Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Etumoottoriset / Vs: Laguna3 1,5diesel alilämpöinen
« Uusin viesti kirjoittanut Juntunen Marraskuu 17, 2017, 21:25:17 »
Vastus on käsittääkseni jäähdytysnesteessä, todennäköisesti ennen lämmityskennoa. Clipillä päälläolon näkee todennäköisesti suoraankin. Päälläolon pystyy havaitsemaan myös siitä, että jos moottori on puolilämpöinen ja laittaa sisätiloihin tulemaan lämpöä moottorin kierrokset ovat lähellä 1000 rpm. Kun laittaa lämmönsäätimet minimiin, moottorin kierrokset putoaa normaallille tyhjäkäynnille, jonnekkin 750 rpm paikkeille.
Joskus katselin Clipillä laturin antamaa virtaa ja se pompsahti lähelle maksimia kun laittoi sistätiloihin lämmitystä kun kone oli kylmä ja virta putosi taas paljon pienemmäksi kun sääti lämmityksen pois päältä.
2
Yleinen keskustelu / Vs: Trafi tiukentaa katsastusohjeita 5/2018 alkaen
« Uusin viesti kirjoittanut Whee Marraskuu 17, 2017, 20:53:05 »
"Hylkäysvioiksi määritellään tulevaisuudessa esim. heijastimien tai rekisterikilven valaisimen puuttuminen."
Onneksi on harvinaista, että takavalo tai rekisterikilven valaisin on tipahtanut tielle, niin ei noita kovin pahoina kiristyksinä voi pitää  :P
Lähinnä tuo heijastimien puuttuminen taitaa koskea tuunaajia. Tunaroijat vaihtaa ulkonäöllisesti parempia valaisimia ja vaikka valaisimessa olisikin e-hyväksyntä niin siinä ei välttämättä ole vaadittua  punaista heijastinta. Ja eikös monessa autossa ole heijastin takapuskurin molemmissa nurkissa. Äkkiäkös sellaisen kolhaisee ja rikkoo.
3
Yleinen keskustelu / Vs: Trafi tiukentaa katsastusohjeita 5/2018 alkaen
« Uusin viesti kirjoittanut Heikmar Marraskuu 17, 2017, 18:55:13 »
"Hylkäysvioiksi määritellään tulevaisuudessa esim. heijastimien tai rekisterikilven valaisimen puuttuminen."
Onneksi on harvinaista, että takavalo tai rekisterikilven valaisin on tipahtanut tielle, niin ei noita kovin pahoina kiristyksinä voi pitää  :P
4
Yleinen keskustelu / Vs: Trafi tiukentaa katsastusohjeita 5/2018 alkaen
« Uusin viesti kirjoittanut kurkimies Marraskuu 17, 2017, 16:58:00 »
No kun uudemmissa disuissa jää se turhanpäiväinen takapihalla polkeminen pois ja OBD-mittaus tlee tilalle, niin eipä se DPF sieltä taidai itseään OBD:n kautta ilmoitella - jos siis on tehty softassa poisto oikein 8)

Bensiinimoottoreissahan ei tarkisteta tyhjäkäyntipäästöjä, jos luetaan OBD ja tietyissä tilanteissa eli jos OBD-luku ei onnistu, katsotaan käsittääkseni myös tyhjäkäyntipäästöt. Esim. kakkoskopan Mondeoissa on OBD2, mutta alle 2001 ei lueta. Riittää pelkät päästöt.
5
Yleinen keskustelu / Vs: Autokorjaamo tai varaosaliike, jossa olet saanut hyvää palvelua
« Uusin viesti kirjoittanut kurkimies Marraskuu 17, 2017, 16:53:28 »
Pitkän harkinnan jälkeen laitan tänne kommentin ja diblomaattisesti: Turun kuntotesti ja korjaus -liikkeessä ei suostunut vaihtamaan vesipumppua, vaikka jakohihnan vaihdossa tilasin myös vesipumpun vaihdon. Sitä vastoin minulta kysymättä vaihtoi pakoputken takapöntön kannatinkumit. Tätä liikettä on yleisesti kehuttu, itse olen osittain pettynyt.

Jospa ne totesivat vesipumpun sitten ehjäksi?  Pakoputken kannatinkumit nyt ei montaa euroa maksa, hyvä vain jos vaihtoivat. Rikkinäisestä kannatinkumista useinmiten alkaa suuremmat viat. Pahimmassa tapauksessa menee vielä poikki kokoputkisto,kunm hankautuu jostain tarpeeksi.

Jos jakopäänremonttiin on tilattu vesipumpun vaihto, se vaihdetaan myös. Ja jossain autoissa on takuujuttu vaihtaa vesipumppu samalla.
6
Yleinen keskustelu / Vs: Autokorjaamo tai varaosaliike, jossa olet saanut hyvää palvelua
« Uusin viesti kirjoittanut France Marraskuu 17, 2017, 10:49:40 »
Autovikkula Oy. Ojantie 28, 28130 Pori.

Moottoriöljy + öljynsuodatin + öljypropun tiiviste vaihdettu. Palvelu oli hyvää ja Renault-tuntemusta tuntui olevan.

Hintataso ainakin tuon Clion 1.2 TCe öljynvaihdolle oli mielestäni kohdallaan, kaikkinensa hinta jäi 69€:n.

Toimitilat toki pienehköt, eikä odotustilaa tms. Tämä lienee pienemmissä korjaamoissa ennemminkin sääntö kuin poikkeus eikä itseäni haitannut yhtään.

Voisin käyttää uudestaankin ja uskallan suositella paikkaa. Uskoisin että tietotaitoa heiltä kyllä löytyy jos jotain varsinaista vianhakua pitäisi Renaultiin suorittaa.
7
Moottori ja voimansiirto / Vs: Vaihdekeppi jumissa Renault Megane 1,9dci vm. 2002
« Uusin viesti kirjoittanut Megane Marraskuu 17, 2017, 10:07:34 »
Ei hommasta mitään tullut siellä hallilla. En edes yrittänyt mennä auton alle, kun ei ollut mitään taskulamppua jolla siellä näkisi. Otin ja peruutin reilut 10km vekottimen korjaamolle ja tänään soittivat että vaihdelaatikko aivan jumissa. Eli sitä myöten homma on sillä selvä. Eli se ranskatar on viimeistä voitelua vaille valmis romuttamolle, jos ei sitten joku halua siitä varaosa-autoa.
Asian vierestä,mutta jos omistat kamerakännykän jossa on salama,niin siihen saa vaikka apple-kaupasta lataamalla ellei puhelimessa ennestään ole taskulamppu-ohjelmaa,on tosi kirkas valo ja aina mukana... ;) ;)
8
Moottori ja voimansiirto / Vs: Trafic II moottoriöljy
« Uusin viesti kirjoittanut salla Marraskuu 17, 2017, 09:49:24 »
Öljynsuodattimet ostettu, itseasiassa kahdet, on sitten jotain seuraavaankin vaihtoon, kun on kerran sitä öljyäkin  ;)  Noh, kun ei ole ollut varsinaisesti mitään aikaisempaa kokemusta tuollaisesta "irtosuodattimesta", niin tulihan niiden pakettien mukana kyllä o-renkaat siihen suodatinkotelon kanteen  :)  Tai tuli ainakin Boschin ja Mannin suodattimen mukana. Kyllä se on ollut 99,9% sellainen "peltipurkki" suodatin kun on öljynsuodattimia vaihdettu. Miksiköhän tässä autossa/koneessa on päädytty tällaiseen irtosuodattimeen, onko siitä jotain erityistä hyötyä/etua?

Muistan kyllä, että yhdessä vanhassa meridieselissä oli sellainen kierrettävä kampasuodatin, jota kierrettiin aina, oliko se nyt neljäsosa-, puoli- vai kokokierros öljynvaihdon yhteydessä ja laskettiin siitä valurautaisesta suodatinkupista sakat pois... Mutta tämä oli varmaankin jotain 50-luvun tekniikkaa  ::)

Säät ja kelit ovat nyt mieltä ylentäviä. Kun se öljynvaihto pitäisi tehdä pihalla taivasalla  :-[  Jotta vaihto menisi nyt jouhevasti ja oikeat työkalut olisivat käsillä, niin vielä muutama tarkentava kysymys.

Öljynvaihto varmaankin alkaa moottoritilan pohjasuojan poistolla. Millaisia kiinnityksiä/muttereita/työkalu tarpeita siellä olisi odotettavissa?

Ilmeisestikin se öljypohjan proppu oli se 8 mm neliöavain? Nyt ostettuna sellainen kaksoisavain, jonka toisessa päässä on 8 mm neliö ja muistaakseni toisessa päässä 10 mm neliö. Sillä varmaankin aukenee...

Millä avaimella tuo öljynsuodattimen kotelo aukenee?

Mistä kannattaa kaataa uusi öljy koneeseen? Tuo ilmansuodattimen kotelon päällä oleva "täyttökorkki" ja sen letku näyttävät hieman ahtailta ja ohkaisilta? Voiko öljyn täyttää suppilolla tuosta öljytikun korkista, se kun näyttää huomattavasti avarammalta ja isommalta kun tuo varsinainen täyttökorkki vai tekeekö siinä jotain hallaa?

Ilmeisesti kuusi litraa saa kaataa huoletta ja sen jälkeen katsoa tikusta oikeaa korkeutta? Mielestäni tilavuuden piti olla 6,6 litraa? Pitääkö oikean tason selvittämisesi käyttää konetta (=että suodatinkin täyttyy)?

Onko vielä olemassa jotain vinkkiä ja vihjettä mitä mokaa ei kannata tehdä tai pitäisi erityisesti huomioida?

Muistaako joku muuten ulkoa tuon öljypropun tiivisteen kokoa? Se unohtui ostaa kun suodattimia haettiin  :-[
9
Myydään / Safranen varaosaluettelo
« Uusin viesti kirjoittanut Moppi Marraskuu 17, 2017, 09:20:27 »
Täydellinen hyväkuntoinen Safranen varaosakirja P.R 1250 vuodelta 1993, kaikki mallit. H 25 euroa. Yhteydenotto yksityisviestillä.
10
Yleinen keskustelu / Vs: Hintatarkastus Clio 2.0 Sport 2001
« Uusin viesti kirjoittanut Antti O Marraskuu 17, 2017, 08:45:17 »
Johan 20 tonnin autosta saa neuvottelemalla helposti 2000€ käteisalen kun ei anna vaihtoautoa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10