Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Huolto-/korjaus-/rakenteluohjeet / Vs: Vikakoodien lukeminen Megane II
« Uusin viesti kirjoittanut coupe rellu tänään kello 08:54:01 »
Laitan tähän päivitystä vikakoodien lukemisen suorittamiseen. Kun sytytyspuola hajosi Meganestani, tietenkin se pukkasi vikakoodin systeemin. Obd autodoc ei suostunut poistamaan vikakoodia, se vain lukee ne. Maksusta se tietenkin olisi nollannut vikakoodit.
Löysin kuitenkin ohjelman joka toimii ELM327 1.5 bluetoothin kanssa. SCANMASTER lukee ja nollaa koodit erinomaisesti Nokia 6 android kännykän tai vastaavan avulla.
2
Jarrut, jousitus, alusta ja ohjaus / Espace IV 2003 2.0t Abs-vikavalo
« Uusin viesti kirjoittanut hannki tänään kello 08:41:28 »
Kaikki pelasi hienosti kunnes vaihdatin pyöränlaakerin eteen vasemmalle. Ensimmäinen laakeri oli viallinen. Tämä aiheutti abs, esp ja service valon. Vaihtoivat uudestaan koska tässä laakerissa oli magneetti kehä irrallaan.

Uudella laakerilla valot sammuvat kun ajaa muutaman metrin, mutta heti kun ne (vikavalot) sammuu alkaa nopeusmittari sekoilemaan. Nopeus näyttö heittelee noin 5km/h edestakaisin ja ESP/abs yrittää korjata "luisua" hetken. Vikavalot syttyvät, abs/esp lakkaa toimimasta ja nopeus näyttö alkaa toimimaan oikein. Sama toistuu joka startin jälkeen.

Vikakoodi näytti vasemman etupyörän signaali häiriöllinen. Vaihdoin abs-anturin, mutta ei ollut mitään vaikutusta ongelmaan.

Mahtaisiko löytyä kokemusta vastaavanlaisesta ongelmasta?
3
Etumoottoriset / Vs: Renault Captur
« Uusin viesti kirjoittanut Rellisti2 tänään kello 06:59:01 »
^ Kiinnostavaa. Siis se syy miksi niitä ei suositeltu tämän huoltomiehen suulla oli, että ne eivät tahdo pysyä sisällä tuossa koneessa. Tuo 1.2 kone on kai juuri sen suhteen vähän kuumottava kapistus. 0,9 litraisessa ei vastaavaa ole.

Autosalvan huollosta olisi parikin tarinaa kerrottavana, mutta lyhyt versio on että heille ei tunnu raha kelpaavan.

4
Etumoottoriset / Vs: Renault Captur
« Uusin viesti kirjoittanut hhelminen Huhtikuu 24, 2018, 23:49:27 »

Kuulin hevosen suusta, että Castrolin öljyjä ei kannata tuoda tuon koneen lähelle. Tämä huoltoherra suositti Totalia.

Mielestäni käyttöauto on laittanut kaikkiin relluihini Shellin Helixiä. Ei ole käden ulottuvilla Capturin huoltolaskua, mutta sitä veikkaisin.

Ainakin autosalpa laittaa castrolia.
TM:än öljytestssä Castrol GTX Magnatec tuli kolmanneksi (Mobil 1 ja Teboil Diamnondin jälkeen), castrol sai testissä erityismaininnan ylivoimaisesti pienimmästä leikautuvuudestaan (siis siitä että on tehty testin parhaasta öljylaadusta ilman halpoja lisäaineita). 
Leikkautuvuus vaikuttaa varsinkin siihen kuinka voitelee ilman paineistusta, eli kun sammutat auton ja turbo jää pyörimään ilman öljynkiertoa...

Tosin totalia ei TM:n testissä näkynyt...
5
Sähköt ja varusteet / Vs: laguna 2 2001 ikkunannostimien sähköt
« Uusin viesti kirjoittanut vezzu Huhtikuu 24, 2018, 21:51:43 »
pikku ruuvarilla kankeamalla,,muovissa on pienet kynnet millä kiinnittyy oviverhoiluun.
6
Myydään / Renault laguna 2001 3.0 V6 automatic (osina tai kokonaisena)
« Uusin viesti kirjoittanut jussi_oulu Huhtikuu 24, 2018, 21:10:22 »
osina tai mieluummin kokonaisena (tarjoa):
https://www.nettivaraosa.com/auton-varaosat/2582774
7
Moottori ja voimansiirto / Vs: Megane 2 1.9 Dci käyntiongelma
« Uusin viesti kirjoittanut Fuego Turbo Huhtikuu 24, 2018, 20:30:22 »
Itsellä aiheutti sammumisen ja vikakoodeina oli polttoainepaineen liiallinen lasku.Auto lähti aina käyntiin,mutta sammui aina tovin jälkeen. Itse epäilin silloin suuttimia, mutta vaihtoon meni naftapumppu ja 3 suutinta.Suihku oli aivan onneton. Auto saatiin kuntoon,kun vaihdettiin koko. vermeet.
8
Sähköt ja varusteet / Vs: laguna 2 2001 ikkunannostimien sähköt
« Uusin viesti kirjoittanut pilkku Huhtikuu 24, 2018, 19:53:17 »
Miten ne katkasijat lähtee irti kuskin ovesta? Äkkiä kun katsoin ovipahvin sisältä niin en saanut sitä muovia irti mikä on katkasijoiden edessä.
9
Sähköt ja varusteet / Vs: Releen sijainti
« Uusin viesti kirjoittanut Eki Huhtikuu 24, 2018, 19:22:22 »
En nyt Scenicistä varmaksi sano, mutta harvemmin lampun- ja lasinpesimille on sama pumppu. Etu- ja takalasin pumppu yleensä pyörii toiseen suuntaan etulasille ja toiseen suuntaan takalasille. Lamppujen painepesimille on sitten oma, suurempitehoinen pumppunsa.
10
Moottori ja voimansiirto / Vs: Megane 2 1.9 Dci käyntiongelma
« Uusin viesti kirjoittanut tipi71 Huhtikuu 24, 2018, 18:12:29 »
Vaikuttaa kyllä vahvasti siltä,että voi saada jopa ilmaa. Onko letkuissa ilmakuplia? Kun likaa saa ja jatkuvasti putkistossa,niin korkeapaine pumppu ei tykkää eikä suuttimet. Ilmaus kannattaisi tehdä ohjeiden mukaan. Onko startti ns.pitkä? Nykäseekö kaasua painettaessa?  Voi olla että diesel paja olisi asiaa.
Ilmaa tuo ei ole, koska muutoin ei lähtisi uudelleen ja uudelleen käyntiin hetken päästä. Kaverilta löytyy pelit ja vehkeet, eli eiköhän tuo ilmaus onnistu vaikka näissä tuo nappistarttaus estääkin pitkät sahaukset. Lähinnä mietityttää, voiko mikään anturi aiheuttaa moisia oireita, eli antaisi esim. jakotukin painelukemaa liian pienenä ja aktivoi tuon sammuttimen.
Tämä siis pelkkää arvailua, kun ei ole tarkemmin tiedossa miten tässä on tuo järjestelmä rakennettu polttoainepuolella.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10