Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Huolto-/korjaus-/rakenteluohjeet / Vs: Megane II: ajovalopolttimon H7 vaihto
« Uusin viesti kirjoittanut Juntunen Lokakuu 23, 2017, 23:58:45 »
Talvipyöriä vaihtaessa ajattelin vaihtaa samalla lähivalojen H7:t kun tilaa olisi enemmän kun ei ole pyörä tiellä. Kuskin puolen vaihto onnistui aika helposti. Eniten ihmetystä aiheutti polttimon kiinnitys. Siinä ei ole sellaista normaalia jousilankaa vaan polttimo on vain napsautettuna paikalleen eikä sitä saa mitenkään paljain sormin sieltä irti. Ruuvarilla polttimon sai kangotettua kyllä irti. Matkustajan puolen polttimo jäi vaihtamatta kun sieltä ei sokkona pysty polttimoa kangottamaan irti. Mikähän tällaisen kiinnityksen avaamiseen on oikea tekniikka?
2
Moottori ja voimansiirto / Vs: Megane I 1.6 16V 2003 (K4M) savuttaminen
« Uusin viesti kirjoittanut Juntunen Lokakuu 23, 2017, 23:29:30 »
Huonoin talvikäyttöön luokiteltu öljy taitaa olla 25W, jonka täytyy olla pumpattavaa vielä -15C:ssä. Sitä paksumpia kylmissä lämpötiloissa ovat sitten yksiasteöljyt, joissa ei ole kuin yksi viskositeetista kertova numero ja se kertoo vain kuuman öljyn viskositeetin. Näitä öljyjä tuskin käytetään nykypäivänä muissa kotitalouksien koneissa kuin ruohonleikkureissa ja niissäkin vain jos ei ole tarvetta moottoriöljylle mihinkään muuhun koneeseen. Ruohonleikkureiden yksiastemineraaliöljyjen litrahinta on kyllä uskomattoman korkea, johtuu varmaankin ainakin osittain pienestä pakkauskoosta.
3
Ostetaan / Scenic I talvirenkaat + vanteet
« Uusin viesti kirjoittanut markohi Lokakuu 23, 2017, 23:25:04 »
15" ja jos vielä löytyisi Seinäjoen suunnalta.
4
Sähköt ja varusteet / Vs: Megane 1.5 dci -05 ruiskutus suutin ongelma.
« Uusin viesti kirjoittanut kekeV Lokakuu 23, 2017, 23:15:20 »
Jos ne suuttimet toimivat dieselhuollon testerissä mut´eivät sinun koneessasi, vika joko ohjauksessa ( liian pieni jännite ) tai paskaa löpön seassa ( onko se edes dieseliä, mistä tankkasit ).
Jännitteen saa mitattua skoopilla, paskan eliminointi ehkä helpointa tehdä testaamalla.
Ite testaisin niin että ottaisin pumpulle syötön erillisestä pöntöstä. Liekö tuossa tissiä, jolla saa pumpattua aineet kiertoon.
Jakotukista laitimmainen putki irti ja tissillä tavaraa pulloon litra, pari ( Jos löpön seassa näkyy epäpuhtauksia, sama homma jokaiselle putkelle ).
Putki takaisin kiinni suuttimeen ja käynnistysyritys. Jos toimii, sulla paljon putsattavaa.
5
Sähköt ja varusteet / Vs: Laguna sisäilma puhallin temppuilee.
« Uusin viesti kirjoittanut kekeV Lokakuu 23, 2017, 22:11:33 »
Ei se etuvastus kärvennä sitä liitintä, vaan liitin itse ja sähkövirta tietysti.
Liittimen kontaktit kun hapettuvat, vastusta siihen syntyy ja se vastus sitten lämmittää.
Jos kontaktipinnoissa ei näkynyt piikkiä, ei olisi kannattanut edes viilailla ( hiomapaperi olisi ollut se vielä huonompi vaihtoehto ), kontaktispraytä vaan ja pyyhkäisy vaikka meisselillä ( paskat pois ).
Turhaan sinä sitä etuvastusta vaihdat, jos se on kunnossa, se on kunnossa ja ehjää ei kannata korjata, ei vaihtaa.
6
Sähköt ja varusteet / Vs: Clio II 2001 1,4 16V Flekti ei toimi
« Uusin viesti kirjoittanut meganekuski Lokakuu 23, 2017, 22:01:21 »
Mun Meganessa (vm2000 1,6) oli vastaava vika eli lämpömittari meni punaiselle usein. Pitkään selvittelin mistä vika voisi johtua, vaihdoin termostaatinkin mutta ei auttanut.
Syy oli loppujen lopuksi moottorin huono maadoitus. Akun maakaapeli ja moottorin maakaapeli vaihdettiin uusiin ja laitettiin uusiin kiinnityspisteisiin.
Avot, tämän jälkeen lämpömittari palasi normaaliin lukemiin. En sen tarkemmin tunne auton sähköjärjestelmää mutta ilmeisesti huono maadoitus sotkee anturin toiminnan.
Youtubessa on jännitehäviötestin (voltage drop test) tekemiseen ohjeita joilla saa selvyyden onko maadoitus kunnossa. Yleismittari tarvitaan siihen.
7
Moottori ja voimansiirto / Vs: Megane I 1.6 16V 2003 (K4M) savuttaminen
« Uusin viesti kirjoittanut keijokos Lokakuu 23, 2017, 21:15:30 »
No ei tuolla öljyllä jumiudu mutta jos käytetään jotain  30- 40 alkavaa  niin sitten
8
Sähköt ja varusteet / Vs: Clio II 2001 1,4 16V Flekti ei toimi
« Uusin viesti kirjoittanut Heikmar Lokakuu 23, 2017, 19:35:58 »
Siis Cliosi käy näillä keleillä niin kuumana, että menee tyhjäkäynnillä lämmöt punaiselle?! Ihmettelen suuresti. Mulla oli Clio 1,4 kasiventtiilisellä koneella, eikä lämmöt ollu koskaan lähelläkään ylärajaa keskellä kuuminta kesääkään. Ja se flekti pyöri todella vain äärimmäisen harvoin.
Onkohan sulla tuossa autossa jotain muuta vikaa. Itse sain pilattua yhden Ooppelin jäähdytysjärjestelmän kun erehdyin käyttämään noita jäähdyttimen paikkausaineita nesteen sekaan lisättynä. Tukki varmaan jotain kanavia kun alkoi käymään sen jälkeen todella kuumana Ooppeli.
9
Moottori ja voimansiirto / Vs: Megane I 1.6 16V 2003 (K4M) savuttaminen
« Uusin viesti kirjoittanut Juntunen Lokakuu 23, 2017, 19:18:59 »
Paksumpi öljy oli aikanaan kuluneen moottorin korjaus ohje  mutta nykyautoissa tuo ei toimi. Tarpeeksi paksulla öljyllä kun ajelee ja vielä rauhallisesti saattaa esim männärenkaat jumittua ja sitten sitä öljyä palaa varmasti. Itselläni ollu pari paljon ájettua dieseliä joissa oli käynyt juuri noin. Korjauksena synteettiset öljyt sisään ja ajelua maksimikierroksilla pari viikkoa ja sitten öljynvaihto ja sama homma. Parin kolmen öljynvaihdon jälkeen huomaa että öljynkulutus on loppunut.

Niin, moniasteöljyn numerothan ilmoittavat kuinka alhaisessa lämpötilassa öljy on vielä pumpattavissa ja mikä on viskositeetti oletetussa moottorin normaalissa käyntilämpötilassa. Pumpattavuuslämpötilalla ei taida olla paljoa merkitystä käyntilämpötilassa ja oletan että Suomen oloissa ei kenelläkään ole tarvetta laittaa henkilöauton moottoriin 10W tai 15W öljyä, koska hintatero 5w öljyihin on olematon. Eli paksu öljy olisi siis tässä tapauksessa 5W-40 tai 5W-50 öljyä, joka on vähintään osasynteettisiä. Lisäksi jos öljy on longlife-luokiteltua siinä on varmaankin aika hyvät pesevät ja epäpuhtauksia sitovat ominaisuudet. itse epäilen (ihan siis mutua), että lämpöisenä nämä paksut öljyt eli 5W-40 ja 5w-50 eivät jumita männänrenkaita eikä muutakaan vaikka kuinka hiljaa ajelisi, kunhan ne vaihdetaan ajallaan ja mieluiten jopa aikaisemmin.
Toki jos ajelee sopimattomilla öljyillä ja vieläpä liian pitkään vaihtamatta, niin kyllä erilaisia ongelmia voi moottorissa esiintyä.

Silti vielä kiinnostaisi tietää miksi kuumana paksummat 5w-40 tai 5w-50 öljyt jumittaisi männänrenkaat, mutta ohumepi 5w-30 öljy ei sitä tekisi?
itselläni on hyllyssä muutama kanisteri Nesteen 5W-50 öljyä, jolla ei ole edes RN0710 luokistusta, mutta silti aion ne käyttää tuossa vanhemmassa dCi koneessa. Toki vaihtovälinä pidän 10 tkm, koska öljyn vaihtaminen on sen verran pieni operaatio. En odota mitään ongelmia tuolta öljyltä, mutta raportoin kyllä jos jotain ilmenee.
10
Sähköt ja varusteet / Clio II 2001 1,4 16V Flekti ei toimi
« Uusin viesti kirjoittanut Lyppe Lokakuu 23, 2017, 18:45:17 »
Eli tyhjäkäynnillä lämpömittari menee punaiselle eikä flekti lähde pyörimään. Vaihdoin kannen oikeassa päädyssä olevan kolmenapaisen anturin, (jonka luulin olevan flektin anturi koska kun siitä irrotti johdon lähti flekti pyörimään saman tien..) mutta eipä auttanut. Eli moottori toimii koska se pyörii johto irti... Onko tämä nyt kuitenkin väärä anturi?
Opetan tyttöä ajamaan korttia ja auto seisoo välillä pitkänkin ajan paikallaan tyhjäkäynnillä, vähän huono vika siihen hommaan...
Sivuja: [1] 2 3 ... 10