Renault-foorumi

Keskustelua Renaultin malleista => Jäsenten autot => Aiheen aloitti: Petsku76 - Joulukuu 29, 2016, 16:58:28

Otsikko: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Joulukuu 29, 2016, 16:58:28
Rouvan saatua tarpeekseen vastoinkäymisistä, meidän huono-onninen Twingo vaihtui "välipäivämarkkinoilla" upouuteen Clioon.
Perheemme Captur on palvellut ihan hyvin, joten tuttu myyjä sai taivuteltua vaimon vielä pysymään merkissä ja teki hänelle varsin kohtuullisen tarjouksen, jossa hän otti takaisin kovan onnen kirpun ja tilalle tehtiin kaupat uudesta face-liftatusta 2017-vuosimallin Clio IV 1.2 16v Life hatchbackistä. Autokin saatiin nopealla toimituksella.....satamasta omaan pihaan viikossa, sisältäen joulupyhät!!.
Ensimmäisen päivän havaintoja:

Eli kyseessähän on tuo huokein "hinnat-alkaen" Clio IV peruskoneella. Nyt syksyllä myyntiin tullut Life-varustetaso taitaa vastata suurinpiirtein entistä Autentiqhueta. Eli se tarkoittaa, että kaikki nykyajan perustarpeet, kuten cruise, ilmastointi, normaalit sähköherkut, sekä turvallisuusvermeet löytyvät, mutta mitään sen kummallisempia knoppailujuttuja tuossa ei ole.
2017 face-lift on kuitenkin tuonut mukanaan tähän huokeimpaan Lifeenkin aiempaa perustasoa selvästi tyylikkäämmän sisustuksen. Keskikonsolissakin on pianolakatut pinnat + kromisomisteet, eli kojelauta on nyt siis pitkälle samanlainen kuin pykälää kalliimissa varustetasoissa. Ero Zen-malliin ei ole varusteiden tai tyyliseikkojen suhteen enää kovin pitkä.
Rattikin on jotenkin tyylikkäämmän oloinen ja hyvä käteen, tuntumaltaan hieman kuin nahkapäällysteinen. Vaihdekeppi on kokonaan uusi, jämäkämpi. Jopa hanskiskin on valaistu, mikä ei ole itsestään selvää kaikissa halvoissa "hinnat alkaen" -autoissa.
Se vanha DIN-mankkaa muistuttava perussoitin on vaihtunut isommaksi R&Go mediasoittimeksi, johon saa älypuhelimen tai pienen tabletin yhdistettyä bluetoothilla osaksi audiojärjestelmää ja mukana tulee kätevä kojelautaan integroitava tukeva ja ergonomisesti hyvällä paikalla oleva latausteline. Tällöin mobiililaitetta voi käyttää radion ja eri toimintojen kosketusnäyttönä ja älylaitteisiin ladattavasta android-ohjelmistosta löytyy samantyylisiä toimintoja kuin siitä kalliin pään R-Link soittimesta. Esim. kulutuksen seuraaminen. Vaikka tuossa pitäisi olla joku bass-reflex-systeemi, aika tehdasperuskauraa soundit ovat.
Miten lie aikaisemmin, nyt ainakin rengaspainetunnistus on passiivinen, eli antureiden kanssa ei tarvitse enää uusissa Clioissa pelleillä. Tieto otetaan vertaamalla renkaiden pyörintänopeuksia.
Mittaristo on sama vanha Cliosta ja Capturista tuttu, mutta viisarit ovat FL:n myötä muuttuneet punaisiksi ja myös kierroslukumittarin punainen aluekkin on nyt oikeasti punainen, eikä kelmeän keltainen - niinkuin oli aiemmin. Tämä on pieni, mutta ainakin omaan silmään hyvin käypä tyylikäs uudistus. Ajotietokone on hassusti vain osin suomen kielinen. Osa viesteistä näytetään selvällä härmän kielellä ja osa englanniksi. Liekkö kääntäjällä loppunut aika kesken? :)

Sähköpeilien säädön suhteen on Rellulla vihdoin raaskittu luopua siitä vuosikymmeniä vanhasta kärpässientä muistuttavasta tattiohjaimesta. Nyt peilit säätyvät samannäköisestä nuolinäppäin-asetelmasta kuin on vaikkapa Talismanissa. Näppäimet ovat myös pimeällä valaistuja, mistä plussaa.
Ulkoisesti suurin muutos lienee uusi etupuskuri. DRL:t ovat nyt alhaalla puskurin alakulmissa ja palavat aina, myös varsinaisten ajovalojen kanssa ja tällöin ne himmentyvät automaattisesti parkeiksi.

Ajettavuus ainakin omasta mielestäni vakuuttaa pikkuautoksi. Oikein hyvä ajaa tien päällä ja sisarauto Capturia matalampana se nyökkii ja kallistelee vähemmän. Ohjaus on hitaassa ajossa erittäin kevyeksi tehostettu - kuten Cappessakin, mikä varmasti jakaa mielipiteitä. Me vaimon kanssa tykkäämme ohjauksen keveydestä. Melua on ehkä piirun verran enemmän kuin Capturissa, mutta ei tuo missään tapauksessa mikään mölytoosa ole. Meidän Clio varustettiin Nokian kitkoilla, mikä varmasti auttaa kyseiseen asiaan osaltaan myös.
Kontti on kokoluokassaan aika iso, mutta matkustamo on hieman pienempi kuin ulkomitoista voisi päätellä. Takana jalkatilaa on selvästi vähemmän kuin vaikkapa Capturissa. Koko perheen ajot tulemmekin jatkossa suorittamaan edelleen pääosin Capturilla.

Monet tuntuvat pelkäävän tuota lähtömoottorina olevaa 16-venttilistä Rellun vanhaa patarauta-D4F-sotaratsua, mutta vallan hyvin sillä tuntuu pärjäävän perusajossa. Kulku on huomattavasti jouheampaa, kuin pelkistä numeroarvoista voisi suoraan päätellä ja kulku varmasti vielä piristyy kilometrien myötä.  Moottori on nykymuodossaan myös yllättävän kierrosherkkä ja tuntumaa vahvistaa erittäin herkäksi välitetty kaasupoljin. Käynti normaaleilla kierrosalueilla ja joutokäynnillä on ihan siistiä, joskin ääni karhenee rasitettaessa. Kolmepyttyisen hauska sointi siitä tietenkin puuttuu. Eikä se myöskään yllä 1,2 Tce:n miltei kuiskaavaan tasaiseen käyntiin.
 Mutta aivan tarpeeksi siistikäyntinen pikkukone se on ja pörähtää huvittavan terhakasti käyntiin. Sormea ei ehdi startti-napilta nostaa, kun se jo sähähtää käyntiin. :) 
Kulutus jää nähtäväksi, kun sisäänajokilsoja karttuu. Tuskin tuolla ihan 0,9 Tce:n tasoisiin lukemiin pääsee.
D4F:kin on nykyään Euro6-normitettu, joten jonkinlaista teknistä viilausta siihenkin on aikojen saatossa ilmeisesti jouduttu tekemään, että pysytään kehityksen kelkassa.
Oikeastaan suurin miinus on kumiremmillä pyörivä jakopää, mutta senkin vaihtoväli on uusimassa revisiossaan pitkä kuin nälkävuosi.
Automaattista kaihdinta ei ole tämän moottorin yhteydessä, eikä S&S:ää, mutta eipä sitä täällä kaipaakkaan.
Talvikäyttöä ajatellen tähän 1,2 16v moottoriin asennetaan "paistinpannuja" selvästi tehokkaampi letkulämppäri.

Eikä pidä unohtaa sitäkään, että tuo on edelleen muutama vuosi esittelynsä jälkeen erittäin hyvännäköinen pikkuauto, jopa hieman coupemainen. Life-tason etuovien mustat ovenkahvat jopa korostavat coupemaisuutta. Etenkin auton takaosa on sporttinen,  allekirjoittaneelle peräpeilistä tulee mieleen joku Alfa-Romeon malli. Meidän auto on ihan perusvalkoinen, mikä minusta toimii myös hyvin. Alle jotkut mustat tai tummanharmaat alut, niin avot!
Toivotaan vain, että yhteiselo laadullisesti sujuisi nyt paremmin kuin Twingon kanssa. ;)

+ Hyvä ajaa, kevyt ohjaus (makuasia)
+ Tilava peräkontti
+ Peruskoneellakin pärjäilee
+ Upea ulkonäkö
+ Laatuvaikutelma tässä Lifessäkin hyvä
+ Rengaspainetunnistus passiivinen

- Näkyvyys taakse
- Ahtaat takatilat
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: hhelminen - Joulukuu 29, 2016, 18:40:18
Talvikäyttöä ajatellen tähän 1,2 16v moottoriin asennetaan "paistinpannuja" selvästi tehokkaampi letkulämppäri.
Tuohon koneeseen saataa saada ihan oikean lohkolämmittimenkin, jos eivät ole pakkasproppuja menneet lohkosta poistamaan.
Toivotetaan myös parempaa onnea uuden Clion kanssa..
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Joulukuu 31, 2016, 20:04:05
Ekat 500 km ajettu. Ajosta noin 30% on ollut pelkkää taajama/kaupunkiajoa ja loput vaimon työmatkaa kantatiellä "pitkää kahdeksaakymppiä", kuulemma cruise päällä.
Keskikulutus luovutuksesta lähtien ajotietokoneen mukaan 5,9 - 6,0 litraa sataselle. Moottoria ei ole lämmitetty kuin kerran toiminnan testaamiseksi. Ei minusta mikään mielettömän paha?? "Sisäänajovaiheen" jälkeen tuosta tippunee muutama desi.
Tänään pesin Clion ennen ennustetun pakkaskauden alkua kunnolla omassa pihassa. Saas nähdä jäätyvätkö takajarrut, tietoisesti vältin päästämästä paineella vettä takavalsseihin..
Erittäin hyvä ajaa, tästä taitaa tulla perheen ykköspeli pitkille matkoille...siis, jos koko perhe ei lähde mukaan. :)
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Tmex - Tammikuu 01, 2017, 00:22:49
Tuo peruspata 1.2 l onko se peäriti  ilman muuttuvaa venttiilinajoitustakin?  Meillä on kakkoskiesi haussa, vaikka nuo turbotetut tuo iloa liikkumiseen, olisi turvallisempi tunne hankkia juurikin perus 75 heppainen Clio ilman turboa. Vaimo kun ajaa työkseen klo kahdeksaksi esim leikkaussaliin niin lienee suotavaa ettei aamu ala sillä että kaasuläppäkotelo on jäässä. En tiedä miten turbo Cliot ovat jäätyneet.
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Tammikuu 01, 2017, 01:01:09
Tuo peruspata 1.2 l onko se peäriti  ilman muuttuvaa venttiilinajoitustakin?  Meillä on kakkoskiesi haussa, vaikka nuo turbotetut tuo iloa liikkumiseen, olisi turvallisempi tunne hankkia juurikin perus 75 heppainen Clio ilman turboa. Vaimo kun ajaa työkseen klo kahdeksaksi esim leikkaussaliin niin lienee suotavaa ettei aamu ala sillä että kaasuläppäkotelo on jäässä. En tiedä miten turbo Cliot ovat jäätyneet.

Tuo perusmoottori D4F on ilman vvt-tekniikkaa. Vaikka venttiilejä on täydet 16, siinä on niitä liikuttelemassa vain yksi nokka-akselikin. En ole ihan varma onko tähän tullut muutosta, mutta aiemmin jopa venttiilikoneisto toimi suorilla painimilla ja säätö oli samantyylinen kuin monissa japanilaismoottoreissa, eli mekaaninen ja vaati tarkistuksen sekä mahdollisen säädön 100 thkm kohdalla. Huolto-ohjelmassa tuota venttiilien säätöä ei tosin enää ole mainittu.
 Kyseessä on äärimmäisen yksinkertainen ja "nettipuheiden" mukaan luotettavana pidetty konstruktio. Tuo sama moottorihan oli aiemmin saatavana myös ahdettuna tCe 100 myllynä ilman suurempia tunnettuja katastrofeja, joten perusrakenne lienee aika vahva.
Vaimon työssäkäyntipeliksihän tuo meilläkin on suurimmaksi osaksi hankittu, mutta alkuperäinen suunnitelma tulee varmasti laventumaan auton mukavien ja tyylikkäiden ominaisuuksien vuoksi.
Eihän tuo mikään ohituskaistojen kunkku tuolla koneella ole, mutta kuten kirjoittelin, turbohuumassa tuokin kannattaa käydä koeajamassa jos etsii vaikkapa uutta kakkosautoa ja Life-varustetaso sinäänsä riittää.
Itsekkin ajattelin etukäteen, että mitenkähän tuolla peruskoneella mahtanee ajossa pärjätä, mutta yllättävän notkeavetoinen patahan tuo tehoihinsa nähden on nykymuodossaan. Kierroksia käyttämällä löytyy jopa vähän terhakkuuttakin, tosin sisäänajo on vielä kesken, joten ei ole viitsinyt vielä konetta kovin kiusata. Kyllä sillä taajamissa ja kantateillä pärjäilee normaaleilla nopeusrajoituksilla.
Jos tavoitteena on asentaa Clioon koukku, ajaa sillä paljon kilometrejä moottoritietaipaleilla tai hankkia se perheen ainoaksi ajopeliksi, sitten voi tehokkaammat moottorit olla järkevimpiä valintoja.


Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: kimbe - Tammikuu 01, 2017, 21:27:10
Talvikäyttöä ajatellen tähän 1,2 16v moottoriin asennetaan "paistinpannuja" selvästi tehokkaampi letkulämppäri.
Tuohon koneeseen saataa saada ihan oikean lohkolämmittimenkin, jos eivät ole pakkasproppuja menneet lohkosta poistamaan.

Tuosta saa nyt helposti sen käsityksen, että suoraan lohkoon tuleva vastus olisi jotenkin ylivertainen letkussa lämmittävään nähden. Ihan se asiansa oikein asennettuna ajaa tuo letkulämmitinkin. Ei itsellä ainakaan ole yhdenkään kanssa ollut sen suhteen ongelmia. Itse asiassa vertailukin on varsin helppoa, kun pihassa on kaksi lohkoltaan ja vesitilavuudeltaan täysin vertailukelpoista 2.0 F4R-konetta, toisessa lämmitin lohkossa, toisessa letkussa, molemmat 600W defalaisia, eikä sitä käytännössä niistä kyllä huomaa mitenkään, että kumpi on kummassakin. Ihan yhtälailla ja nopeasti (tai hitaasti, ihan miten päin vaan) motti lämpiää molemmissa. Sen kyllä sitten jo huomaakin, jos pakkaskeleillä jää syystä tai toisesta se esilämmitys kokonaan tekemättä. Samoin tuossa perheen Fordissa toimii Calixin letkuversio ihan hyvin. 

Toki joissain tapauksissa saattaa eroja enemmän olla, kun letkuversiossa kuitenkin vähän enemmän niitä lämmön siirtymisen vaikuttavia muuttujia, joten sitä taustaa vasten lohkoon tuleva epäilemättä se varmempi vaihtoehto, mutta ei tuo kuitenkaan niin mustavalkoinen asia ole, että se letkuversio automaattisesti olisi se selkeästi huonompi vaihtoehto.
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Tammikuu 02, 2017, 16:10:35
Tänään kerkesin käydä talvisessa kelissä nappaamassa pari valokuvaa tulokkaasta:

(http://i7.aijaa.com/t/00617/14312271.t.jpg) (http://aijaa.com/lK3BfF)

Valkoisessa värissä tuo musta ovenkahva ja takaoven piilotetut kahvat antavat kauempaa katsottuna vaikutelman, kuin auto olisi kaksiovinen.

(http://i1.aijaa.com/t/00077/14312274.t.jpg) (http://aijaa.com/FMJkv2)

(http://i1.aijaa.com/t/00185/14312275.t.jpg) (http://aijaa.com/1ljZZY)

Mittaristo on nykyään valko-punasävyinen. Muutenkin tämän perusmallin laatuvaikutelma on kohonnut selvästi aiempaan verrattuna. Tuo mediasoittimessa keskellä näkyvä iso pylpyrä on peitelevy, jonka voi irroittaa ja tilalle voi kiinnittää auton mukana tulevan älypuhelin/tablettitelineen, jossa myös usb-latauspistoke. Sen jälkeen mobiililaitetta voi käyttää keskusnäyttönä eri toiminnoille. Vähän kuin köyhän miehen R-link. :)


(http://i4.aijaa.com/t/00454/14312286.t.jpg) (http://aijaa.com/Y0LED7)

Ovessa oleva peilinsäätö on aiempaa tyylikkäämpi ja tuo kahvakin on kokonaan "nahkaa". Miellyttäväm tuntuinen käteen ja viimeistellymmän näköinen kuin valupurseinen muovi. Kromiosat ovat hieman tummempia kuin ennen, ei sellaisia peilikiiltäviä.



Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: 3Gee - Tammikuu 03, 2017, 09:59:09
Luulin ensin otsikosta, että Volvo T3 sai lähtöpassit.  ;D ???

Onhan tässä Cliossa ainakin perusvarmaa ja koeteltua tekniikkaa, joten jospa taival tämän kanssa olisi vaivattomampi. Tyylikäs tämä Clio on edelleen ja valkoinen värikin passaa hienosti.  8)
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Jallmari - Tammikuu 03, 2017, 20:50:16
Luulin ensin otsikosta, että Volvo T3 sai lähtöpassit.  ;D ???

Täällä veikattiin VW Transporter T3.  :o
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Tammikuu 03, 2017, 21:13:31
Veikkailu loppuu nyt. Otsikko korjattu!!  ;D ;D
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Tammikuu 08, 2017, 23:25:14
Kireämmät pakkaset antautuivat ja niistä ainakin tällä kertaa selvittiin kummallakin Renulla kunnialla ilman ongelmia. Tilanne oli sikäli mielenkiintoinen, että tuon juuri kotiutuneen Clion lisäksi myös Captur joutui omistuksessamme ensimmäistä kertaa kunnon pakkasiin. Viime talvena se hankittiin sopivasti niin, että meidän taloudessamme se ei ehtinyt kunnon talvikelien kuritettavaksi. Nyt elohopea laski meidän leveysasteilla kylmimmillään -25 pakkasasteen tienoille. Ei siis vielä mikään superpakkanen, mutta kertoo jo hieman autojen talvikelpoisuudesta.

Kumpikin auto käynnistyi joka päivä vaivattomasti, toki niitä pyrittiin esilämmittämään mahd. mukaan kunnolla. Myös vaimo kertoili näin tehneensä työpaikallaan. Kummassakin on asiallisen kokoinen 70Ah:n ensiasennusakku. 
Mielenkiintoinen tilaisuus oli myös vertailla erilaisilla moottoreilla ja esilämmityksillä varustettujen sisarautojen talvilämpiämistä. Cappessa on "silitysraudan" tehottomuutta paikkaamassa tehokas Defan sisätilalämmitin, joka tekee lähdöistä tietenkin aina mukavaa. Huvikseni kokeilin parissa lähdössä myös ilman sen antamaa alkupotkua, jotta vertailu olisi helpompaa.
Letkulämmitteinen Clio antaa odotetusti puhallukseen tuntuvaa lämpöä selkeästi nopeammin kuin säteilylämmittimellä varustettu Captur. Tässä suora veden lämmitys vs. öljypohja näkyy aivan selvästi.... Vielä -22 asteen pakkasella kylmän moottorin sininen varoitusvalo sammuu Cliossa käynnistyksen jälkeen reilu parin tunnin esilämmityksellä todella vikkelästi. Valon sammuminenhan tarkoittaa näissä, että neste on lämmennyt vähintään +50 asteeseen. Esilämmitys, hetken käyttö pihassa, muutama sata metriä ajoa ja Clion valo sammui. Vanhalla kunnon natsitervehdyksellä saattoi jo tällöin todeta suuttimista tulevan selkeästi lämmintä ilmaa.
Säteilylämmitteisessä Cappessa tämä vie huomattavasti kauemmin. OBD-lukijalla en lähtenyt nyt tällä kertaa perkaamaan saavutettuja lämpöjä, mutta ehkä senkin joskus mielenkiinnosta teen. Havainnot perustuvat ihan tuntemuksiin.
Näppituntumalla sanoisin, että vaikka Clioon tulvii letkuilämmityksen avittamana heti lähdön jälkeen nopeammin kabiiniin lämpöä, pidemmän ajon aikana saavutetuissa loppulämmöissä Capturin lämmityslaite vie hiuksenhienosti kultamitalin. Voi toki olla, että itse lämppäri on kummassakin täysin sama aparaatti, erot tulevat ikkunapinnoista, korin tiivistyksestä, moottorista tms. Liekkö matkustamon korkeudella tms. tekemistä, mutta Capturissa myös takalasit pysyvät paremmin huurteettomana. Sinäänsä ikkunat pysyivät molemmissa hyvin auki. Lämpiämisvaiheen jälkeen säädän lämppärin yleensä asentoon, jossa ilma suunnataan kaikkiin suuttimiin. Puhalluksen säädän huurtumisen mukaan kolmoselle tai kakkoselle. Yhteenvetona voin todeta, että kummankin auton lämmityslaitteet riittävät mainiosti ainakin -25 asteen pakkasiin. Pitkällä ajomatkalla Capturissa sai jopa lopulta vääntää lämpöä hieman pienemmällekkin, joten pelivaraa kohdata tiukemmatkin pakkaset vielä olisi. Capturissa on automaattinen maskikaihdin, tässä 1,2 16v moottorisessa Cliossa ei.
 Penkinlämmittimet ovat molemmissa samantasoiset, aivan riittävän hyvät ja melko nopeat.
Kummassakin toimivat keskuslukot (Capturissa avaimeton hands free), kaikki ovet ja luukut, polttoainesäiliön läpät ja korkit, sekä ovikytkimet täysin moitteetta. Myös takaluukkujen pumput jaksoivat pitää molempien luukut kylmässä ylhäällä. Yllättävää kyllä, myöskään minkäänlaisia sivuääniä ei kuulunut kummankaan Rellun alustoista. Ei kolahduksia , naputusta tai muuta ylimääräistä. Nämä äänethän ovat yllättävän yleisiä uusissakin autoissa pakkasilla. Ohjeistin vaimoa välttämään reippaampaa kaahailua ensimetreillä esim. hidasteita ylitettäessä kovilla pakkasilla. Iskarit ovat äkkiä entiset, jos pakkasyön jälkeen kohmeisella alustalla pamauttaa lämä tiskissä vaikkapa katukivien yli.
Koko pakkaskauden ainoa pieni häiriö taisi olla, kun Capturin EDC ei vaimon kertoman mukaan yhdessä kylmälähdössä suostunut kytkemään pakkia P -> R:lle vetäessä. Toisella yrityksellä keppiä uudelleen P:n kautta käytettäessä homma onnistui, eikä sen jälkeen toistunut. Tähän liittyen Capturin ohjekirja neuvookin käyttelemään autoa hieman kireillä pakkasilla, jotta EDC-vainteiston sähkömekaniikka hieman notkistuu.
Kulutukseen pakkaset tuntuivat vaikuttavan Clioon vähemmän kuin suorasuihkulla varustettuun turbo-koneiseen Capturiin. Ilmeisesti tuo letkulämmittimen antama parempi alkusysäys moottorin lämpiämiseen näkyy myös tässä.
Cliossa keskikulutus tuntuu pysyvän ajosta riippuen kokoajan kuuden litran molemmilla puolilla.

Kaikkiaan ihan positiivista, että ajo ranskanpullilla onnistuu peloitteluista huolimatta toisinaan myös kovemmillakin pakkasilla. ;D
Ehkä seuraavilla pakkasilla jo kohdataan ongelmia. Kop, Kop.

Asiasta kolmanteen: Tuossa yhtenä iltana purin eräällä sivustolla aikani kuluksi Rellujemme VIN-koodeja. Cliomme näyttää olevan kasattu Bursassa, Turkissa. Aiemmin olen ollut siinä uskossa, että sieltä tulevat vain Clio Sport Tourerit ja Suomeen tuotavat HB:t olisivat Flinsin tehtaan hihnalta Ranskasta. Ilmeisesti menekkiä on sen verran, että Turkin tehdas pukkaa nyt Ranskan tuotannon avuksi Eurooppaan molempia. Ainakin perusmalleina.
Vaihdelaatikko on JH3 ja sekin on kasattu Bursassa. Kone on ilmeisesti ainakin paikkakoodin mukaan tuotu jostain muualta valmiiksi kasattuna.
Auto on valmistunut lokakuun aikana ja meidän pihassa se oli ennen uutta vuotta, joten kauaa se ei ole ehtinyt välivarastoissa tai satamissa homehtua.

Captur on VIN-koodin mukaan ehtaa Valladolidin tuotantoa Espanjasta, joten perheemme kumpikaan ranskalainen ajopeli ei oikeasti ole syntyjään ranskalainen, jos tarkkaan katsotaan!  ;)



Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Jallmari - Tammikuu 08, 2017, 23:38:00
Kyllä Bursassa on tehty alusta saakka hatchbackia, kuten omani 4/2013.  8)
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Tammikuu 08, 2017, 23:53:36
Kyllä Bursassa on tehty alusta saakka hatchbackia, kuten omani 4/2013.  8)
OK. Mistä lienee allekirjoittaneelle jäänyt käsitys, että turkkilaiset vääntäisivät Bursassa Oyakin tehtaalla HB:t enimmäkseen koti -ja lähimarkkinoille ja farkut koko Eurooppaan.
Renulla on kyllä nykyään tuotantoa melkein maassa kuin maassa. Etenkin halvoissa sellaisissa. Meidän ex-Twingo oli kasattu Sloveniassa. Ex-Lodgy ei ollut mikään romaani, vaan afrikaano, Marokon Tangerissa upouudella Renault-Nissan tehtaalla kyhätty.
Erittäin Globaalia touhuahan tämä ajoneuvojen valmistus nykyään on.
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Tammikuu 23, 2017, 20:47:10
Talvikäyttöä ajatellen tähän 1,2 16v moottoriin asennetaan "paistinpannuja" selvästi tehokkaampi letkulämppäri.
Tuohon koneeseen saataa saada ihan oikean lohkolämmittimenkin, jos eivät ole pakkasproppuja menneet lohkosta poistamaan.
Toivotetaan myös parempaa onnea uuden Clion kanssa..


Teinkin tänään mielenkiintoisen havainnon liittyen helmisen kommenttiin moottorilämmittimestä. Lisäilin Clioon tuulilasinpesunestettä ja aloin huvikseni katseellani seurailemaan, minne lämmittimen piuha konetilassa meneekään. Ja kappas, eihän se mennytkään alavesiletkulle, vaan kiersi moottorin taakse rintapellin ja moottorin väliin. Paikkaa ei oikein pääse yläkautta näkemään, mutta vastuksen ja yhdyskaapelin liitin näkyy olevan jossain pakosarjan alapuolella moottorin takana. Joten olisiko tuossa sittenkin ihka oikea vanhan ajan lohkolämppäri?? Oletin siinä olevan letkulämmittimen, kun sellaista Calixin sivuilla tähän mottiin tarjotaan ja pohinahan sellaisestakin lämmittäessä kuuluu.
Motonetissa tuohon D4F:ään kylläkin tarjotaan vaihtoehtona Calixin lohkolämmitintä (sama murikka sopii joihinkin Ooppelin koneisiinkin).  Eipä todellakaan haittaa, moottori esilämpiää tuolla tehokkaasti ja sehän on pääasia. Jännä, ettei tuota vaihtoehtoa ole mainittu Calixin omilla hakusivuilla.

1450 km on nyt mittarissa. Auto viihtynyt viimepäivinä erityisen paljon maantiellä, keskikulutuksen ollessa 5,7-5.8 l satasella.
Etenkin taajama-ajossa moottori tuntuu edelleen persdynolla paperilukemia huomattavasti pirteämmältä. Jos antaa vähän enemmän hanaa, pienillä vaihteilla meno on ihan positiivisen reipasta. Osansa tähän tekee varmaasti hyvin lyhyet välitykset.
Ohituksissa pienen tehon ja väännön kyllä sitten paremmin huomaa ja pienempää pykälää saa rekan takaa lähtiessä kepitellä ja toki kierroksiakin vähän käytellä.
Kuskin oviverhoilun sisältä kuuluu joskus kylmänä lähtiessä pientä siritystä, joka vaimenee kun verhoilua oven kahvan seutuvilta painaa ihan kevyesti vaikka kyynärpäällä. Ääni katoaa itsestään, kun sisätilat lämpiää.
Muuten ei mitään ihmeellistä. Bensaa tankkiin ja ajoa.
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: hhelminen - Tammikuu 23, 2017, 21:58:20
Lisäilin Clioon tuulilasinpesunestettä ja aloin huvikseni katseellani seurailemaan, minne lämmittimen piuha konetilassa meneekään. Ja kappas, eihän se mennytkään alavesiletkulle, vaan kiersi moottorin taakse rintapellin ja moottorin väliin. Paikkaa ei oikein pääse yläkautta näkemään, mutta vastuksen ja yhdyskaapelin liitin näkyy olevan jossain pakosarjan alapuolella moottorin takana. Joten olisiko tuossa sittenkin ihka oikea vanhan ajan lohkolämppäri??

Eipä todellakaan haittaa, moottori esilämpiää tuolla tehokkaasti ja sehän on pääasia. Jännä, ettei tuota vaihtoehtoa ole mainittu Calixin omilla hakusivuilla.

Joo sieltä vasemmalta pakosarjan takaa sen liittimen kuuluukin kurkistaa jos on lohkolämmitin, letkulämppäri tulee tosiaan koneen etupuolelle alavesiletkuun.

Ja onhan se ainakin minusta perempi, myös lämmittimen runko osasta "hukkalämpö" johtuu moottorin lohkoon (eikä lämmitä turhaan letkua ja sitä kautta konehuoneen ilmaa).

EDIT Tuosta petskun mainitsemasta oviverhoilun nitinästä, ei sentään tlanne ole niin paha kuin erään Seatin omistajalla http://www.autotie.fi/tien-sivusta/poloinen/seat-leon-resonoi-ja-natisee (http://www.autotie.fi/tien-sivusta/poloinen/seat-leon-resonoi-ja-natisee)
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Helmikuu 09, 2017, 12:23:21
Talvikäyttöä ajatellen tähän 1,2 16v moottoriin asennetaan "paistinpannuja" selvästi tehokkaampi letkulämppäri.
Tuohon koneeseen saataa saada ihan oikean lohkolämmittimenkin, jos eivät ole pakkasproppuja menneet lohkosta poistamaan.
Toivotetaan myös parempaa onnea uuden Clion kanssa..

 Jännä, ettei tuota vaihtoehtoa ole mainittu Calixin omilla hakusivuilla.

En tiedä katsoinko aiemmin huolimattomasti, mutta nyt ainakin Calixin sivuillakin on listattuna Clio IV 1,2 16v D4F myllyyn toiseksi moottorilämmitin vaihtoehdoksi myös tuo perinteinen lohkolämmitinvastus. Jostain syystä sitä suositellaan vain mallivuodesta 2016 eteenpäin, joten on mahdollista, että on tullut vasta hiljakkoin, ehkäpä tämän face-liftin mukana saataville.
Tehokas tuo murikka kyllä on, se on tullut huomattua. Nyt on -10 astetta pakkasta ja parin tunnin lämmityksen jälkeen kone on joistain kohdin ihan käsin koskettelemallakin lämpimän tuntuinen. :)

http://www.calix.se/fi/tuotteet/tuotehaku-henkiloauto?action=vehicleDetails&vehicleId=2147017485

Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: hhelminen - Helmikuu 09, 2017, 18:00:18
En tiedä katsoinko aiemmin huolimattomasti, mutta nyt ainakin Calixin sivuillakin on listattuna Clio IV 1,2 16v D4F myllyyn toiseksi moottorilämmitin vaihtoehdoksi myös tuo perinteinen lohkolämmitinvastus. Jostain syystä sitä suositellaan vain mallivuodesta 2016 eteenpäin, joten on mahdollista, että on tullut vasta hiljakkoin, ehkäpä tämän face-liftin mukana saataville.

Et muista väärin, ei sitä lohkolämmitintä Calixin listoilla ollut Clio IV aiemmin kun itsekin katsoin.
Otsikko: Vs: T3 sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: muski - Helmikuu 09, 2017, 21:44:26
Talvikäyttöä ajatellen tähän 1,2 16v moottoriin asennetaan "paistinpannuja" selvästi tehokkaampi letkulämppäri.
Tuohon koneeseen saataa saada ihan oikean lohkolämmittimenkin, jos eivät ole pakkasproppuja menneet lohkosta poistamaan.
Toivotetaan myös parempaa onnea uuden Clion kanssa..

 Jännä, ettei tuota vaihtoehtoa ole mainittu Calixin omilla hakusivuilla.

En tiedä katsoinko aiemmin huolimattomasti, mutta nyt ainakin Calixin sivuillakin on listattuna Clio IV 1,2 16v D4F myllyyn toiseksi moottorilämmitin vaihtoehdoksi myös tuo perinteinen lohkolämmitinvastus. Jostain syystä sitä suositellaan vain mallivuodesta 2016 eteenpäin, joten on mahdollista, että on tullut vasta hiljakkoin, ehkäpä tämän face-liftin mukana saataville.
Tehokas tuo murikka kyllä on, se on tullut huomattua. Nyt on -10 astetta pakkasta ja parin tunnin lämmityksen jälkeen kone on joistain kohdin ihan käsin koskettelemallakin lämpimän tuntuinen. :)

http://www.calix.se/fi/tuotteet/tuotehaku-henkiloauto?action=vehicleDetails&vehicleId=2147017485


Kyllä meillä on tuossa 1,2-16V moottorissa lohkoon asennettu Defa. Meidän auto on 2/13 rekkaroitu ja silloin maahan tullut auto.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Huhtikuu 21, 2017, 22:53:02
Prkle!!  >:( Johan tuo Clio ehtisi jo vajaan 4 kk ikään, kun vaimon ajellessa eilen töihin, napsahti tuulilasiin kivi vastaantulijan renkaista. Rouva kirosi illalla kotiin tullessa kuin tukkimies. Toisaalta tuo 13-tie on niin luokattomassa kunnossa Äänekosken Honkolan päästä, että tämä on ollut kyseistä pätkää päivittäin ajavalle työmatkalaiselle vain ajan kysymys.
Kiven ja tuulilasin kontaktista syntyi reilu euron kolikon kokoinen hämähäkki tuulilasin repsikan puoleiseen alalaitaan - vähän pyyhkimensulan yläpuolelle. Keskelle vauriota tuli kunnon kuoppa.
Noh, onneksi sattuu kaskossa olemaan tuo tuulilasivakuutus, joka sisältää standardiksi muodostuneen ilmaisen korjausmahdollisuuden ilman omavastuuta.
Soitto aamulla Fenniaan, johon pääsikin samantien jonottamatta lävitse. Ystävällinen palveluhenkilö lähetti lyhyen turinoinnin päätteeksi tekstarilla vahinkonumeron kännykkään. Tänään tarjoutui itselleni mahdollisuus käydä Jyväskylässä muiden asioiden ohella korjauttamassa särö. Nämähän kannattaa korjauttaa mahdollisimman nopeasti.
Kyllähän siitä ihan jees tuli, hämähäkkimäiset säteet katosivat lähes täydellisesti, mutta vaurion keskelle jäi korjattunakin melko suuri samea piste, joka kyllä näkyy melko selvästi, kun tietää mihin katsoa. Onneksi tuo vauriokohta on kuitenkin repsikan puolella ja niin alhaalla poissa näkökentästä, ettei se häiritse. Hartain toivomushan olisi, että se kestäisi tulevaisuudessa leviämättä. Tuohon kohtaanhan lämmin puhallus pohottaa talvella.
Korjauksen suoritti Jyväskylän Autolasi, joka on meistä katsoen lähin Fennian yhteistyökumppani Jyväskylässä. Tämä liike on aiemminkin korjannut hyvin tuloksin yhden iskemän eräästä aikaisemmasta autostamme. He käyttävät Espritin korjausvermeitä ja litkuja.
Jos kokonainen lasinvaihto tulisi eteen, Fennian lasivakuutuksessa omavastuu kys. operaatiosta olisi vain sata euroa ja ilman bonusmenetyksiä. Joten eipä kait tuo koko lasinkaan vaihto mikään maailmanloppu olisi.

Muuten Clio rullailee ilman yllätyksiä. Mittarissa on nyt n. 6 thkm. Vaihdon kevyen siivoilun yhteydessä autoon mustat kangasmatot harmaiden kumimattojen tilalle. Lidlistä ostetut halvat tarviketekeleet, mutta ovat aika laadukkaan oloiset ja passaavat kuin valettuna paikalleen! Kesärenkaat pitäisi vaihtaa kunhan kerkiää. Samalla olisi tarkoitus pyyhkäistä kevät-Collinitet pintaan perheen kumpaankin Relluun. Aika urakkahan se on pohjatöineen kahteen autoon käsin tehden.
Clion keskikulutus on ollut nyt vaimon maantiepainotteisessa ajossa kitkarenkailla 5,6 l/100 km. Cruise kuulemma aina päällä kun se vain on mahdollista. Ei mikään haamulukema pikkuautolle, mutta minusta ok - ottaen huomioon auton melko perinteisen tekniikan ja lyhyeiden välityksien. Ja joutuuhan tuota ahdettuihin nähden ja teho-painosuhteen vuoksi vähän toisella tavalla piiskaamaankin, kun haluaa liikettä syntyvän.
Saas nähdä, miten ilmastointi pelittää, kun lämpöiset kelit alkavat.
Niin ja ajovalot ovat todellakin aivan luokattoman surkeat, niinkuin joku Cliosta taisi todetakkin. Nyt sen vallankin huomaa, kun lumet ovat sulaneet ja yöpimeä asfaltti syö valoa.

 
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: hhelminen - Huhtikuu 22, 2017, 00:00:12
Clion keskikulutus on ollut nyt vaimon maantiepainotteisessa ajossa kitkarenkailla 5,6 l/100 km. Cruise kuulemma aina päällä kun se vain on mahdollista. Ei mikään haamulukema pikkuautolle, mutta minusta ok - ottaen huomioon auton melko perinteisen tekniikan ja lyhyeiden välityksien. Ja joutuuhan tuota ahdettuihin nähden ja teho-painosuhteen vuoksi vähän toisella tavalla piiskaamaankin, kun haluaa liikettä syntyvän.

Niin ja ajovalot ovat todellakin aivan luokattoman surkeat, niinkuin joku Cliosta taisi todetakkin. Nyt sen vallankin huomaa, kun lumet ovat sulaneet ja yöpimeä asfaltti syö valoa.

Aika harvalla saman kokoluokan bensakoneisella autolla matka-ajossa talvirenkailla pääsee alle 5 litran satasella vaikka valmistajat lupailee kuutkin taivaalta, toisekseen cruise nostaa jopa kulutusta normaaliin rauhalliseen ajotapaan verrattuna.

Yksi syy heikkoihin valoihin Clion ja Capturin tapauksessa on tehdasasenteiset huonot polttimot, tämä seikka on testeissäkin huomattu.
Omassa Capturissa valot (varsinkin pitkät) parani huomattavasti Philipsin +130 H1 polttimoilla, yllättävää että tehdasasenteiset oli heikkotehoiset H1 polttimot oli Osramin valmistamat! 
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Tmex - Huhtikuu 22, 2017, 07:09:09
Vaimon auto on menossa vaihtoon. Hyvä että näitä perus nelisylinterisiä bensamoottoreita, epäsuoraruiskutuksella vielä on uutena markkinoilla. Helpolla löytää kolmisylinterisistä turboista erilaisia ongelmia jo vähillä kilometreillä. Pieni kulutus ei paljoa kokonaiskuluissa lämmitä jos auton moottoria korjataan osin omistajan piikkiin turbovian takia 50 tkm ajettuna.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: hhelminen - Huhtikuu 22, 2017, 09:48:05
Hyvä että näitä perus nelisylinterisiä bensamoottoreita, epäsuoraruiskutuksella vielä on uutena markkinoilla. Helpolla löytää kolmisylinterisistä turboista erilaisia ongelmia jo vähillä kilometreillä. Pieni kulutus ei paljoa kokonaiskuluissa lämmitä jos auton moottoria korjataan osin omistajan piikkiin turbovian takia 50 tkm ajettuna.
O.9 Tce kone on epäsuoralla ruiskutuksella kun taas 1.2 Tce on suorasuihkutuksella.
Tuo 09 Tce (H4b) ja 1.2 Tce (H5Ft) on jo 7v käytössä ollut luotettava konekonsktruktio, ko moottorit tulivat ensin Nissanin Micran ja Tiidan pellin alle 2010 (ja on edelleenkin käytössä). https://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_HR_engine (https://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_HR_engine)
Eikä ainakaan foorumien mukaan ko Nissanin HR sarjan koeneissa ole mitää tyyppivikaa ilmennyt, relluissakin on näillä päästelty nettiauton mukaan jo lähes 200tkm..
Turbonhan nyt joutuu autoon kuin autoon vaihtamaan 250-300tkm kohdilla tai tekemään remontin, no turbot eivät ainakaan näihin rellun koneissin maksa kuin noin 350€ (käytetyt vähänajetut eBayssa 200-250€)..
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Tmex - Huhtikuu 22, 2017, 11:25:07
VAG:hen tuossa viittasin. Netsistä lueskelin että uusimmissa on päästy eroon TSi:n jakopään ongelmista mutta turbot TSi koneissa kestää näemmä 50-60 tkm.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Huhtikuu 22, 2017, 11:27:45
Yksi syy heikkoihin valoihin Clion ja Capturin tapauksessa on tehdasasenteiset huonot polttimot, tämä seikka on testeissäkin huomattu.
Omassa Capturissa valot (varsinkin pitkät) parani huomattavasti Philipsin +130 H1 polttimoilla, yllättävää että tehdasasenteiset oli heikkotehoiset H1 polttimot oli Osramin valmistamat!

Tämä parannusidea on kyllä tiedossa. Capturiin aikanaan kun se meille tuli, vaihdoin heti ensimmäiseksi umpiohin perus-Osramien tilalle Osramin Night Breaker Unlimitedit. Saman swapin voisi toki tehdä Clioonkin. Capturissa polttimoiden vaihto on erittäin helppo toimenpide, eikä Cliossakaan tuo näyttäisi olevan tekemätön paikka, joten tuonkin voisi kyllä joku päivä tehdä. Eihän halogeenipolttimoiden vaihdolla vielä tunnetusti ihmeitä tehdä, mutta jokainen lisätty luksi on tervetullutta.
 Jo pelkästään valkoisempi valon sävykin auttaa näkemään paremmin. Etenkin siinä suhteessa nuo uudet "superpolttimot" ovat kelmeän keltaisia peruspolttimoja etevämpiä.

Jaappanilaisethan ne siirtyivät viimeisenä valtavirran turbotekniikkaan. Ilmeisesti osin kiristyneiden päästövaatimusten takia, mutta osin
varmasti myös markkinoiden paineesta. Honda pitäytyy edelleen itsepintaisesti vapareissa suursarjamoottoreissaan. Veikkaisin, että japanilaisten hitaassa heräämisessä pienahtamiseen on kysymyksessä olleet ainakin osin luotettavuuteen liittyvät seikat. Testityö on haluttu jättää muille valmistajille. Eurooppalaiset valmistajat ovat profiloituneet tekniseen osaamiseen, kun taas aasialaiset jokapäiväiseen konstailettomaan käyttövarmuuteen.

Onhan näitä nykybuumin mukaisia pikkuturboja ollut jo yhdellä jos toisellakin merkillä toistakymmentä vuotta. TSI:t, Fiatin T-jetit, Opelin turbo ecotecit jne. Pessimistisistä odotuksista huolimatta käsittääkseni mitään järkyttävää vikasumaa ei ole käsiin räjähtänyt millään merkillä. Siis itse ahtamisesta johtuvaa.
Tietenkin on selvää, että mitä monimutkaisempi moottorin rakenne on, sitä enemmän on vikakohteita, kuluvia osia ja sitä monimutkaisempaa moottorinohjauselektroniikkaa tarvitaan. Mutta se onkin eri asia, onko uuden auton ostajalle, joka yleensä pitää kalustoaan 2-5 vuotta asialla kovinkaan paljoa merkitystä?? Ennenaikaisesta kulumisesta kärsii lähinnä toisen tai kolmannen käden ostaja.
Mutta kuten Tmex sivusi, eihän sitäkään voi tietenkään kieltää, etteikö tietyllä tekniikan yksinkertaisuudella ja sen mukana tuomalla luotettavuuden tunteellakin ole pointtinsa. Ainakin niille, jotka käyttävät autoaan "työkaluna" ympäri vuoden jokapäiväiseen duunimatkaan.
Kuten hhelminen totesikin, Rellun H-sarjan koneet ovat kait olleet ihan kohtuullisen luotettavia. Ilmeisesti kaasuläppien jäätyminen on ollut etenkin 1,2- litraisten suurin riesa. Ja muistaakseni vanhemmassa 1,4 tce:ssä oli joitain kylmäkäyntinykimisiä. Olen kuullut myös, että joissain vuosimalleissa tuo 1,2 tce on saattanut alkaa tihkuttamaan pienillä kilometreillä öljyä ilmeisesti jakopään puoleisesta päästä. Tuossa toisella foorumilla joku mainitsi lukeneensa joidenkin 1,2 tce moottoriyksilöiden kovasta öljynsyönnistä.
Ulkomailla, jossa Twingoa saa myös 0,9 tce moottorilla, on ilmeisesti ollut kyseisen moottorien yhteydessä joitain öljyvuoto-tapauksia. Liekkö sitten vain Twingoissa ilmennyt ongelma.

Meillähän tuo H-sarjan 3-pyttyinen sce-vapari meni Twingossa takuuvaihtoon, mutta kyseessä saattoi olla joku lohkossa ollut valmistusvika.(asia ei selvinnyt koskaan). Sama probleema olisi voinut olla periaatteessa missä tahansa moottoriversiossa.
Omalla kohdallamme olemme Capturin kanssa selvinneet pari talvea toistaiseksi ilman kaasuläpän jäätymisiä.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Heinäkuu 04, 2017, 19:18:27
Clio kerää vaimon ajossa kilometrejä, nyt lasissa on jo n. 11 thkm. Keskikulutus on työmatka-ajossa kesärenkaillakin pysynyt sitkeästi 5,5-5,6 litran tuntumassa. Käväisin Cliolla tuossa yhtenä päivänä Jyväskylässä ja oikein säästeliäällä ajolla hartaasti yrittämällä voi päästä pari kolme desiä pienemmälläkin,eli kulutus ilmeisesti on kilometrien myötä menossa hieman laskusuuntaan. Ihan siedettävältä alkaa tuntumaan ottaen huomioon moottorin perinteisen tekniikan ja kierrosluonteen, sekä paperilla aika alakantissa olevan teho/painosuhteen.   
Pyörät pyörii, ei moitittavaa, eikä mitään muutakaan silmiin pistävää tai erityisemmin ärsyttävää. Toistaiseksi toimiva hyvin asiansa ajava käyttöauto tämä on ollut. Life-tason varusteillakin tuntuu pärjäävän oikein mainiosti. No, ehkä kutos-vaihde tai hieman pidempi viitonen saisi matka-ajoa silmällä pitäen olla. Siinäpä se ainoa purnaus oikeastaan.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Tammikuu 11, 2018, 21:49:03
Pikku päivitystä perheen kakkos-ajokin kuulumisista. Mitään erikoista ei ole Clion saralla tarvinnut raportoida. Auto vietti vuodenvaihteessa yksivuotis-synttäreitään.
Joten sen kunniaksi oli tänään ensimmäisen huollon aika. Vaimo on kurvaillut bensa-Cliollaan vuodessa mittariin lähinnä työpaikan ja kodin väliä kiitettävät 25 thkm, joten autolle tehtiin Jyväskylän Hämiksessä 30 thkm:n huolto. Operaatio kustansi tarvikkeineen 245 euroa sisältäen raikkarin vaihdon. Kaupan päälle tarjottiin pullakahvit viereisessä kahviossa!  :D
Siinä mielessä huoltoreissu oli poikkeuksellinen, että tämä Clio IV on perheemme ensimmäinen Rellu-konsernin tuotos, jolla ajettiin täysi huoltoväli ilman minkäänlaista, pienintäkään korjausta!! Tietenkin poislukien tuulilasin korjaus, joka ei ollut auton vika. Oli melkein liikuttavaa autoa huoltoon jättäessä todeta omamekaanikolle, että kaikki toimii, mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin hoitaa leima huoltokirjaan!
Hyvää palvelua jälleen Hämiksessä ja homma toimi ripeästi. Aika meni siivillä kahvitellessa ja uusia autoja ihmetellessä.
Aika hulppea peli kieltämättä se Volvo V90 on, mutta niin on hintalappukin.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: hhelminen - Tammikuu 11, 2018, 22:39:48
Joten sen kunniaksi oli tänään ensimmäisen huollon aika. Vaimo on kurvaillut bensa-Cliollaan vuodessa mittariin lähinnä työpaikan ja kodin väliä kiitettävät 25 thkm, joten autolle tehtiin Jyväskylän Hämiksessä 30 thkm:n huolto.
Toisaalta mielestäni ihan onni onnettomuudessa tuo Twingo - Clio vaihto koska kilometrejä on noinkin paljon emännällesi kertynyt, uusi Twingo kun ei oikein ole matka-auto vaan ennenmminkin city sellainen..
Clio on sentään vakaa ajettaa matkassa kunhan tottuu kevyeen ohjaukseen, itsellä meni lähes vuoden päivät tottua täysin ohjaukseen ja nyt muut tuntuukin traktoreilta ohjaukseltaan..
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Tammikuu 11, 2018, 23:23:06
Joten sen kunniaksi oli tänään ensimmäisen huollon aika. Vaimo on kurvaillut bensa-Cliollaan vuodessa mittariin lähinnä työpaikan ja kodin väliä kiitettävät 25 thkm, joten autolle tehtiin Jyväskylän Hämiksessä 30 thkm:n huolto.
Toisaalta mielestäni ihan onni onnettomuudessa tuo Twingo - Clio vaihto koska kilometrejä on noinkin paljon emännällesi kertynyt, uusi Twingo kun ei oikein ole matka-auto vaan ennenmminkin city sellainen..
Clio on sentään vakaa ajettaa matkassa kunhan tottuu kevyeen ohjaukseen, itsellä meni lähes vuoden päivät tottua täysin ohjaukseen ja nyt muut tuntuukin traktoreilta ohjaukseltaan..

Näin jälkikäteen kun asiaa ajattelee, olet kyllä oikeassa ja tätä mieltä vaimokin on lopulta ollut. Olihan Twingo varsin persoonallinen ja hauska auto - ja miksei hän silläkin olisi valtatiepätkäänsä töihin ajellut, mutta onhan tuo Clio juurikin maantieajossa aivan eri puusta veistetty. Hyvä yleiskäyttöinen auto, johon mahtuu tarvittaessa ihmisiä ja tavaraa kyytiinkin. Eikä tuuli heiluttele, niinkuin Twingoa.
On tällä Cliolla jokusen kerran käyty hieman pidemmälläkin ja aivan tuskatta sillä pidempikin siivu onnistuu. Eli ei siinä mielessä ihan mikään pikkuauto.
Ohjaus on Cliossa(kin) erittäin kevyt, sekin on totta. Ehkä jopa pykälän vähemmän tehostettu kuin Capturissa oli, mutta Cliolla ajon jälkeen esim. Kadjarin ohjaus tuntuu melkein tehostamattomalta, vaikka sitäkin voisi luonnehtia tehostusasteeltaan vähintäänkin ns. normaaliksi :) Kummassakin toteutuksessa on eri ajotilanteissa etunsa. Itse olen aina pitänyt kevyen puoleisista virityksistä, vaikkei se tunnu olevan valtayleisön suosima ohjaustyyppi.
Jos ajokilometrien kertyminen pysyy samana, seuraava huolto sovittiin tehtäväksi n. 15 - 20 thkm päästä, lähinnä väliöljynvaihtona ja sitten sitä seuraavana onkin vuorossa isompi n. 60 thkm:n huolto, jossa on tulppien vaihtoa yms. joten näissäkin voidaan näköjään käyttää maalaisjärkeä ilman pelkoa takuun raukeamisesta.

Milloinkahan uusi Clio 5 tulee?? Alkaa malli-ikää Cliolla jo olemaan kilpailijoiden esitellessä uutuuksiaan. (Rio, Fiesta, Polo jne...)
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: hhelminen - Tammikuu 11, 2018, 23:33:15
Jos ajokilometrien kertyminen pysyy samana, seuraava huolto sovittiin tehtäväksi n. 20 thkm päästä, lähinnä väliöljynvaihtona ja sitten sitä seuraavana onkin vuorossa isompi n. 60 thkm:n huolto, jossa on tulppien vaihtoa yms. joten näissäkin voidaan näköjään käyttää maalaisjärkeä ilman pelkoa takuun raukeamisesta.

Milloinkahan uusi Clio 5 tulee?? Alkaa malli-ikää Cliolla jo olemaan kilpailijoiden esitellessä uutuuksiaan. (Rio, Fiesta, Polo jne...)

Erikoista.. omassa Capturissa tehtiin joulukuussa 2v/30thkm huolto ja sanottiin että seuraava olisi isompi huolto, tarkoittikohan siis tapauksessani tuota 40thkm vai 3v huoltoa?

Taitanee Clion ja Capturin tapauksessa mennä vielä muutama vuosi koska faceliftit julkaistiin juuri, toisekseen lehdistökin on ollut sitä mieltä että Clion ja Capturin malli on vielä ihan ajanmukainen vaikka malleilla ikääkin on..
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Tammikuu 12, 2018, 01:11:21
Jos ajokilometrien kertyminen pysyy samana, seuraava huolto sovittiin tehtäväksi n. 20 thkm päästä, lähinnä väliöljynvaihtona ja sitten sitä seuraavana onkin vuorossa isompi n. 60 thkm:n huolto, jossa on tulppien vaihtoa yms. joten näissäkin voidaan näköjään käyttää maalaisjärkeä ilman pelkoa takuun raukeamisesta.

Milloinkahan uusi Clio 5 tulee?? Alkaa malli-ikää Cliolla jo olemaan kilpailijoiden esitellessä uutuuksiaan. (Rio, Fiesta, Polo jne...)

Erikoista.. omassa Capturissa tehtiin joulukuussa 2v/30thkm huolto ja sanottiin että seuraava olisi isompi huolto, tarkoittikohan siis tapauksessani tuota 40thkm vai 3v huoltoa?

Taitanee Clion ja Capturin tapauksessa mennä vielä muutama vuosi koska faceliftit julkaistiin juuri, toisekseen lehdistökin on ollut sitä mieltä että Clion ja Capturin malli on vielä ihan ajanmukainen vaikka malleilla ikääkin on..

Jaa, mielenkiintoista kyllä. Meillä nuo kilometrit laukkaavat huoltovälien suhteen jatkossa aivan eri synkassa kuin nuo aikavälit, joten päädyttiin jonkinlaiseen kompromissiin, jotta huolto-ohjelma pysyisi jatkoa ajatellen edes jotenkin järkevänä ja tärkeät isot huollot tulevaisuudessa sattuisivat edes likimain etenkin kilometrien suhteen kohdalleen. Paljon ajavallehan kilometrit ovat tietenkin tärkeämpiä määräävänä tekijänä huoltojen sisältöä ja ajankohtaa mietittäessä.
Tässä Cliossa se ensimmäinen isompi huolto on periaatteessa 4 vuoden tahi 60 thkm:n kohdalla.
Vaimon nykyisellä ajosuoritteella tuo saavutettaisiin n. 2,5 vuoden kohdalla. Autoa olisi kuitenkin aikarajoja pidettäessä määräävänä käytettävä huollossa 2 vuoden kohdalla 50 thkm:ä ajettuna, joten eihän tuossa ole ilman sopivaa säätöä järkeä.

Aika sekavahan tämä systeemi on ja tuntuu näistä keskusteluista päätellen, että eri mestat vähän tulkitsevat huolto-ohjelmaa eri tavalla.
Toki eri asiakkaiden autonkäyttökin vaihtelee ja on hyvä, että näitä voidaan hieman asiakkaan tarpeiden mukaan sovitella.
Itse pidän rasvojen vaihtoa nykyautojen tärkeimpänä huoltona ja en missään tapauksessa pitäisi hyvänä, että edes vähillä ajokilometreillä pidettäisiin koneessa 2 vuotta samat rasvat. Sanoipa huolto-ohjelma mitä hyvänsä.

Sinäänsähän clio ja Captur ovat esteettisesti, ajodynamiikaltaan ja miksei teknisestikkin yhä ajan tasalla, mutta kilpailijoilla alkaa esim. turvavarustelu ottamaan etumatkaa. Takuun suhteen Rellu vielä selvimmin johtaa euro-kilpailijoitaan.



Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Huhtikuu 11, 2018, 16:56:13
Valitettavasti valkoisen Cliomme ja perheemme yhteiselo päättyi pari viikkoa sitten kärkikolmion takaa yllättäen eteen tulleen auton kylkeen. Vaikka kyseessä oli taajamanopeudet, törmäys oli kuitenkin sen verran raju, että kummankin osapuolen autot menivät lunastukseen. Meidän Clio lyheni puoli metriä keulasta ja mm. kumpikin etutyyny ja vyönkiristimet laukesivat äkkipysäyksessä. Onni ja varjelus tilanteeseen nähden oli kuitenkin se, että kukaan ei loukkaantunut pahasti.
Kuskina toiminut allekirjoittanut loukkasi lievästi rintakehänsä, sekä alavatsansa ja vieressä vänkärin paikalla istunut vaimo sai niskoihinsa lievän, sairaalakäynnin vaatineen piiskaniskuvamman, joka on hiljalleen parantunut päivien kuluessa. Vastapuoli selvisi - ihme kyllä - myös lievällä pään loukkaantumisella. Paikalle tullut pelastusväki totesikin, että tilanne olisi voinut olla jopa tälläkin nopeudella, tämän kaltaisessa suorassa törmäyksessä aivan toinen, jos jommalla kummalla osapuolella olisi ollut autona joku vanha räppänä.
Vakuutusyhtiö korvasi vahingot ja uuden ajopelin katselu oli samantien edessä. Meillä oli muutama uusi vaihtoehto Clion manttelinperijäksi, mutta kun Cliossa ei ollut minkäänlaisia ongelmia reilu vuoden aikana ja vaimo tykkäsi sillä ajella, päädyttiin  edelleen uuteen Clioon.
Sen verran päivitystä tulee, että HB-korimalli muuttuu Sport Toureriksi ja koneeksi tulee tuo 0,9 tce. Myös varustetaso nousee pykälällä.
Vaimo oli myös sen verran taikauskoinen, että väri vaihtuu punaiseksi kolmen valkoisen kakkosauton jälkeen.
Se on nyt odottelua muutama viikko.
 Mielenkiintoista päästä vertaamaan mm. kulutuslukemia, tuleeko uusi 0,9 tce menemään 99,9 % samalla ajoprofiililla vähemmällä kuin aiempi 1,2 16v.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: 2528ej - Huhtikuu 11, 2018, 17:40:18
Ne on sattumien summia nämä kolarit, onneksi ei pahemmin käynyt. Onnea uutelle Cliolle ja sen kuljettajille. Clio sillä nykyisellä punaisella värillä on tosi hieno.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Antti O - Huhtikuu 12, 2018, 07:53:15
Otitteko sen flamme red vai sen tummemman viininpunaisen? Eilen satuin näkemään sen viiininpunasen auringossa, varmaan oli melko uus auto kun ei näkyny vielä mitään harjakoneen pesunaarmuja. Olipa muuten sekin todella nätti kun se pinta oli kunnossa ja puhdas auto.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Digip - Huhtikuu 12, 2018, 08:55:32
Otitteko sen flamme red vai sen tummemman viininpunaisen? Eilen satuin näkemään sen viiininpunasen auringossa, varmaan oli melko uus auto kun ei näkyny vielä mitään harjakoneen pesunaarmuja. Olipa muuten sekin todella nätti kun se pinta oli kunnossa ja puhdas auto.

Mä kanssa tykkään tuosta Viininpunaisesta enemmän, vaikka kyllä se Flemme red on myös hyvän näköinen, vähän vain neuroottinen tuon kanssa kun haluaisi pitää tiptop kunnossa ja autolla ikää jo 3v, mutta vielä se kiiltää hyvin kun jaksaa hinkata ::) ;D

(https://i.imgur.com/a6XBxSol.jpg)
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Huhtikuu 12, 2018, 11:22:11
Otitteko sen flamme red vai sen tummemman viininpunaisen? Eilen satuin näkemään sen viiininpunasen auringossa, varmaan oli melko uus auto kun ei näkyny vielä mitään harjakoneen pesunaarmuja. Olipa muuten sekin todella nätti kun se pinta oli kunnossa ja puhdas auto.

Tuo flamme vs. intens -punainen pähkäily käytiin kyllä ostotilanteessa. ;D Vaimo kuitenkin aikanaan jo edellisen valkoisen Clion luovutuksen yhteydessä iski silmänsä myyntihallissa olleeseen pirteään Flamme punaiseen Clioon ja ihastui tuolloin kyseiseen heleään väriin. Se jäi takaraivoon kummittemaan. Nyt kun sitten tuli tilanteen pakosta mahdollisuus valita väri uudelleen, hän halusi Clionsa ilman muuta Flamme punaisena.
Myymiön pihalla olisi ollut yksi uusi Intens punainen farkku vapaana ja vieläpä hieman nopeammin saatavilla luovutukseen, mutta eihän se  paremmalle puoliskolle kelvannut. Nyt sitten odotellaan tovi flamme punaisen rantautumista.
Todella näyttävä ja upea väri kyllä se intens punainenkin on. Juurikin vähän sellaiseen viininpunaiseen taittuva.
Metallihohtovalkoinen, intens -ja flamme punaiset "erikoisvärit" ovat Cliossa pykälän kalliimpia kuin muut metallivärit.
Mutta hieno ja erottuva väri kyllä tuo flamme punainen on ja sopii minusta erityisen hyvin juuri tuohon farmariin.

Vinkeä yksityiskohta ovat myös nuo Zen -varustetason 16-tuumaiset "muotovanteet" Cliossa. Vasta aivan läheltä tutkiessa huomaa, että kyseessä on viisipuolaiset mustat peltivanteet ja päällä aluvannetta erehdyttävästi matkiva pölykapseli. Yhdistelmä näyttää hiemankin kauempaa katsoessa aivan aluvanteilta.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Antti O - Huhtikuu 12, 2018, 11:44:55
Kannattaa nyt harkita kun aivan uusi auto tulee jos laitat / laitatat keraamisen pinnoitteen. Se suojaa johonkin asti lakan naarmuuntumiselta tekee pesuista lastenleikkiä. Paras bonus on toki se, että voi pestä vaikka hiilivetyliuottimella talvella suolaa pois eikä se pinnan suojaus kärsi. Normi vahoillahan ei kärsi yhtään pestä liuottimilla.
Se flamme red on kyllä tosi komea väri, omakin puoliso sitä väriä just ihastellut. Kelpaisi mullekin.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Tipitce - Huhtikuu 12, 2018, 16:01:25
Kannattaa nyt harkita kun aivan uusi auto tulee jos laitat / laitatat keraamisen pinnoitteen. Se suojaa johonkin asti lakan naarmuuntumiselta tekee pesuista lastenleikkiä. Paras bonus on toki se, että voi pestä vaikka hiilivetyliuottimella talvella suolaa pois eikä se pinnan suojaus kärsi. Normi vahoillahan ei kärsi yhtään pestä liuottimilla.
Se flamme red on kyllä tosi komea väri, omakin puoliso sitä väriä just ihastellut. Kelpaisi mullekin.

Meilläkin tuli toisen auton tarve ja nyt kuukauden päivät ollut ajossa tuommoinen flamme red värinen Clio. Laitatettiin heti Lacroe-kestopinnoite. Tuo on hieman edullisempi pinnoite ja sen kummempaa kokemusta ei vielä ole kestosta ym. Ainakin kiiltää tosi upeasti pesun jälkeen. Petsku76 taitaa liikkua täällä Jyväskylän seudulla, niin uskallan suositella Jyty-pesua jos pinnoitetta ajattelet laittaa. Itse ainakin palveluun ja lopputulokseen tyytyväinen, hinnatkin kilpailukykyisiä. Myös sijaisauto mahdollisuus.

Ehkä jos nyt valitsisin ottaisin sen hieman kalliimman keraamisen pinnoitteen, kuitenkin luvataan aika hyvää kestoa.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Huhtikuu 12, 2018, 22:24:06
Kannattaa nyt harkita kun aivan uusi auto tulee jos laitat / laitatat keraamisen pinnoitteen. Se suojaa johonkin asti lakan naarmuuntumiselta tekee pesuista lastenleikkiä. Paras bonus on toki se, että voi pestä vaikka hiilivetyliuottimella talvella suolaa pois eikä se pinnan suojaus kärsi. Normi vahoillahan ei kärsi yhtään pestä liuottimilla.
Se flamme red on kyllä tosi komea väri, omakin puoliso sitä väriä just ihastellut. Kelpaisi mullekin.

Meilläkin tuli toisen auton tarve ja nyt kuukauden päivät ollut ajossa tuommoinen flamme red värinen Clio. Laitatettiin heti Lacroe-kestopinnoite. Tuo on hieman edullisempi pinnoite ja sen kummempaa kokemusta ei vielä ole kestosta ym. Ainakin kiiltää tosi upeasti pesun jälkeen. Petsku76 taitaa liikkua täällä Jyväskylän seudulla, niin uskallan suositella Jyty-pesua jos pinnoitetta ajattelet laittaa. Itse ainakin palveluun ja lopputulokseen tyytyväinen, hinnatkin kilpailukykyisiä. Myös sijaisauto mahdollisuus.

Ehkä jos nyt valitsisin ottaisin sen hieman kalliimman keraamisen pinnoitteen, kuitenkin luvataan aika hyvää kestoa.

Juu, Jyväskylän seutukunnilla sitä asustellaan. Nuo uudet pinnoitteet ovat kyllä kiinnostavia ja niistä on viime aikoina ollut eri lehdissäkin paljon juttua. Itse en ole ikinä tullut kokeilleeksi autoihimme mitään tarjolla olevista pinnotteista. Hintaahan noille keraamisille pinnotteille tulee, mutta käsittääkseni hinta muodostuu osin myös pohjatöistä mm. myllytyksestä, joita ihka-uuteen autoon ei käytännössä tarvitse tehdä lainkaan.
Lacroe on pinnotteiden klassikko ja hyvää olen kuullut myös Ditec-käsittelystä. Ditec taitaa tosin olla kalleimmasta päästä. Joihinkin pinnotteisiin pitää vissiin tehdä joitain täydentäviä käsittelyjä, tai vaihtoehtoisesti pesut pitää ainakin periaatteessa hoitaa tuotesarjan omilla aineilla, jolloin hinta myös kohoaa.
Olisihan tuo fiksua ja auton hoitoa helpottavaa vetää käsittely heti uuteen autoon, mutta toisaalta olen ollut aika innokas itse vahailemaan autojamme. Viime vuosina olen pyrkinyt siinäkin siirtymään perusmarkettivahoja parempiin aineisiin ja mielenkiinnosta olenkin testaillut eri tuotteita. Mukavaa ajankulua hyvällä ilmalla. Nyt testiin lähtee Kadjarin pinnalle Soft99:n Fusso Light - heti kun kelit sallii.

Jyty-pesusta tuli mieleen myös toinen hyvä firma Jyväskylässä maalipintaan liittyvissä asioissa: Leo Auralan Glosspoint. Hän on pari kertaa pelastanut pulasta, kun lapsemme olivat pienempiä ja pikkuisten käsien tekemiä naarmuvahinkoja tuppasi joskus sattumaan pihassa. Lisäksi kaverin mustan Rellun hän myllytti viimeisen päälle. Joskus näkee todella karmeita holo-räpellyksiä tummissa väreissä joidenkin ns. ammattilaisten toimesta.

Hienosti kiiltää Digipinkin Meganen kylki.....
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Antti O - Huhtikuu 13, 2018, 07:38:27
Omat kokemukset.
Lacroe on sealant, ei voida puhua oikeasta pinnotteesta. Vertaisin lähinnä autoglymin punaiseen ja kultaiseen. Kesto on mitä on.
Kaverilla oli uudessa octaviassa ja tuli sitä seurattua miten se toimii. Myyjät toki myy sitä pinnoitteena vaikkei se sellainen ole.


Sen sijaan valitsisin näistä:

1. Korrek Cure (Suomen olosuhteisiin, Suomessa kehitetty ja valmistettu huippuluokan keraaminen pinnoite). https://www.korrek.fi/tuote/korrek-pro-ceramic-tfc-cure/
2. Nanolex SI3D / SI3DHD, ensimmäisen voi ostaa itse ja laittaa ja toinen vain ammattilaisille. Molemmat kestoltaan todella hyviä.
3. Ceramic pro. Näistä kallein, ja vaatii tietyn väliajoin "tarkastuskäsittelyitä" mistä minulla ei tarkempaa tietoa.


Jyväskylässä näyttäisi curea laittavan esim: https://www.facebook.com/Pesuseta/

Kuten kirjoittelitte tosiaan uusi auto on teoriassa lähes naarmuton, kuiteskin monesti näin ei ole. Pinnoittajan pitää tehdä yleensä kevyt 1-steppi millä syntyneet naarmut ajetaan pois. Sen jälkeen pinnoitus. Tosin poikkeuksiakin on, isä osti uuden volkkarin viime kesänä ja tutkin melko tarkkaan sen kunnon keinovalossa, enkä siitä löytänyt juurikaan naarmuja. Se meni pinnoitukseen ihan semmoisenaan.

Kannattaa tuota curea kokeilla, tosi pätevää tavaraa ja kestää pestä vaikka liuottimella. Siihen on sitten omat shampoonsa ja reload aine, tosin sitä voi pestä millä shampoolla tahansa. Motonetistakin saa sitä korrekin reload shampoota mikä on suunniteltu tuon kanssa toimimaan.

Itsekin olen melko innokas autonhoitaja, ehkä näkyy myös RS Clion projektitopicista samalta alueelta, mutta minulla loppui kaikki into vahauksiin sen jälkeen kun ekaan autoon tuli pinnoite. Ei vahoissa sinänsä ole mitään vikaa, mutta kestohan on ongelma. Ei mene monta kuukautta kun vahapinta menettää parhaan teränsä ja varsinkin kyljissä vesi alkaa seisomaan laattoina.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Laguna00 - Huhtikuu 13, 2018, 10:35:38
Ok. Siivousta tehty: Jatketaan Täällä auton pesemisestä, välineistä jne:

https://renaultkeskustelu.net/foorumi/index.php?topic=20905.0

Pidetään tämä säie Petsku76 autoa/autoja koskevana säikeenä :)
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Huhtikuu 27, 2018, 09:14:43
Uusi farkku-Clio saatiinkin jo eilen, hieman etuajassa alkuperäisestä luvatusta toimitusajasta. Sinäänsä tuttu auto, joten mitään yllätyksiä ei ollut luvassa.
Suurimmat erot edelliseen perus-HB:hen verrattuna ovat tietenkin isompi tavaratila ja moottorin vaihtuminen ahdetuksi. Tavaratila on kätevällä välipohjalla ja etenkin syvemmässä asennossa tilaa löytyy auton kokoon nähden hyvin, koska lisävarusteinen varapyöräkin on ranskalaiseen tapaan auton alla. Ero kontin koossa esim. Kadjariin ei ole kovinkaan suuri - toki Kadjarissa ruuma on leveämpi.
 Yllättäen takanäkyvyys on parempi kuin HB:ssa.
Auto on Zen -varusteinen, mutta tarjouskampanja on siis antanut sille tällä hetkellä nimen Limited. Suurimmat erot meidän aiempaan Life-varusteiseen ovat suurempi pyöräkoko (16" 195-55), Media nav evolution kosketusnäyttö, keinonahkaratti, sumarit ja Start Stop. Myös kojelauta on laadukkaamman tuntuista pehmeäpintaista materiaalia aiemman "ämpärimuovin" sijaan.
Muutama kymmenen kilsaa ajetusta moottorista en osaa vielä sanoa mitään. Ensituntuma on, että keskikierroksilla vetää parhaiten. Vaihteisto on tämän pikkuturbon yhteydessä melko pitkäksi välitetty. Aiemman 1,2 16v Clion yhteydessä laatikko oli todella lyhyt ja suurin moite siinä olikin todella lyhyt viitosvaihde. Matka-ajossa turbokoneen pidempi viitonen on mukavampi.

Lisävarusteina on moottorilämmitin sisähaaralla, varapyörä, talvikiekot (Continentalin kitkasetti) ja flamme punainen väri. Kiinteä vetokoukkukin tuohon tuli otettua, kun ei ole saanut Kadjariin aikaiseksi. Clio saa jatkossa toimia meidän satunnaisten tarpeiden veturina. Peräkontin pohjalle tuli tehtyä heti tuoreeltaan Puuilosta ostetusta metrihintaisesta käytävämatosta suoja. Pinnoitus jäi nyt tekemättä, mutta tavoitteena olisi pyyhkäsitä Fusso coat lähipäivinä myös Clion pintaan.

Yleisestiottaen voi sanoa, että etenkin tämän tarjouskampanjan myötä rahalle saa erinomaisen hyvän vastineen.

Flamme punainen erottuu kivasti:

(https://aijaa.com/img/t/00145/14562111.t.jpg) (https://aijaa.com/mZBhRv)
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Laguna00 - Huhtikuu 27, 2018, 12:26:01
Tykkään kyllä tuosta 16 renkaasta tässä. Sopivan iso, muttei mikään överituning meininki. Onnittelut onnistuneen nopeasta toimitusajasta :) Tiedän tuossa yhden Hyundain ostajan sai odotella sähkistä rapian vuoden (!?!).
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Syyskuu 17, 2018, 20:29:11
Vaimo on kerännyt Clionsa mittariin vauhdilla kilometrejä. Eka kymppitonni on lähestymässä. Autohan saapui taloomme huhtikuun 26 päivä. Vertailun vuoksi ensimmäisen kymppitonnin rajapyykki täyttyi Kadjariimme muutama päivä sitten ja sehän saapui talouteemme marraskuun alussa - vajaa vuosi sitten!
Punainen Sport Tourer on toistaiseksi viilettänyt luotettavasti ilman teknisiä ongelmia - aivan kuten Kadjarkin. Muutaman kerran Cliolla on vedetty kärryäkin ja sekin tuntuu kohtuukuormilla onnistuvan.

Keskikulutus on vaimon maantiepainotteisella ajoprofiilillä näyttänyt kesästä asti 4,8 - 4,9 l/100km. Edellinen HB-korinen 1,2 16v vei täysin samalla suoritteella 5,6 - 5,7 l/100 km, eli vajaa litran enemmän. Hupaisaa kyllä, uuden WLTP -mittausnormin mukaan tuon patarautakoneen pitäisi olla Clio IV:ssä jopa taloudellisempi kuin 0,9 TCe -moottorin!! No, meidän käytössä asia ei todistettavasti näin ole. Ilmeisesti maantieajossa pidemmin välitetty 0,9 pesee tuon patarautakoneen lyhyine laatikkoineen. Tilanne voisi tasoittua, jos ajo olisi enemmän kaupunkiluonteista.

Monet ovat moittineet tuota pientä kolmipyttyistä bensapataa. Minusta se on kokoisekseen yllättävänkin virkeä, kunhan sitä uskaltaa käskeä määrätietoisesti ja pitää se oikealla alueella. Käynti on aika rouheaa, eikä aivan niin tasaista kuin monissa muissa moderneissa kolmipyttyisissä, mikä osaltaan ehkä "pakottaa" vaihtamaan voimavaroihin nähden turhan aikaisin. Kun metkut oppii, meno on ihan reipastakin.
Muutenhan tuo on tuttua Clioilua. Rengaskoon kasvu tuumalla ja profiilin lievä madaltuminen sekä leventyminen edelliseen Clioon verrattuna ei ole minusta vaikuttanut melutasoon mainittavasti.
Yksi ärsyttävä juttukin löytyy ja se liittyy Media Nav Evolutioniin. Auton sammutuksen jälkeen näyttö palaa aina alkuvalikkoon, vaikka sammutuksen yhteydessä olisi kuunnellut radioo. Sen soisi palaavaan aina siihen toimintoon, missä se oli autoa sammuttaessa.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Tmex - Syyskuu 17, 2018, 21:04:59
0.9 TCe on suorastaan manio jos lukee psa puretech suoraruiskumoottoreiden karstoittumisista ja tulppa rikoista :) Epäsuoraruisku sen olla pitää. Meidän Clio IV 60 tkm ajettuna pissii jäähdytysnetettä. Tuurila löysin että hieman tiputtelee. Pohjamuovi on pitänyt lirut piilossa. Arvoin pitkään että että teenkö öljynvaihdon imuvaihdolla vaiko öljypropun avaamalla joka tarkoittaa pohjamuovin poistamista. Otin onneksi pohjamuovin pois niin huomaisn että vaihdelaatikon puolella pohjass on jäähdytysnestettä, mistä lie sinne sitten kulkeutuu. Menee onneksi käytetyn auton taikka jonkun Volvia turvan piikkiin täysin. Tekevät painekokeen ja korjaavat vian.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: Petsku76 - Syyskuu 17, 2018, 21:35:24
Meillä on aikanaan parissa autossa moottorilämmittimen asennusliitokset alkaneet aikaa myöten hieman hikoilemaan. Juurikin tyyliin muutama tippa pohjapanssarin päällä. Niitä on sitten kiritty huollon yhteydessä. En ole ehtinyt perehtymään, onko tuossa meidän 0.9 padassa säteilylämmitin, vaiko letkulämmitin. Ilmeisesti ajan saatossa kumpiakin on auton luovutuspaikasta ja maahantuojan kyseisellä hetkellä vallitsevasta ohjeistuksesta riippuen kyseiseen mottiin asennettu.
Tästä on kait keskusteluakin ollut Clio/Captur osiossa. Kantsii tsekata, kumpi lämmitin on asennettu ja vuotaako mahdollisesti sieltä. Aika tyypillinen vuotopaikka. Jos ei, niin painekokeella kyllä selviää.
Pohjamuovi on siitä hankala, että se tosiaan voi viedä vuodon kauaksikin oikeasta vuotopaikasta.
Otsikko: Vs: Twingo III sai lähtöpassit, tilalle tuli Clio IV.
Kirjoitti: hhelminen - Syyskuu 17, 2018, 21:49:31
En ole ehtinyt perehtymään, onko tuossa meidän 0.9 padassa säteilylämmitin, vaiko letkulämmitin.
Jos on Defa se on 300W säteilylämmitin, jos taas Calix niin voipi olla kumpi vain (300W säteilyämmitin tai 500W letkulämmitin, tosin 2017 ja uudempiin tarjotaan vain 500W letkulämmitintä).