämökillä 5kk käyttämättä tänään kävin ja pistin käyntiin, ei edes apuvirtaa kaivannut. Laitan tänään liikennekäyttöön.

coupe rellu

 • Jäsen
 • ***
 • Viestejä: 116
  • Sähköposti
Vs: Mitä vara-autoa käytätte?
« Vastaus #16 : Huhtikuu 16, 2018, 11:08:46 »
Lainaus: reilu satanen ohjelmoituna ei ole mun mielestä kallis avaimesta

Ei täällä maalla kukaan tee satasella mitään. Enkä jaksanut purkaa kortinlukijaa pois ja lähettää . Yritin valtuutetussa Renault-liikkeessä pyytää sitä 12-numeroista koodia, mutta eivät suostuneet yhteistyöhön. No, liikkeen johto on varmaan ohjeistanut, ettei teeseitse-relluttelijoita saa auttaa mitenkään, edes maksusta.
Siksi tein retken Keskisen kyläkauppaan ja teetin siellä Saarimäki nimisellä avaisuutarilla uuden avaimen. Maksoi reilut parisataa, mutta sain samalla ostettua Fordiin mekaanisen osan kaukosäätöavaimeen. Fordin avainohjelmointi onnistuu Silca-kloonilla.
Niin ja kevättakki tuli ostettua Keskisen puolelta. Oli muuten nostettu komea Nokia-valomainos tietotekniikkaosaston pylvääseen. Tuli oikein nostalginen olo.
Poliisitkin olivat vaanimassa 60 km/t alueella noin 30 km ennen Tuuria, mutta onneksi hoksasin hiljentää ajoissa.
Matka oli muutenkin jännittävä, kun 3. pytyn sytytyspuola paukahti ja kaikki mahdolliset vikavalot paloivat koko matkan, mutta hinausvakuutuksen voimaannuttamana matka tuli tehtyä. Onneksi vika korjaantui uuden puolan avulla. Meganessani on Boschin ihme rosterikuorisia puolia, en raaskinut ostaa sellaista, vaikka ottaa silmään täysin toisen näköinen puola. Jossain Eestin alvarissa bosch maksoi yli 60 euroa eikä Motonetti edes pidä näitä kalliita varastossa. Varmaan se on satasen puola Suomessa.

Anagonda67

 • Jäsen
 • ***
 • Viestejä: 161
  • Sähköposti
Vs: Mitä vara-autoa käytätte?
« Vastaus #17 : Huhtikuu 16, 2018, 15:51:31 »
No, pajalta sai viimeksi VW Bora 1.9 SDIn sijaisautoksi ;D ja Rouwa meni duuniin -00 Fiat Marealla; meidän luottopeli. Ja onhan tuo "harraste-/kesäautona" vielä -90 Vani 6.2 8).